Jump to content

Prostituată gălăţeancă ucisă la Verona


dcp100168

Recommended Posts

Prostituată gălăţeancă ucisă la Verona

O româncă de 46 de ani a fost agresată şi ucisă într-o benzinărie de la periferia oraşului Verona, pe o stradă frecventată de prostituate. Crima a avut loc sâmbătă, 22 noiembrie. Corpul a fost găsit în spatele unei cabine electrice din incinta unei benzinării, pe Strada Bresciana, la porţile Veronei, sâmbătă seara la 23.30.

Se numea Veneţia Neacşu (foto), avea 46 de ani, originară din Galaţi şi era în Italia de cel puţin zece ani. Fusese controlată de carabinieri, vara trecută, tocmai în acea zonă, fiind semnalată ca prostituată.

pros_verona2.jpg

Cel care a ucis-o a acţionat cu o mare cruzime, pare mai degrabă o răzbunare, o reglare de conturi. Veneţia îşi lăsase vechea sa maşină Golf albastră cu numere bulgăreşti în parcarea benzinăriei. O maşină veche, care îi folosea să meargă de acasă, la Cadidavid, până la locul în care se prostitua, la porţile Veronei.

În maşină, a observat un jurnalist de la L'Arena care îi spune povestea, se aflau două cruciuliţe prinse de oglinda retrovizoare.

De la maşină la cabina electrică sunt câţiva paşi. Veneţia a fost târâtă de asasinul său în spatele cabinei electrice şi acolo a fost bătută la sânge. Era o femeie micuţă, cu înălţimea de 1,60 m, păr bogat şi roşu. Asasinul (sau asasinii) i-a izbit capul de colţul din beton al unei alte cabine mai mici în care se află cabluri electrice.

Erau mulţi stropi de sânge. Sânge pe colţul de beton, sânge pe suprafeţele metalice ale cabinei mai mici unde era şi o urmă, ca şi cum unghiile cuiva ar fi încercat să se agaţe. Sânge pe jos, pete peste tot. Şi apoi o baltă de sânge de cel puţin treizeci de centimetri acolo unde Veneţia a căzut la pământ şi unde asasinul său se pare că a şi strangulat-o. Potrivit unei prime reconstituiri, în urma analizei externe a cadavrului, se pare că femeia a fost şi strangulată după ce a fost bătută.

Carabinierii studiază înregistrările camerelor de luat vederi de la benzinărie, încercând să reconstituie cele întâmplate pe timpul nopţii. Din relatarea unei colege, românca de 46 de ani a fost abordată de doi bărbaţi care se aflau într-o maşină.

Unul s-a dus cu colega care lucra în apropiere, iar celălalt s-a dus cu ea în spatele staţiei de servicii. Cealaltă prostituată a furnizat o descriere sumară a celor doi clienţi. Carabinierii analizează imaginile camerelor de luat vederi din zona de servicii şi a străzii pentru a ajunge la identificarea celor doi bărbaţi.

Vestea brutalului asasinat s-a răspândit rapid. Câteva prietene s-au dus la faţa locului, la benzinăria din Ferlina, prima periferie a Veronei.

O fată de 20 de ani, Claudia, prostituată şi ea, a declarat jurnaliştilor: "Cu siguranţă a fost un client. Poate a jefuit-o şi apoi a ucis-o"… În cotidianul L'Arena apare şi mărturia unui camionagiu, client vechi al Veneţiei. Bărbatul ar avea circa 70 de ani, locuieşte la Castel d’Azzano şi nu ascunde faptul că a recurs dintotdeauna la sexul cu plată. Însă femeia de 46 de ani nu a desfăşurat mereu acea dură meserie. Povesteşte astfel cum a cunoscut-o pe femeie.

"Mereu am mers la prostituate. Am cunoscut-o pe Veneţia acum circa zece ani din întâmplare. Un amic o contactase pe Veneţia pe internet şi mi-a vorbit despre ea. La acea vreme ea încă stătea în România. După câteva luni am sunat-o eu, i-am plătit călătoria şi a venit".

Camionagiul o cunoscuse pe Veneţia când, la 36 de ani, era cameristă la un hotel de lux în România. El s-a dus să o întâlnească acolo. Ea a decis apoi să se mute în Italia şi timp de câţiva ani au trăit împreună. Apoi relaţiile au devenit mai complicate. Acum doi ani, povestea s-a încheiat.

De peste un an şi jumătate Veneţia locuia într-un mic apartament într-un subsol din apropiere de Cadidavid. În acea casă locuia cu Gabriel, un conaţional. "Mi-am văzut partenera sâmbătă seara la 22.30 când a ieşit pentru a merge la muncă, de obicei se întorcea pe la două noaptea, uneori după, depindea de cum mergea seara, dacă erau mulţi clienţi sau nu".

Gabriel susţine că victima era logodnica lui. Nu avea probleme cu faptul că acea femeie care se vindea pe stradă era în acelaşi timp şi iubita sa. "Fiecare este liber să facă ceea ce vrea cu propria viaţă", spune, "ea mi-a spus că dorea să exploateze ultimii ani ai frumuseţii sale pentru a pune deoparte cât mai mulţi bani posibil şi apoi să se întoarcă acasă, în România". Potrivit povestirii lui Gabriel, el şi Veneţia formau un cuplu.

gazetaromaneasca.com

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanca omorâtă în Italia se plângea că nu se adaptează

Veneţia Niacşu, gălăţeanca ucisă lângă o benzinărie din Verona, despre care presa de acolo a spus că era prostituată, era o orfană care şi-a croit greu drum în viaţă. În plus, nimeni dintre cei care au cunoscut-o, nu cred că s-ar fi prostituat. A lucrat 10 ani la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraş.

„Era o fată foarte bună. Era harnică, muncitoare şi niciodată nu a avut un conflict cu nimeni. Era apreciată şi de noi şi de clienţi şi şefi. Lucra ca ospătăriţă. Am aflat de la o fostă colegă că a aflat de pe internet că undeva la un Peco de lângă Verona ar fi fost omorâtă. De la restaurant a fost dată în şomaj, pentru că s-a restrâns activitatea şi s-a angajat la un call center. Nu avea părinţi. Era orfană. Am aflat că a plecat în Italia în primăvară. Nu cred că ea făcea ce au scris ziarele de acolo. Îmi pare foarte rău. Noi spuneam că era ca un spiriduş”, spunea Maricica Tărpan, o fostă colegă a Veneţiei Niacşu.

Vecinii de bloc o descriu ca pe o fată liniştită şi la locul ei. Îşi iubea mult pisica şi chiar a venit să o ia înapoi. „Îi era greu printre străini. Aşa mi-a spus. Ea era orfană şi singură. Ţinea mult la pisică. A venit să o ia înapoi. Nu cred că era prostituată”, spunea şi Steluţa Idrăilă, vecina Veneţiei.

La fel crede şi medicul de familie al tinerei. „Era o fire interiorizată. Când a venit ultima oară în ţară, a fost să îşi facă analize, dar mai mult a venit deoarece voia să îşi ia pisica cu ea la Verona. Mi-a spus că lucrează acum ca şi chelneriţă acolo. Nu pot să cred ce a scris presa de acolo. Cred că simplul fapt că era româncă ca şi zonă, au dus la aceste asociaţii, dar nimic din comportamentul ei nu a arătat asta vreodată”, a spus medicul de familie al femeii, dr. Valentin Boldea.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.