Jump to content

Ce spectacole va avea Galaţiul de Revelion


dcp100168

Recommended Posts

Ce spectacole va avea Galaţiul de Revelion

* Primarul Marius Stan promite un Rovelion, adică un Revelion în aer liber cu vedere din România, organizat de Teatrul Muzical * Vom avea şi Crăciunul Inimilor şi un spectacol cu şi pentru copii de Moş Nicolae

 

Gălăţeni, v-au plăcut Serbările Galaţiului 2014? Distracţia nu s-a încheiat! Urmează Moş Nicolae, Crăciunul şi Revelionul care, spune primarul Marius Stan, vor fi marcate aşa cum se cuvine. „Nu am renunţat la nimic: va fi Moş Nicolae, va fi şi Crăciunul Inimilor (pomana porcului), pe care îl vrem tradiţional. Am reuşit, în schimb, anul acesta, să facem nişte economii pe acest segment cu aportul unor sponsori care au venit alături de noi”, a spus Stan. Iar dacă focurile de artificii care marcau, de regulă, Serbările Galaţiului au lipsit în acest an, ne vom lua revanşa de Revelion. „De Revelion, având în vedere că sunt 25 de ani de la Revoluţie, intenţionăm - încă nu e definitivat programul - să facem un Rovelion aducă un Revelion numai cu trupe şi cântăreţi români apreciaţi. Dar va fi tradiţionalul revelion în aer liber!”, ne-a declarat edilul.

Maestru de ceremonie, Teatrul Muzical

La propunerea primarului Marius Stan, consilierii locali au votat o hotărâre care împuterniceşte Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” Galaţi să organizeze evenimentele prilejuite de Sărbătorile de Iarnă, inclusiv Revelionul. De ce tocmai Muzicalul? Potrivit Raportului de Specialitate care însoţeşte hotărârea, „în perioada 27 Decembrie 2014 - 1 ianuarie 2015, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în municipiul Galaţi se vor desfăşura ample evenimente cultural-artistice şi de socializare. Întrucât Galaţiul dispune de un trecut muzical, de o veritabilă tradiţie în domeniul teatrului lirico-dramatic, este important ca, în acest an, „Sărbătorile de Iarnă” să se desfăşoare sub egida Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi”, se arată în document.

Regalul Felicia Filip - Cristi Minculescu, reluat

Proiectul aprobat de aleşi este însoţit şi de un program orientativ al spectacolelor de sărbători organizate de Teatrul Muzical “Nae Leonard”. Cap de listă este evenimentul care a avut loc chiar duminică seara: “Sărbătoarea noastră cea dintâi - Felicia Filip şi Cristi Minculescu”. Pentru cei care şi-au dorit cu ardoare să asiste la acest regal, dar nu au mai avut loc în sală, avem veşti bune. La cererea insistentă a publicului, concertul ar putea fi reluat pe 28 decembrie! Autorităţile se gândesc serios la această posibilitate după ce au fost pur şi simplu bombardate cu telefoane, rugăminţi şi cereri din partea celor care nu au putut asista la magnifica reprezentaţie.

Pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, Muzicalul va răsuna de Colinde şi Cântece de Iarnă interpretate de Ducu Bertzi şi de Corul Allegria.

Pe 13 decembrie este programată premiera „Văduva Veselă”, operetă în două acte, în regia artistică a lui Paolo Bosisio, dirijor Sorin Oancea.

Pe 14 decembrie, sala muzicalului se va umple de „Acorduri Vieneze şi internaţionale de Crăciun”, la bagheta dirijorală aflându-se Daniel Zaharov Feodorean.

Pe 15 decembrie, graţia se impune în „Lacul Lebedelor”, spectacol de balet în patru acte.

„Crăciunu’ nostru-i românesc” ne va convinge în stilul unic şi inconfundabil Fuego, pe 17 decembrie.

Pe 21 decembrie sala va găzdui o nouă premieră: „Ţara de dincolo de lumini” - spectacol de musical, în regia artistică a lui Bogdan Drăgulescu şi cu Eugen Dan Dragoi la pupitrul dirijoral.

Pe 28 decembrie este programată din nou „Văduva Veselă”, dar nu-i exclus, aşa cum spunea, ca vocea Feliciei Filip să se împletească, din nou, cu timbrul inconfundabil al lui Minculescu.

