Jump to content

A murit Cătălin Chelu


dcp100168

Recommended Posts

A murit Cătălin Chelu

Conform unor surse neconfirmate oficial, omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu (47 ani) ar fi decedat luni dimineaţă, la ora 3.00, din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui Chelu ar fi survenit unei îndelungate suferinţe, la capătul a două zile de comă. Afaceristul suferea de o boală de inimă foarte gravă şi, se pare, era înscris pe o listă de aşteptare pentru un transplant cardiac.

Sursele noastre indică drept loc al morţii Iordania, ţară în care Chelu s-ar fi refugiat după ce a fost condamnat definitiv la şase ani închisoare în dosarul „Mită la MAI”. Familia afaceristului nu a putut fi contactată pentru a confirma sau infirma această informaţie, iar decesul nu a fost încă înregistrat în evidenţele vreunei autorităţi a statului român. În schimb, există informaţii cum că fratele omului de afaceri şi naşul din prima căsătorie al lui Chelu au plecat luni seară către Iordania, pentru a începe procedurile de repatriere a trupului neînsufleţit.

Cătălin Chelu a fost dat în urmărire internaţională în luna septembrie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele său mandatul de executare a pedepsei de şase ani închisoare pentru dare de mită. Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Alţi trei oameni de afaceri din zona de interes ai lui Chelu, respectiv Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, au fost acuzaţi de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Aceştia au primit pedepse după cum urmează: Ştefan Badea - patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu - şase luni de închisoare cu suspendare şi Antonel Bunu - şase luni de închisoare cu suspendare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Soţia milionarului Cătălin Chelu confirmă că acesta ar fi murit
După ce ieri zvonul că milionarul gălăţean Cătălin Chelu ar fi murit a făcut înconjurul ţării, astăzi, soţia acestuia a declarat că informaţia este corectă. Fără să dea prea multe detalii despre ţara în care Cătălin Chelu ar fi murit şi mai ales care a fost cauza morţii, soţia milionarului era vizibil afectată de vestea şoc. „Nu vreau să dau nicio declaraţie! Este adevărat, atât”, acestea au fost singurele cuvinte pe care soţia milionarului le-a spus de pe treptele vilei în care locuieşte pe strada Alexandru Cernat.
Şi unul dintre vecinii familiei Chelu a declarat că aseară au văzut-o pe doamna Chelu plânsă şi foarte afectată. „Am auzit că ar fi murit. Chiar am văzut-o ieri plângând pe soţia lui, dimineaţă când a plecat la grădiniţă să-şi ducă micuţul. Nici nu ştiu dacă e adevărat sau nu. Dacă a murit într-adevăr, atunci Dumnezeu să-l ierte! Eu m-am înţeles tare bine cu el ca vecin, era foarte cumsecade şi se purta frumos cu copiii”, a spus Paul Popa, vecinul familiei Chelu.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ministerul de Externe confirmă: Chelu a murit în Iordania

Decesul omului de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu, care era fugar după ce a fost condamnat în dosarul mită la MAI, a fost confirmat de către Ministerul de Externe. Potrivit Mediafax, care a solicitat date de la Ministerul de Externe, Cătălin Chelu, a murit luni într-un spital din Amman. ,,În prezent, reprezentantul Ambasadei României la Amman se află la spital, formalităţile specifice fiind în curs de îndeplinire. După obţinerea tuturor documentelor eliberate de autorităţile iordaniene, Ambasada României la Amman va proceda la înregistrarea decesului în registrele de stare civilă române, conform solicitării aparţinătorilor”, se precizează în răspunsul transmis Mediafax de către Ministerul Afacerilor Externe.

presagalatibraila.com

 

Cătălin Chelu va fi înmormântat la Craiova

Moartea omului de afaceri Cătălin Chelu ne-a fost confirmată marţi de familia şi apropiaţii acestuia. Potrivit acestora, Cătălin Chelu, decedat într-un spital din Amman (Iordania) în dimineaţa zilei de 8 decembrie, va fi repatriat miercuri, 10 decembrie. Sicriul cu trupul neînsufleţirt va ajunge la Galaţi în aceeaşi zi, în jurul orelor 24.00, şi va fi depus la Biserica Sf. Nicoale, unde va rămâne timp de două zile. Cătălin Chelu va fi dus la Craiova pentru a fi înhumat, acolo fiind oraşul unde s-a născut şi locul unde este înmormântat tatăl său.

