Jump to content

Căprioara de pe Faleză, sfâşiată de maidanezi


dcp100168

Recommended Posts

Căprioara de pe Faleză, sfâşiată de maidanezi

"Ştiţi căprioara de pe Faleză? Au mâncat-o maidanezii!", a fost vestea pe care am primit-o vineri de la un cititor al ziarului nostru, Aurel Gâlea. Gălăţeanul ne spunea că văzuse leşul sfârtecat de câinii comunitari, dar noi am sperat să nu fie adevărat.
Confirmarea avea să vină la redacţie sub forma unor fotografii realizate de dr. Emil Popa. "Atât a mai rămas din căprioara de pe Faleză după ce au devorat-o câinii comunitari din «Noul Galaţi»", era mesajul care însoţea imaginile cu resturile sângerânde ale bietei căprioare.

I se pregătise a treia iesle

Potrivit medicului, tăierea arboretului de pe Faleză a făcut ca gingaşa făptură să ajungă în imposibilitatea de a se mai ascunde. "O ştiam de ani de zile, poate şapte - opt ani, şi am protejat-o cât s-a putut, dar de câini nu puteam s-o păzim. Vorbisem cu cei care şi în alţi ani ajutaseră bietul animal să supravieţuiască iarna să-i ducem şi anul ăsta fân şi sare. Ba chiar domnul Taşcă de la Ecosal construise o nouă iesle şi eram în curs de a lua decizia amplasării ei, în funcţie de locul unde obişnuia să doarmă căprioara şi mai ales de migraţia haitei de câini de la «Furculiţă» (n.r. - sculptura "Spaţiu de joc vegetal") în spatele restaurantului «Pescaruş». Cam pe acolo am văzut şi eu căprioara cu o săptămână înainte de Sf. Andrei şi am filmat-o", scrie dr. Popa, într-un Recviem dedicat căprioarei, postat pe pagina Salvarea falezei Dunării de la Galaţi, de pe Facebook.

Vasile Taşcă, şeful Secţiei Menaj din cadrul Ecosal, ne-a confirmat că blândul animal avea pregătită o a treia iesle.

Imagine cumplită

"La câţiva paşi de unde am filmat-o acum doua săptămâni, haita de câini mutată de la "Furculiţă" trăgea de resturile unui animal în care cu uşurinţă se putea recunoaşte căprioara noastră. Văzusem şi altă dată haitele de câini alergând după bietul animal şi chinuindu-l prin hăituiala lor continuă, dar câtă vreme avea unde fugi şi unde să se ascundă, totul părea un joc de-a prinselea, în care Bambi era mereu victorioasă. Poleiul din ultimele zile a transformat-o în victimă sigură pentru javrele de pe Faleză", mai scrie medicul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Urmeaza si oamenii.... Cei care iubesc maidanezii, merita inchisi in cusca cu ei sa vedem atunci cainii flamanzi cum mananca si cel care il iubeste si da de mancare, sunt fiare din familia de lupi, se salbatacesc daca umbla in haita...

Link to comment
Share on other sites

Nici nu mai poti spune ceva...

In "oras" sau "noul..." nimeni nu face nimic, absolut nimic. La asa zisa "Gradina botanica" javrele sunt protejate (de) la nivel inalt... O solicitare oficiala, o petitie impotriva celor care tolereaza haitele de javre s-ar putea initia? Nu una on-line, ca pe alea nu le baga nimeni in seama, una cu un sprijin/asistenta juridic? Se baga cineva?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.