Jump to content

Prima ninsoare a blocat Galaţiul


dcp100168

Recommended Posts

COMUNICAT DE PRESĂ
Primăria municipiului Galați a activat comandamentul de iarnă, Începând cu ora 16.30, utilajele de deszăpezire au fost scoase pe străzi. Pentru început s-a acționat cu sărărițe (5) pentru combaterea poleiului. A fost împrăștiat material antiderapant pe principalele pante din oraș și la intrările în oraș. Material antiderapant s-a împrăștiat și pe principalele căi de deplasare a ambulanțelor spre spitalele din oraș. Acțiunea sărărițelor va continua până la oprirea fenomenelor meteorologice (ninsoare, polei, gheață).
Începând cu ora 18.00, au fost scoase la intervenție și și utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Se acționează, în acest moment, cu 14 tractoare cu perie și lamă și 6 camioane. Se va interveni mai întâi pe străzile principale, apoi se va intra și pe cele secundare. În caz de necesitate, sunt pregătite să intervină încă 4 tractoare și 2 camioane.
Sunt stocuri suficiente de material antiderapant și combustibil. Spre exemplu, sarea (1.780 tone) și clorura de calciu (60 tone) sunt suficiente pentru a interveni timp de 2 luni, non-stop.
Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Prima ninsoare a blocat Galaţiul

Deşi ninsoarea a început dinainte de ora 12,00, puţin înainte de lăsarea înserării niciun utilaj care să împrăştie material antiderapant nu putea fi văzut pe străzile Galaţiului. Cu atât mai puţin în zonele cu mari probleme de trafic, cum sunt intrările de sud şi vest ale oraşului, ambele cu drumuri în pantă.

Sensul giratoriu de la intrarea dinspre Tecuci era copleşit de autovehiculele ce aşteptau să străbată intersecţia către oraş sau centură. Cei care făceau la dreapta, pe bulevardul Galaţi, mai aveau scăparea unei "scurtături" pe trotuar, în dauna pietonilor care era astfel goniţi, evident, pe carosabil. Timpul de aşteptare de la intersecţia cu drumul către Barboşi, de pe unde începea coada, era de aproximativ 20 de minute. Bară la bară, în miros de motor încins şi ambreiaj fumegând.

Prioritate pe bază de amabilitate

La intersecţia bulevardului George Coşbuc cu strada Aurel Vlaicu, semafoarele au luat o pauză. În lipsa dirijării luminoase, doar amabilitatea participanţilor la trafic şi toleranţa pentrtu inerentele forţări ale intersecţiei să nu se soldeze cu accidente.

Autorităţile au declarat că utilajele îşi vor face simţita pe străzi după orele 18. Iată însă că ar fi fost mare nevoie de ele cu ore bune înainte de acest termen şi şoferii gălăţeni au toate motivle să constate, a câta oară?, că iarna nu-i ca vara ci, ca întotdeauna, surprinzătoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Hai, bre, ca nu-i blocat orasul. Am circulat prin prea-minunatul oras (cu masina) pana acum vreo ora si nu e "blocat orasul". Ca cei care sunt obligati sa asigure serviciile astea de dezapezire au facut (sau nu au facut) ceva, e alta discutie, dar in niciun caz nu e blocat Galatiul.  

Link to comment
Share on other sites

Nu s-a blocat, doar s-a circulat greu. Din două motive: viteza redusă, datorită vizibilității și a pericolului derapajelor iar al doilea lucru a fost multitudinea de mașini oprite pe prima bandă, cu avariile puse. Aspectul ăsta, doar poliția îl mai remediază.

Link to comment
Share on other sites

Deszăpezire pe sărite la Galaţi. Zona Trecere bac şi bulevardului Falezei, necurăţate

Din păcate, autorităţile locale au fost din nou depăsite de situaţie în privinţa curăţării de zăpadă şi de gheaţă a străzilor Galaţiului.