Cătălin Chelu a murit la vârsta de 47 de ani din cauza unei insuficienţe cardiace, boală cu care se lupta de foarte mulţi ani. De un an, se afla pe lista de transplant a medicului Şerban Brădişteanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cătălin Chelu , ultima sosire la Galaţi

Rudele şi prietenii l-au aşteptat până după miezul nopţii în faţa bisericii Sf. Nicolae din Galaţi pe cel care a fost Cătălin Chelu.

Corpul neînsufleţit al lui Cătălin Chelu, miliardarul de 47 de ani care a murit într-un spital din Iordania, a ajuns la Galaţi joi, în jurul orei 1,15 dimineaţa. Soţia, o parte a copiilor, mama şi prietenii l-au adus pe ultimul drum la Galaţi. 10 copii rămân orfani.

Prietenii miliardarului spun că el plecase dinainte de a fi condamnat definitiv, deoarece ştia că doar în străinătate se mai putea salva. Înainte de sosire în faţa bisericii, apropiaţii au făcut un culoar cu flori, candele şi petale de flori.

„Este un moment trist, mi-a murit un prieten departe de casă, de familie, dar mai ales departe de cei 10 copii ai dânsului. El spera să îşi facă acel transplant de inimă, se ştia că are serioase probleme cardiace. L-am văzut ultima oară acum şase, şapte luni. Mi-a spus despre dorinţa de a-şi face acel transplant şi de a sta lângă copii. Ştim că este în Aman, dar a plecat efectiv să se trateze. Nu am mai vorbit la telefon cu el de acum patru luni. Nu a apucat să îşi facă operaţia de transplant. Era pe lista de transplant, din februarie, la Spitalul Floreasca. Singura şansă era să meargă undeva în străinătate să se trateze. Acesta a fost motivul pentru care a şi plecat. Inima dânsului funcţiona undeva la 15%, avea cardiopatie ischemică de gradul IV”, a spus Gabriel Constantinescu, prieten şi partener de afaceri al lui Cătălin Chelu.

Corpul neînsufleţit va sta în Galaţi joi şi vineri, urmând ca sâmbătă să fie înmormântat la Craiova, oraşul natal al omului de afaceri. De fapt aceasta a fost ultima dorinţă a lui Cătălin Chelu, să fie înmormântat alături de tatăl său.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

La biserica Sf. Nicolae, pelerinaj la sicriul lui Cătălin Chelu

A început pelerinajul la sicriul lui Cătălin Chelu depus, de joi, de la ora 1 dimineaţa, la biserica  Sf. Nicolae din Galaţi. Pe lângă membrii familiei şi copiii celui decedat, la catafalc au venit şi prieteni, oameni care au lucrat sau lucrează pentru firmele controlate de Cătălin Chelu, dar şi simpli  curioşi.  Mama, actuala soţie, copiii, fratele, nu au lipsit de la căpătâiul lui.

„Eu am lucrat la cablu tv şi sunt omul ce a avut grijă de clădire. Pentru mine este o pierdere. La fel şi pentru colegul meu, căruia  i-a fost naş de cununie. Acum doi ani am vorbit ultima oară”, a spus Ion Ungureanu, angajat al uneia dintre firmele miliardarului decedat.

Un alt cunoscut, Alexandru Dunavăţ, a venit şi el să îşi ia rămas bun de la Cătălin Chelu. „Îl ştiam, dar am venit în special pentru că era oltean de-al meu. Dumnezeu să îl ierte!
Nu trebuie să uităm că la  Galaţi el a făcut prima televiziune prin cablu. Păcat de copiii care rămân fără tată. Dar, aşa cum îl ştiu eu, a avut grijă de ei şi se va găsi cine să le poarte în continuare de grijă”, a spus şi Alexandru Dunavăţ.

