Jump to content

Croaţia - destinaţii de vacanţă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Croaţia - destinaţii de vacanţă

O excursie în "ţara celor 1000 de insule" poate fi o aventură de neuitat. Găsim în Croaţia un litoral extraordinar, cu o linie a ţărmului care depăşeşte 6000 de kilometri (incluzând coastele insulelor), oraşe vechi, ruine antice, servicii ireproşabile şi preţuri accesibile.

Dubrovnik

Este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Europei. Dubrovnikul se prezintă azi ca cel mai vechi oraş nou al Europei. Zidurile lui au fost construite între secolele XIII şi XVI şi sunt aproape intacte în prezent. Perla Croaţiei rivaliza în secolele XV, XVI din punct de vedere economic şi comercial cu Veneţia. Cea mai atractivă parte a oraşului Dubrovnik este vechiul oraş, Stari Grad, cu străzi pavate, fântâni, muzee şi oraşe. Baza hotelieră este luxoasă, iar viaţa de noapte este agitată.

Zagreb

Cu o vechime de 1000 de ani, Zagrebul domină topul destinaţiilor boeme ale Europei. Nu trebuie să ratăm Biserica Sfântul Marcu, clădirea Parlamentului, Biserica Sfantul Mihail sau Poarta de Piatră, ce datează din secolul al XIII‑lea. În Oraşul de Jos se află majoritatea hotelurilor şi a restaurantelor centrale.

Split

Oraşul este considerat inima provinciei Dalmate. Oraşul a fost fondat de greci între secolele III şi IV. Diocleţian a ordonat, în anul 295, construirea unui palat care va avea timp de secole rolul de reşedinţă de vară pentru mulţi împăraţi ai imperiului. Palatul lui Diocleţian este astăzi unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Croaţiei.

Insula Krk

Cea mai mare din cele aproximativ 1000 de insule ale Croaţiei, reprezintă un punct de atracţie pentru turiştii dornici de natură, climă blândă, plaje pustii şi oraşe vechi. Există pe insulă o mulţime de hoteluri, complexe hoteliere, spaţii amenajate pentru diverse activităţi turistice, iar serviciile se află la cel mai înalt nivel.

Istria‑Porec

Peninsula Istria, mărginită de Slovenia şi de o graniţă maritimă cu Italia, este cea mai populară destinaţie a Croaţiei printre turiştii occidentali. Oraşul‑staţiune Porec se află în topul celor mai bine cotate staţiuni ale ţării - top efectuat de Biroul pentru Turism al Croaţiei. Oraşul are o vechime de 2000 de ani, o capacitate turistică de aproximativ 100.000 de locuri, precum şi clădiri monument vechi de peste 1300 de ani.

Parcul Naţional Plitvice

Aflat pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, Parcul Naţional Plitvice este cea mai populară regiune turistică naturală a Croaţiei. Lacurile Plitvice, 16 la număr, sunt interconectate de o serie de cascade spectaculoase. Parcul-rezervaţie se află situat între capitala Zagreb şi oraşul Zadar. Lacurile se află în mijlocul unei păduri populate de animale sălbatice. În interiorul ariei protejate să află trei hoteluri, mai multe restaurante şi terase. Printre activităţile turistice oferite se numără: trekking asistat, alpinism, plimbări cu barca sau vaporaşul.

Preparatele culinare sunt delicioase, iar dulciurile merită încercate.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24959

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.