Sâmbătă seară, în zona trecerii Bac, pe bulevardul Falezei şi pe străzile Cloşca şi Saturn, carosabilul era acoperit de gheaţă şi punea în pericol siguranţa traficului rutier.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A fost suplimentat numărul de utilaje de deszăpezire care acţionează în municipiului Galaţi
Ca urmare a intensificării ninsorilor, dar şi atenţionărilor meteo cu privire la înrăutăţirea vremii, Comandamentul de iarnă a decis să scoată pe străzi 6 sărăriţe, 18 tractoare cu lame şi perii, 7 camioane, 5 buldoexcavatoare şi 3 wole. Se acţionează pentru combatarea fenomenului de polei, prin împrăştierea de material antiderapant, şi pentru degajarea carosabilului de zăpadă, pornind de la intrările în oraş, pante, căile de acces spre spitale şi continuând cu celelalte străzi principale şi secundare. O intervenţie mai eficientă pentru curăţarea străzilor de zăpadă va fi posibilă atunci când ninsorile se vor opri.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Daca la o mica ninsoare nu face fata Galatiul si chiar toata Romania, dar ce sa facea daca aveam ierni din alea cum e in alte tari din nord ? Muream in casa inchisi si astupati de zapada.... La noi si o banala ploaie face prapad in Galati...

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT DE PRESĂ

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a cerut astăzi forţelor de deszăpezire să fie pregătite să intervină operativ pentru asigurarea fluenţei traficului pe străzile principale din oraş, pe căile de acces spre spitale şi dispensare, unităţi de învăţământ, unităţi de utilitate publică, unităţi de alimentaţie şi aprovizionare a populaţiei cu bunuri de larg consum, la intrările/ieşirile din oraş, pe pante şi rampe, în intersecţii şi sensuri giratorii.

În ultimele ore, s-a acţionat, cu prioritate, pentru combaterea fenomenului de polei şi pentru împiedicarea formării de gheaţă pe carosabil, prin împrăştierea de material antiderapant (sare). Utilajele de deszăpezire sunt pregătite să cureţe străzile, acolo unde stratul de zăpadă depus creează probleme în trafic.

Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte cetăţenilor, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice că au obligaţia legală de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa, inclusiv ţurţurii, de pe trotuarele şi rigolele din faţa casei, blocului, sediului şi punctelor de lucru, de pentru căile de acces, din incinte şi spaţii comune, acoperişuri şi streşini, imediat după producerea fenomenului meteorologic (ninsoare, polei, îngheţ). Potrivit legii, obligaţia revine atât proprietarilor, cât şi chiriaşilor. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage după sine sancţionarea contravenienţilor cu amenzi cuprinse între 100 şi 600 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 500 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor juridice. Poliţia Locală este împuternicită să constate şi să sancţioneze eventualele abateri de la lege.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a cerut Poliţiei Locale să monitorizeze cu atenţie persoanele fără adăpost, mai ales pe parcursul nopţii, când temperaturile sunt preponderent negative. Din dispoziţia primarului Marius Stan, toate persoanele găsite pe stradă şi care nu au locuinţă vor fi internate temporar în Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. În momentul de faţă, în acest centru sunt cazate 110 persoane.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Microbuz şcolar ajuns în şanţ din cauza gheţii

Nici bine nu a început să ningă, că în judeţul Galaţi şoferii s-au confruntat, încă de la primele ore ale dimineţii, cu serioase probleme pe drumurile administrate de Consiliul Judeţului. La Rediu, pe DJ 255, un microbuz şcolar a ajuns direct în şant, întrucât autovehiculul a derapat din cauza gheţii. Viceprimarul comunei, Gheorghe Mihai, ne-a confirmat că a existat un astfel de incident. „A fost un mic incident. S-a rezolvat problema. S-a împrăştiat cu nisip, acum se circulă în condiţii normale. Nu erau copii în microbuz, maşina mergea să îi ia pe copii, dar până la întoarcerea acestuia s-a împrăştiat cu material antiderapant”, ne-a declarat viceprimarul comunei Rediu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pe DN 24D s-a circulat pe un singur sens din cauza viscolului