Reamintim că miliardarul Cătălin Chelu a murit luni dimineață într-un spital din Aman, din cauza unui infarct. El era dat în urmărire internaţională, deoarece se sustrăgea pedepsei de şase ani de închisoare cu executare, din dosarul Mită la M.A.I. Şi vineri corpul neînsufleţit va sta în Galaţi, urmând ca sâmbătă miliardarul să fie înmormântat la Craiova, oraşul său natal, acolo unde este înmormântat şi tatăl omului de afaceri.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Cătălin Chelu a fost dus la Craiova
Sicriul cu trupul neînsuflețit al omului de afaceri Cătălin Chelu a fost dus astăzi la Craiova, acolo unde sâmbătă, în jurul prânzului va avea loc înmormântarea. „A fost ultima lui dorință să fie înmormântat alături de tatăl său, în localitatea natală, Craiova”, a spus Gabriel Constantinescu, prietenului milionarului gălățean.
Sute de oameni au trecut timp de două zile pe la Biserica „Sf. Nicolae” pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul lui Cătălin Chelu. Fie că-l cunoșteau sau pura curiozitate i-a făcut pe mulți să vină. În această dimineață, cortegiul funerar a plecat spre cimitirul Sineasca din Craiova, unde mâine omul de afaceri va fi înmormântat. Cortegiul funerar a fost însoțit de prietenii apropiați, mama, fratele și ultima soție a lui Cătălin Chelu.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Chelu a fost înmormântat pe piesa "I did it my way", a lui Frank Sinatra

Controversatul om de afaceri Catalin Chelu a fost inmormantat sambata, la Craiova, iar la ceremonie au venit peste o suta de rude si prieteni.

Una dintre ultimele dorinte ale milionarului a fost sa fie inmormantat acasa, langa tatal sau, pe melodia lui Frank Sinatra "I did it my way" - iar familia a tocmit pentru asta o fanfara funerara. Catalin Chelu a murit intr-un spital din Iordania, rapus de o boala de inima. Era cautat in toata lumea, dupa ce instanta l-a condamnat, in lipsa, la 6 ani de inchisoare pentru dare de mita.

Cortegiul funerar, format din masini de lux, incarcate de coroane de flori albe, a urmat sicriul lui Catalin Chelu pana la cimitirul din Craiova. Omul de afaceri a fost inmormantat intr-un sicriu impunator din mahon si peste o suta de apropiati si cunoscuti au tinut sa vina la ceremonie.

Milionarul si-a dorit pe patul de moarte sa fie adus acasa, la Craiova, langa tatal sau. Fanfara a cantat melodia "I did it my way" a lui Frank Sinatra in momentul in care cosciugul a fost coborat in groapa.

"A fost dorinta lui sa vina la Craiova, langa tatal lui, asta e, Dumnezeu sa-l odihneasca!", a spus un barbat.

Omul de afaceri Catalin Chelu avea 47 de ani si 10 copii din 3 casnicii. Milionarul a murit rapus de o boala de inima, iar apropiatii spun ca se afla pe o lista de transplant in Romania. Cu o avere estimata, la un moment dat, la aproape doua sute de milioane de euro, Catalin Chelu, fost presedinte al SIF Moldova, a figurat ani de zile in top 300 al celor mai bogati romani.

Era cautat in toata lumea, dupa ce in septembrie Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv, in lipsa, la 6 ani de inchisoare. El a incercat sa ii ofere mita in valoare totala de un milion de euro fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Fatuloiu, ca sa-l scape de dosarele penale pe care Chelu le avea in lucru la Politia Economica. Inainte sa isi afle sentinta, milionarul a parasit tara.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ce se intampla cu averea milionarului care a facut 10 copii cu 5 femei diferite

Tata a 10 copii cu 5 femei diferite, niciuna asumata la Starea Civila, Catalin Chelu este personaj intr-o poveste din care se poate inspira orice scenarist de la Hollywood! Decedat, milionarul a lasat mostenire o avere uriasa si un mare scandal.

La sfarsitul lui 2014, Catalin Chelu, unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri din Romania, s-a stins din viata intr-un spital din Iordania, tara in care a fugit pentru a se sustrage de bratul legii, galateanul fiind cercetat intr-un dosar de dare de mita.

