Jump to content

Demolare controlată la Furnalul 6


dcp100168

Recommended Posts

Detonări controlate pentru demolarea unor elemente de infrastructură ale fostului Furnal 6 din ArcelorMittal

ArcelorMittal Galaţi anunţă că va executa operaţiuni de detonare controlată, în cursul dimineţii de duminică, pentru demolarea unor elemente de infrastructură ale fostului Furnal nr. 6.
Acest echipament a fost pus în funcţiune în 1981, dar producţia s-a oprit în urmă cu 20 de ani, în urma unei avarii majore.
Furnalul nr. 5 singur, recent modernizat, în urma unor investiţii care totalizează 90 de milioane de Euro, poate produce volumul cerut în prezent de piaţă, la calitate înaltă, costuri variabile competitive şi cu parametri de mediu îmbunătăţiţi.
adevarul.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Lucrarile de demolare au fost amânate

Unele reduceri ale capacitatii de productie au fost inregistrate la ArcelorMittal din Galati in urma dificultatilor privind alimentarea cu electricitate, iar operatiunile de demoloare a unui furnal mai vechi, programate pentru duminica, au fost amanate, din cauza seismului de sambata, din Vrancea, relateaza Mediafax. "ArcelorMittal Galati confirma ca s-au inregistrat unele dificultati in alimentarea cu electricitate, dupa ce cutremul de sambata seara a afectat una dintre liniile de furnizare. Problemele au fost rezolvate rapid prin manevre tehnice facute de specialistii nostri, iar reteaua interna este, acum, reechilibrata. S-au inregistrat unele reduceri de productie, dar instalatiile si clientii nu vor fi afectati", a afirmat, intr-un comunicat de presa, purtatorul de cuvant al Combinatului ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu.
El a precizat ca, pentru a se evita orice problema, lucrarile de demolare programate pentru duminica dimineata la unele elemente de infrastructura de la fostul Furnal nr. 6 au fost amanate. Conducerea ArcelorMittal Galati anuntase, in urma cu cateva zile, ca va executa operatiuni de detonare controlata, in cursul diminetii de duminica, pentru demolarea unor elemente de infrastructura ale fostului Furnal nr. 6, echipament care a fost pus in functiune in anul 1981, dar productia acestuia s-a oprit in urma cu 20 de ani, din cauza unei avarii majore.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Furnalul 6 a fost demolat deoarece era un pericol pentru muncitori

Demolarea prin detonare controlată a furnalului nr.6 al combinatului, care a avut loc marţi dimineaţa, era necesară nu doar din raţiuni economice, ci şi deoarece reprezenta un risc pentru siguranţa muncitorilor. În plus, de el se lega şi amintirea unui incident tragic. Furnalul a fost oprit după ce s-a avariat grav în urma unei explozii care a luat patru vieţi.

„Producţia s-a oprit acum 20 de ani în urma unei explozii majore din pricina căreia patru persoane au murit, iar acest utilaj nu a mai putut fi folosit. Demolarea lui s-a făcut atât din raţiuni economice, cât şi pentru că era un pericol atât pentru securitatea oamenilor, cât şi pentru mediu. Trebuie luat în considerare şi faptul că avem o foarte mare nevoie de fier vechi, resursă importantă pentru noi, deoarece fierul vechi se poate recicla la infinit. Nu au fost incidente după detonare. De fapt, aceste lucrări de demolare a furnalului 6 sunt extrem de complexe, e un mix de demolări şi tăieri şi vor continua până în vara anului viitor. Demolarea era programată duminică, dar s-a amânat deoarece după seism au fost probleme cu alimentarea cu curent electric şi am vrut să verificăm”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal Galaţi.

Furnalul nedemolat reprezenta un risc pentru siguranţa muncitorilor, dar şi pentru mediu. „Trebuia demolat, deoarece era un pericol. A mai fost un caz la furnalul 2, în care un muncitor a murit deoarece a intrat într-o zonă închisă, erau pasarele ruginite. Acum 20 de ani combinatul era mult mai mare, avea şase furnale, trei oţelării. Acum lucrează la un sfert din ce era atunci. Au dispărut şi toate bateriile de cocsificare. În Galaţi nu mai avem industria cocsului, aducem din Polonia, mai avem o oţelărie şi un singur furnal, furnalul 5. Nu mai este ce a fost”, a spus Gabriel Vâlciu, lider sindicat Solidaritatea.

După detonare, din furnalul 6 a rămas o imensă grămadă de fier vechi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.