Jump to content

Enes Sipovici se desparte de Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Enes Sipovici se desparte de Oţelul

Bosniacul care e de aproape 6 ani la Galaţi îşi va rezilia astăzi contractul cu formaţia gălăţeană! El a anunţat acest lucru pe pagina personală de Facebook prin următorul mesaj: “Acum adio, cine ştie unde şi cine ştie când... De mâine contractul meu cu FC Oţelul va fi şi oficial reziliat...”

După ce ajunsese chiar căpitan în anumite meciuri din acest sezon, Sipovic a intrat din nou într-un con de umbră şi nu a mai prins nici măcar lotul de 18 în ultima vreme.

Enes a ajuns la Galaţi pe când avea o vârstă fragedă, din postura de speranţă a fotbalului bosniac, fiind titular în naţionala U19 a ţării sale. La început a prins un singur meci la Oţelul, în sezonul 2009-2010, la un 3-0 contra Gloriei Bistriţa, joc disputat pe propriul teren. În rest a fost folosit cu precădere la echipa a II-a a clubului.
Fundaşul central cu un gabarit impresionant, măsurând 1,94 metri la 90 de kilograme, s-a impus apoi în fotbalul de primă divizie, dar nu la Oţelul cum era de aşteptat, ci după împrumutul la Petrolul Ploieşti, unde a făcut un tur de campionat bun în 2011, fiind titular în 18 meciuri. Deşi se vorbea despre readucerea sa la Galaţi încă de atunci, Enes a mai fost împrumutat în Liga a II-a, la Farul Constanţa, sub comanda lui Viorel Tănase, care îi fusese antrenor la “satelit” şi s-a impus şi aici ca titular, iar în vara lui 2012 a revenit în sfârşit "acasă".
De atunci, fundaşul bosniac a strâns între timp 29 de partide în tricoul roş-alb-albastru, marcând şi un gol, prea puţin parcă, dacă ne gândim că a aparţinut timp de aproape 6 ani de Oţelul.
Pe plan internaţional a fost om de bază în reprezentativa de tineret (U21) a Bosniei, dar a depăşit vârsta şi nu mai poate evolua la acest nivel.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Scrisoare impresionantă de despărţire a lui Sipovic

Enes Sipovic, fundaşul central al Oţelului, care a anunţat aseară că îşi reziliază contractul cu grupare roş-alb-albastră, a transmis public, prin intermediul „Dunărea Bătrână”, o scrisoare de final, în care a mulţumit, într-un mod impresionant, tuturor celor care l-au ajutat în perioada sa de la Galaţi. Vă redăm integral conţinutul scrisorii:

"Mulţumesc, Galaţi!
 „Pregăteşte-ţi bagajul, Enes! Mâine, pleci în România.” Cuvinte ce încă îmi răsună în minte…6, 6 anişori au trecut de când am auzit că vin în ţara lui Dracula, Hagi şi Dorinel Munteanu. Dorinel mi-a rămas în minte după golurile marcate împotriva Bosniei în 2002.
A venit timpul să fac cunoştinţă cu o limbă străină, cu o altă mentalitate şi cu o altă perspectivă asupra vieţii.
Galaţi, o a doua casă. Oţelul, familia
„Bine ai venit în familie”, au fost primele cuvinte spuse de către omul care în acea perioadă a format cu adevărat o familie şi a reuşit să cucerească România în fotbal. Marius Stan, unul dintre cei mai importanţi oameni care au adus fericire şi bucurie oamenilor de pe malul Dunării. Îi mulţumesc acestui domn pentru tot ce a făcut şi, în special, că a avut încredere în mine.
În perioada petrecută la Oţelul s-au schimbat mulţi antrenori. Vreau să le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat, care m-au ajutat să evoluez atât ca jucător cât şi ca om. Un loc special în inima mea îl au două legende, două embleme ale clubului nostru, Viorel Tănase şi Tudorel Pelin. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-aţi oferit, pentru că m-aţi primit ca pe un membru al familiei.
În familia Oţelul am avut fraţi-colegi minunaţi, cărora le mulţumesc şi le urez mult succes şi sănătate în carieră şi în viaţă.
Mulţumesc suporterilor pentru susţinerea şi încurajarea echipei noastre. „Dunărea bătrână ne-a învăţat/ Să fim cavaleri de neuitat” este cântecul pe care n-o să-l uit niciodată, care mereu îmi va aduce aminte de o galerie frumoasă, de un stadion frumos. Îmi doresc să aveţi încredere în jucători, în noua conducere, să aveţi încredere în Vlad, Ovidiu şi Babicu (Cristi), deoarece sunt convins că obiectivul de anul acesta va fi atins.
Îmi place să cred că am lăsat măcar o urmă pe unde am trecut atât psihic cât şi fizic, plăcută sau mai puţin plăcută, pentru ca nimeni să nu mă uite. Dacă nu s-a întâmplat asta încă, cel mai probabil am să mă întorc.
Al vostru, SIPO!"
Redacţia „Dunărea Bătrână” îi mulţumeşte în numele suporterilor Oţelului lui SIPO pentru toată perioada sa petrecută la Galaţi şi îi transmite mult succes în continuare. De asemenea, îi transmitem pe această cale lui SIPO că Galaţiul îi va fi întotdeauna o casă care îl va primi călduros!

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.