Cine cântă în noaptea dintre ani

Este adevărat, programul de Revelion nu este încă bătut în cuie! Noi am aflat, însă, cine ar putea concerta la Galaţi în noaptea dintre ani, în parcarea Shopping City. Pe lista de vedete se află gălăţeanca noastră, Andreea Antonescu, trupele Ro-Mania, Spitalul de Urgenţă, Zdob şi Zdub şi legendara formaţie Phoenix. Desigur, cu o asemenea distribuţie de excepţie, prezentatorul spectacolului nu ar putea fi decât Dan Helciug. Şi tot pe surse am aflat că vedeta spectacolului cu şi pentru copii de Moş Nicolae va fi Oana Sârbu!
Rămâne ca autorităţile să confirme aceste prezenţe la Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Programul ROVELIONULUI 2015
La trecerea dintre ani, Primăria municipiului Galaţi, Consiliul Local şi Teatrul Muzical ”Nae Leonard” organizează ROVELIONUL 2015, un show muzical şi pirotehnic 100% românesc. ROVELIONUL va avea loc în parcarea de la Galaţi Shopping City, începând cu ora 20.00. Vor cânta pentru gălăţeni la trecerea dintre ani ANDREEA ANTONESCU, CLAUDIU RUSU (Vocea României), RO-MANIA, SPITALUL DE URGENŢĂ, ZDOB ŞI ZDUB ŞI PHOENIX. Trecerea în anul 2015 va fi marcată printr-un show pirotehnic grandios.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Autobuzele circulă până la ora 1.00

Pentru a veni în sprijinul gălățenilor care vor participa la ROVELION, primarul Marius Stan a dispus prelungirea programului de lucru al mijloacelor de transport în comun ale Transurb, care fac legătura în mall și cartierele importante ale Galațiului, până la ora 1.00 noaptea.
Se vor afla pe traseu câte două autobuze, care vor circula din jumătate în jumătate de oră, pe rutele:
- 17, cu plecare de la Mall pe străzile Traian Vuia, 1 Decembrie 1918, Siderurgiștilor, Brăilei, Stadionului, Oțelarilor până în Cartierul D. Cantemir și retur
- 34, cu plecare de la Mall pe străzile George Coșbuc, Brăilei, Portului și retur
- 39, cu plecare de la Mall pe străzile Traian Vuia, 1 Decembrie 1918, Siderurgiștilor, Gheorghe Asachi, Frunzei, Stadionului, Oțelarilor până la capătul tramvaielor din Micro 21 și retur.

Link to comment
Share on other sites

Distracţie la liber, la trecerea în 2015

* Spectacolul va avea loc în parcarea de la Galaţi Shopping City, începând cu ora 20.00 * Vor cânta pentru gălăţeni Phoenix, Spitalul de Urgenţă, Zdob şi Zdub, Ro-mania, Andreea Antonescu şi Claudiu Rusu

Pentru noaptea de revelion de anul acesta, Primăria Galaţi, în colaborare cu Teatrul Muzical „Nae Leonard”, a pregătit o mare petrecere, sută la sută românească, după cum îi spune şi numele: ROVELION 2015.

Seria recitalurilor începe la ora 20,00, în parcarea de la Galaţi Shopping City, iar pe scenă vor urca gălăţenii Andreea Antonescu şi Claudiu Rusu, alături de trupele Ro-mania, Spitalul de Urgenţă, Zdob şi Zdub şi Phoenix. Trecerea dintre ani va fi marcată printr-un show pirotehnic grandios, anunţă Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Andreea Antonescu cântă acasă

Prima care va îi va încânta pe gălăţenii care vor petrece în aer liber va fi Andreea Antonescu, care, de altfel, a cântat şi anul trecut de Revelion, la Galaţi.

După ce a locuit o perioadă în America, ea a revenit în ţară, pentru a se relansa în muzică. Cântă de când era doar o puştoaică, însă adevăratul succes l-a cunoscut în 1998, când a devenit membră a celebrei trupe „Andre”, alături de Andreea Bălan. Împreună au lansat hituri după hituri, dar şi un stil vestimentar aparte, potrivit vremurilor de atunci. Au câştigat Premiul I la Secţiunea „şlagăre” la Festivalul de la Mamaia 1999, premiul Bravo Otto pentru cea mai tare trupă pop-dance a anului 2000, patru discuri de platină şi un disc de aur pentru cele peste 1,2 milioane de albume vândute în cei trei ani de activitate.

În anul 2010, Andreea Antonescu devine Miss Ventura, noua voce a muzicii româneşti. Scoate piesa „A ready for us”, însă nu a avut prea mult succes. Din 2013 revine iar ca Andreea Antonescu şi lanseaza melodia „Pune-o pe replay". Anul acesta a revenit pe scenă alături de fosta colegă, Andreea Bălan, şi cântă melodiile consacrate din trecut.

Aşa se va întâmpla şi în noaptea de revelion. Gălăţeanca Andreea Antonescu va cânta piese care au rămas bine întipărite în mintea publicului: „Lasă-mă papa la mare”, „Moşule, ce tânăr eşti”, „Liberă la mare”, „Prima iubire” şi multe altele.