Pe anumite sectoare ale DN 24D, şoferii aflaţi în tranzit, între kilometrul 43 şi 76, au fost nevoiţi să circule doar pe un singur sens din cauza viscolului. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, în zonă s-a acţionat cu o autofreză, iar acum se circulă în condiţii de iarnă pe ambele sensuri de mers. „Nu sunt probleme deosebite în judeţul Galaţi. A nins mai abundent în Sudul şi Vestul judeţului, spre zonele care au fost sub cod galben, Vrancea şi Brăila”, ne-a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

viata-libera.ro


Şoferii reclamă: patinoar pe DJ 251, Slobozia Conachi - Smârdan - Schela

Un gălăţean aflat în tranzit pe DJ 251, Slobozia Conachi - Smârdan - Schela, ne-a contactat telefonic pentru a ne semnala faptul că pe anumite porţiuni ale drumului judeţean autorităţile nu au intervenit cu material antiderapant şi din acest motiv abia se mai putea circula pe anumite sectoare. Pentru a nu risca să derapeze, conducătorii auto au ales o variantă de ocolire, prin câmp, pe la Independenţa.

Maricel Petrea, primarul comunei Schela, ne-a declarat că dimineaţă, în jurul orei 09,30, pe DJ 251 erau porţiuni acoperite cu strat de gheaţă, însă între timp s-a acţionat cu material antiderapant, iar acum se circulă în condiţii de iarnă. „Avem văi şi dealuri în zonă. Dacă nu se dă cu antiderapant, nu se poate urca. Eu am fost plecat dimineaţă la Galaţi, iar pe drum chiar m-am întâlnit cu o sărăriţă, se acţiona”, ne-a spus primarul comunei Schela.

viata-libera.ro


Un accident soldat cu rănirea unei fetiţe de 11 ani a blocat traficul pe un drum naţional

Un accident rutier soldat cu rănirea unei fetiţe a blocat traficul pe DN 25 marţi, după-miază, la Drăgăneşti. Din câte se pare, vinovat de producerea evenimentului a fost un şofer în vârstă de 30 de ani, care, în timp ce conducea dinspre Tecuci spre Galaţi nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed şi a derapat, intrând pe contrasens. A lovit din plin o maşină care circula regulamentar, la volanul căreia se afla un bărbat de 42 de ani. În urma impactului, o fetiţă de 11 ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a fost rănită şi dusă la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost preluat de poliţiştii care au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Potrivit anchetatorilor, maşina şoferului vinovat era echipată cu cauciucuri de iarnă, viteza fiind cea care l-a făcut să piardă controlul volanului. Pe parcursul cercetărilor, traficul în zonă a fost îngreunat, cozile de maşini întinzându-se pe mai bine de doi kilometri, pe ambele sensuri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au dat primele amenzi pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Prima ninsoare, căzută în Galaţi spre sfârşitul săptămânii trecute, i-a luat prin surprindere pe mulţi conducători auto care nu şi-au echipat corespunzător autoturismele. Cu speranţa că iarna nu va veni atât de devreme sau, dacă va veni, precipitaţiile nu le vor pune tocmai lor probleme, unii conducători auto au riscat şi au ieşit în trafic cu cauciucuri de vară, deşi pe fondul temperaturilor scăzute carosabilul s-a acoperit cu gheaţă şi polei. Aşa s-a făcut că mulţi au ieşit în decor, sau chiar au provocat accidente, ceea ce le-a atras ceva necazuri financiare şoferilor neprevăzători.

"Numai la sfârşitul săptămânii, poliţiştii rutieri au depistat pe drumurile din judeţul şi municipiul Galaţi şase autoturisme neechipate corespunzător pentru iarnă. Conducătorii auto au primit amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte amendă şi au fost obligaţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Acestea le vor fi reţinute până la remedierea deficienţelor şi vor fi restituite, după ce proprietarii autoturismelor îşi vor dota maşinile cu cauciucuri de iarnă şi se vor prezenta la RAR pentru constatare", a explicat insp. Iulian Matei din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Şoferii sancţionaţi vor achita şi amenzile, cuprinse între 810 lei şi 1.800 de lei. Sumele nu sunt deloc mici, dacă e să luăm în considerare că un set de cauciucuri de iarnă la mâna a doua pleacă de la 400 de lei, în timp ce unul de anvelope noi porneşte de la 920 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Circulaţie îngreunată pe DN 24 D

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă, pe site-ul său, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că pe DN 24D, între localităţile Vârlezi – Cuca, judeţul Galaţi, km 39+000 – 76+000, circulaţia rutieră este îngreunată din cauza viscolului la sol care a generat îngustarea părţii carosabile.