Claudiu Rusu & Daily News Band

După Andreea Antonescu, va face show gălăţeanul Claudiu Rusu, împreună cu membrii trupei de modern rock „Daily News Band”, al cărei solist este: Marius Hathor - bass-voce, Georgiana Diaconescu - clape, Răzvan Gheorghiu - tobe, Cristian Olteanu - chitară, Ady Hathor (inginer sunet - lumini).

Claudiu Rusu este pasionat de muzică încă din copilărie. A ales să urmeze această cale şi a studiat la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi. Cariera în domeniu şi-a început-o pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”, iar în 2006 şi-a dus visul peste graniţe, cântând pe nave de croazieră şi în cluburi exclusiviste. În 2013, s-a întors acasă cu gândul de a cuceri din nou publicul din România. Şi a reuşit să o facă, participând la emisiunea „Vocea României”. Iniţial, i-a sedus pe antrenori cu interpretarea melodiei „She Will Be Loved”, a formaţiei americane Maroon 5, făcându-i să se întoarcă din primele secunde. În timpul showului de televiziune, a mai încântat publicul cu piesa „Say Something“, cântată cu moldoveanca Aliona Munteanu, şi cu hitul lui Robin Thicke, „Blurred Lines“.

Petrecere cu Ro-mania

Cine îşi mai aduce aminte de refrenele „Lasă-mă să beau, să beau până mor/ Inima mi-e necăjită, plină mi-e de dor”, ori „Crâşmăriţă din Buzău/ Ptiu! Bătu-te-ar Dumnezeu/ Inima mi-ai pus pe foc/ Pace nu mai am deloc/ Mi-ai dat ieri guriţe lin şi farmece-n plin/ Mi-ai umplut ulcelele/ Zău dorule, zău”, din celebrele melodii ale băieţilor dinRo-mania”, pe la jumătatea anilor ’90, care răsunau pe toate programele de radio şi televiziune? Ei bine, fanii lor au ocazia să le reasculte, pentru că trupa revine pe scenă şi promite un show de zile mari pentru seara de Revelion. Ce-i drept, sub altă formulă, cu Răzvan, Ionuţ şi Cătălin (singurul rămas din vechea componenţă).

„Ro-mania” este primul grup din lume care a promovat muzica „dance” modernă, combinată cu elemente specifice folclorului românesc sub numele generic Etno-Dance. A debutat oficial în luna iunie a anului 1996 şi s-a înscris pe o linie care să sprijine folclorul românesc autentic. În cei 12 ani de existenţă, grupul Ro-mania a susţinut peste 2.000 de concerte, atât în ţară cât şi peste hotare. În ultimii doi ani, băieţii apar pe scenă alături de doi dansatori, care au menirea să încingă spiritele şi să provoace publicul la dans.

Gălăţenii care vor veni de Revelion în parcarea de la Galaţi Shopping City vor avea parte de o petrecere cu adevărat românească şi se vor încălzi cu hore pe piesele cunoscute ale trupei, precum: „Fost-am dus”, „Ah! Ce-aş vrea”, „Leliţă Ioană”, „Mocăneaţă", „Undeva, cândva”, „Crâşmăriţă", „Radu mamii” , „Lasă-mă să beau” ori „Dulce-i vinul”.

Ori la bal, ori la spital

În noaptea dintre ani, la Galaţi va cânta şi o altă trupă care a creat hituri importante: Spitalul de Urgenţă, un grup energic şi vulcanic. Spitalul de Urgenţă s-a înfiinţat în anul 2000, în Bucureşti, când Dan Helciug (foto 2), fondatorul şi "motorul" trupei, l-a întâlnit pe culoarele Facultăţii de Teatru pe Vali Crăciunescu. Ei s-au împrietenit şi au început să cânte împreună. Apoi i-au cooptat pe Adrian Cheta, Cătălin Dalvarea şi Viorel Preda şi au luat numele de Spitalul de Urgenţă.

În anul 2000, lansează primul lor material, „Trăiască Berea”, cu care au lovit din plin piaţa muzicală şi au devenit cunoscuţi. Un an mai târziu lansează şi primul album, intitulat „Să cânte muzica!”, în acelaşi stil care i-a consacrat. Cele două single-uri „Bici My Mother” şi "Prietenii 2" au cunoscut acelaşi succes şi erau cântate la toate petrecerile. Câteva luni mai târziu, formaţia „Spitalul de Urgenţă” lansează piesa „Ori la bal, ori la spital”, ca avanpremieră a albumului „Spitalomania”.

Din formula actuală a trupei fac parte: Dan Helciug, Marcel Logofătu, Claudiu Purcarin, Lavinia Săteanu, Emil Chican, Dani Nicolae Florin Tuliga şi Cătălin Dalvarea.

Din Republica Moldova, la Galaţi

La ROVELION 2015 vor cânta şi fraţii de peste Prut. Vorbim despre membrii formaţiei Zdob şi Zdub (foto 3). Înfiinţată în 1994, de un grup de amici din oraşul Străşeni, Republica Moldova, trupa combină mai multe stiluri muzicale. De-a lungul timpului, artiştii au cântat în deschiderea unor concerte cu formaţii şi artişti de renume mondial, precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohayard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals, sau Linkin Park. Membrii Roman Iagupov - voce, Mihai Gincu - bass, Sveatoslav Starus - chitară, Andrei Cebotari - tobe, Valeriu Mazilu - trompetă şi Victor Dandes - trombon, vor cânta live cele mai îndrăgite şi cunoscute piese ale trupei: „Ţiganii şi OZN”, „DJ Vasile”, „Mioriţa”, „Bunica bate toba”, „Zdubii bateţi tare”, „Hora cosmică”, „Bună dimineaţa”, „Everybody in the Casa Mare”.

Pasărea de foc zboară la Galaţi

Cel mai probabil, legendara trupă Phoenix (foto 1) va încheia concertul de Anul Nou oferit de Primărie. Îmbinând perfect folclorul arhaic românesc cu muzica modernă, cu formule „unplugged” de chitare electrice şi acustice, vioară şi instrumente de suflat, până la combinaţii de rock (chitare electrice, tobe, percuţie, bas) cu coruri şi orchestre simfonice, membrii formaţiei vor oferi spectatorilor un show de zile mari. Toţi cei prezenţi vor avea ocazia să asculte live piese celebre, precum „Mica ţiganiadă”, „Nunta”, „Andrii Popa”, „În umbra marelui URSS”, „Mugur de fluier”, dar şi altele, care stârnesc amintiri şi emoţii.

Întregul spectacol ROVELION 2015 va fi prezentat de energicul Dan Helciug, solistul trupei „Spitalul de Urgenţă”, iar, la final, organizatorii vor împuşca anul vechi cu un spectaculos foc de artificii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Revelion la minus 14 grade

Gălăţenii au înfruntat gerul cumplit al nopţii dintre ani pentru a se bucura de Rovelionul organizat de Primăria Galaţi împreună cu Teatrul Muzical "Nae Leonard", în parcarea Galaţi Shopping City. Pentru ei, anul 2014 s-a încheiat pe ritmurile trupei Phoenix, iar 2015 a început în forţă tot cu ritmurile şi versurile legendarei pasări renăscute din propria cenuşă.

Chiar dacă numărul spectatorilor a fost incomparabil mai mic faţă de Revelionul public trecut, aproape de miezul nopţii, în faţa scenei pe care concerta Phoenix, se strânseseră, totuşi, câteva sute de gălăţeni. Ultimele clipe ale anului a fost numărate de gălăţeni împreună cu Dan Helciug, solistul trupei Spitalul de Urgenţă, dar şi prezentatorul spectacolului, dar nu înainte ca primarul Marius Stan să-şi transmită mesajul: „La mulţi ani, Galaţi! Vă mulţumesc că aţi venit în această noapte, la minus 14 grade, alături de noi! Înseamnă că iubiţi cu adevărat Phoenixul! Mie, personal, un vis din copilărie mi s-a împlinit: să pot sărbători trecerea de la un al la altul alături de Nicu Covaci şi de formaţia sa. Este ceva fantastic! Stimaţi prieteni, aş vrea să vă mulţumesc că ne-aţi suportat atâta timp. Ştiu că a fost un an complicat pentru toată lumea, dar aş vrea să ne bucurăm împreună pentru ce am putut realiza şi să ne dorim un an mai bun decât cel care a fost!”, a urat primarul Marius Stan.

Un show pirotehnic grandios a marcat primele clipe ale Noului An. Focurile de artificii au umplut de strălucire cerul nopţii, armonizându-se cu fondul muzical. Aproape de finalul spectacolului incendiar, piesa The Final Countdown s-a întrerupt brusc, iar gălăţenii au fost îndemnaţi să-şi întoarcă faţa către scenă unde a revenit Phoenix. Ultimele explozii multicolore s-au sincronizat spectaculos cu ritmurile debordante ale piesei „Baba Novac”.

Chiar dacă, după focurile de artificii, numărul spectatorilor s-a rărit la câteva zeci, legendara formaţie a oferit un spectacol de excepţie.

Reamintim că oferta municipalităţii pentru 2015 a fost un Rovelion, adică un spectacol doar cu vedete româneşti: Phoenix, Spitalul de Urgenţă, Zdob şi Zdub, Ro-mania, Andreea Antonescu şi Claudiu Rusu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.