"Precizăm că CNADNR SA acționează în această zonă cu 3 autoutilaje şi 3 autofreze. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile şi restricţiile semnalate de Poliţia Rutieră", se mai arată în comunicatul de presă al CNADR.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

O basculantă a ajuns în şanţ şi a blocat traficul pe drumul care leagă Costache Negri de Pechea

Circulaţia a fost blocată, temporar, pe drumul judeţean care face legătura între Costache Negri şi Pechea. O autobasculantă, de peste 3,5 tone, a derapat marţi seară şi a ajuns direct în şanţ. Potrivit county managerului Costel Fotea, maşina de mare tonaj nu era echipată pentru iarnă, acesta fiind şi motivul pentru care basculanta a derapat. Incidentul a dus la blocarea traficului auto pe drumul judeţean pentru aproximativ 40 de minute. „S-au format suluri de zăpadă în acea zonă, întrucât drumul trece prin câmp deschis (…) Se acţionează în continuare în judeţ cu material antiderapant, care conţine şi sare. Se circulă pe toate drumurile judeţene, însă în zone ca Bereşti Meria, Cavadineşti, Suceveni şi Băneasa se circulă în condiţii de iarnă”, ne-a declarat reprezentantul Consiliului Judeţului.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pe raza regionalei Galaţi, trenurile circulă în condiţii grele de iarnă

CFR SA a activat comandamentele locale de iarnă ale Regionalelor București, Craiova, Brașov, Galați și Iași, iar trenurile circulă în condiții de iarnă în acest zone afectate de vremea nefavorabilă, personalul intervenind pentru curățarea liniilor de cale ferată sau a macazurilor.

"Menționăm că pe rețeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă garniturile aflate în grafic circulă în condiții de iarnă pe raza județelor afectate de vremea nefavorabilă. Angajații companiilor feroviare sunt la dispoziția călătorilor prin informarea permanentă despre circulația trenurilor aflate în grafic, precum și prin intervenția cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță, pe toate rutele de cale ferată", afirmă CFR SA.

Potrivit unui comunicat al companiei, probleme în circulația feroviară au fost înregistrate în cursul dimineții pe Valea Prahovei, între stațiile Valea Largă și Comarnic, după ce un copac s-a prăbușit pe firul II, peste linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Personalul feroviar a intervenit pentru tăierea copacului și remedierea defecțiunii la linia de contact. De asemenea, trenul IR 1644 aflat în linie curentă a fost retras cu o locomotivă diesel în stația Comarnic, de unde și-a reluat călătoria cu tracțiune electrică. În urma acestui eveniment feroviar, trenul IR 1644 va ajunge la destinație cu o întârziere de peste 150 de minute. "Menționăm că celelalte garnituri înscrise în grafic au circulat pe firul I", spune CFR SA.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

Trafic de coşmar pe DN24 D

Se merge extrem de greu, în judeţ, pe Drumul Naţional 24 D. Şoferii care se încumetă să circule dinspre Galaţi spre Cuca sunt nevoiţi să meargă cu prudenţă pentru că şoseaua se îngustează în multe locuri din cauza sulurilor de zăpadă. În ciuda faptului că utilajele au ieşit la treabă şi au încercat să cureţe carosabilul, munca lor s-a dovedita  fi zadarnică. În multe locuri, vântul puternic a viscolit zăpada de pe câmp şi a depus-o înapoi pe carosabil, obligându-i astfel pe şoferi să circule pe un singur fir, şi acela acoperit.

Situaţia se complică şi mai tare pentru şoferii care vor să meargă mai departe de Cuca. Dacă în comună şoseaua a fost curăţată, la doar câţiva metri de la ieşire, pare că intri în altă lume. Pe acest drum, care duce spre Vârlezi, ai senzaţia că utilajele nici nu au trecut. Încă de la primele ore ale dimineţii Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţa că pe acest de drum se circulă cu dificultate şi că se acţionează în permanenţă cu mai multe utilaje. Cu toate acestea, în jurul prânzului, carosabilul era alb şi asta tot din cauza vântului puternic, care viscolea zăpada de pe câmp. Tot viscolul a fost vinovat şi pentru vizibilitatea redusă de pe DN24D. „Plătim rovignetă ca să avem parte de adrenalină. M-am întâlnit pe drum cu o lamă, dar nu poate face faţă. Se circulă foarte greu”, ne-a spus un şofer.

Pe acest sector de drum au fost alocate cinci utilaje pentru deszăpezire. „Problemele cele mai mari sunt pe sectorul de drum Bălăbăneşti - Cuca, unde, pe alocuri, s-au format suluri de zăpadă şi de un metru şi jumătate. Utilajele au mai acţionat miercuri dimineaţă pe opt sectoare de Drumuri Naţionale, dar şi pe nouă sectoare de drumuri judeţene, unde se circulă îngreunat”, ne-a explicat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi nu a fost încă instituit niciun cod de ninsori, dar autorităţile sunt în alertă pentru a fi evitate orice probleme în trafic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ninsorile din Galaţi l-au prins pe şeful Ecosal la Paris!

Directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, este plecat zilele acestea în Franţa, la o expoziţie de utilaje de deszăpezire şi salubrizare stradală. Şeful Serviciului de Salubrizare (care are în grijă şi deszăpezirea Galaţiului) a plecat de marţi, urmând să se întoarcă pe meleagurile gălăţene la sfârşitul săptămânii, vineri. Aceasta după ce, săptămâna trecută, a fost plecat în Turcia, în două oraşe, pentru un schimb de experienţă, în cadrul unui proiect care cuprinde Moldova, dar şi oraşe din Ucraina, Turcia şi România.

„Plecarea în Turcia era stabilită de la începutul proiectului. Este un proiect pe Bazinul Mării Negre, iar în proiect sunt prinse serviciile similare ale Ecosalului. Am văzut cum este realizată salubrizarea în Turcia. Trebuie spus că, în Istanbul, chiar dacă soluţiile tehnice sunt aceleaşi ca în Galaţi, acestea chiar sunt funcţionale. Groapa de gunoi se întinde pe 240 de hectare, dar este ca un parc. În ceea ce priveşte expoziţia de utilaje, culmea e că în cadrul expoziţiei sunt şi utilaje de deszăpezire, pe lângă cele de reciclare şi salubrizare. Am luat deja nişte contacte”, ne-a explicat directorul Ecosal.

Culmea este că vizitele din Turcia şi Franţa l-au ţinut ocupat pe şeful Ecosal taman când în România (şi la Galaţi) era cod galben de ninsoare. Fatalitate! Însă, potrivit lui Pucheanu, lucrurile s-ar fi desfăşurat la fel şi dacă el ar fi fost în Galaţi în timpul ninsorilor. Cu ar veni, nu i s-a simţit lipsa, ceea nu ştim dacă e de bine sau e de rău.

„Ca cetăţean nu pot să spun că acţiunea de deszăpezire a fost mulţumitoare, dar lumea trebuie să înţeleagă că în nicio ţară nu se intervine pe timpul ninsorii, ci după ce se linişteşte. De utilajele de salubrizare şi deszăpezire se ocupă tot timpul domnul Taşcă, om care a fost tot timpul prezent. Sâmbătă s-a intervenit mai greoi pe străzi, pentru că, din cinci sărăriţe, trei au avut probleme tehnice, dar s-a putut interveni mai târziu cu toate. Plus că noi avem o colaborare cu Primăria. Acţionăm sub comanda Primăriei. Dacă e, palma trebuie împărţită”, a mai spus şeful Ecosal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.