In urma sa a ramas o avere pe cat de mare, pe atat de greu de impartit, asta deoarece Chelu are zece copii, cu cinci femei diferite, niciuna dintre ele nefiind asumata in fata ofiterului starii civile. Asa cum era de asteptat, la putin timp dupa trecerea in nefiinta a afaceristului, un prim scandal a luat nastere intre mostenitorii barbatului.

Dar sa revenim la familia lui Catalin Constantin Chelu si sa le cunoastem pe cele cinci femei care l-au facut tata- de 10 ori- pe controversatul galatean. De la inceput trebuie sa subliniem ca barbatul a fost casatorit o singura data, cu Corina, alaturi de care a lansat prima sa afacere , o firma de cablu tv in orasul de la malul Dunarii. Doamna Chelu l-ar fi parasit pe sotul ei pentru Marcel Pacuraru, un alt afacerist cunoscut pe plan local.

Dupa aceast mariaj esuat, Chelu pare ca si-a jurat ca nu se va mai insura vreodata.In aceste conditii, mostenitorii - sase baieti si patru fete - au venit pe lume din relatiile cu cinci femei care, niciodata, nu au purtat numele de Chelu. In schimb, toti copii lor au fost recunoscuti de tata!

Echipa de fotbal a domnului “CCC”. Numarul 1: Caty Casandra - 1 copil

Intr-un articol publicat pe site-ul impact-est.ro, jurnalistii galateni au enumerat, cronologic, toate femeile care l-au facut tata pe potentul afacerist galatean. Prima dintre ele se numeste Cati- Casandra Simion si este din Macin, iar din relatia sa cu “CCC” a rezultat un baiat care poarta chiar numele parintelui lui: Catalin Constantin Chelu junior.

Numarul 2: Gina Daniela Lungu- un copil

Sa trecem la a doua mama a copiilor omului de afaceri. Este vorba de Gina Daniela Lungu, doamna care, din rodul iubirii cunsumata cu domnul Chelu a nascut o fetita, pe Catalina Elena Chelu.

Numarul 3: Veronica Paraschiv- trei copii

Conform sursei citate, Veronica Paraschiv este cea care are trei copii cu “CCC” , pe Catalin Cosmin, Catalin Darius si Catalin Nikita, toti ducand numele milionarului mai departe.
Numarul 4: Natalia Suceanu - Doi copii

Urmatoarea femeia sedusa de Catalin Chelu se numeste Natalia Suceanu, este din Republica Modova si l-a facut pe afacerist, din nou, tata de fata. Din aceasta idila au rezultat doua fetite cu numele de Chelu si prenumele: Catalina Irena si Eva Karina.

Numarul 5: Ala Procopenco- Trei copii

Ultima din aceasta lista selecta este Ala Procopenco, tot o basarabeanca de trei ori mama a copiilor lui Chelu. Doi baieti si o fata s-au nascut in urma unei iubiri cu nabadai: Catalin Ilie, Catalin Petru si Ala Amandina.

In poveste intervine mama lui Catalin Chelu, doamna Doina, Ala se revolta

La un scurt “recensamant” al randurilor de mai sus putem observa ca din cei 10 copii ai milionarului, opt poarta numele de Catalin sau Catalina, toti baietii avand in componenta acest prenume.

Dar sa revenim la scandalul legat de avere. Chiar daca s-a spus ca fiecare dintre cei zece copii ai lui Chelu s-a ales cu o avere de 100 de milioane de euro de pe urma tatalui lor, iar mamele au ramas, fiecare, cu cate o vila sau o casa in cele mai selecte cartiere din Galati. Chiar si asa, pana la scandal nu a fost decat un pas, mai ales tinand cont de conjunctura lasata mostenire de o poveste de viata care ar putea fi, oricand, scenariu de film.

Astfel, conform celor de impact-est.ro, doamna Procopenco ar fi intrat intr-un conflict cu mama lui Catalin Chelu, cea care ar fi fost desemnata, printr-un testament facut cu multi ani inainte ca fiule ei sa stranga averea colosala, sa imparta banii pe care Chelu i-a castigat in decursul existentei sale.

Cum mai toti copiii milionarului sunt inca minori, celelalte femei care l-au lasat cu mostenitori pe galatean au fost multumite cu ceea ce au primit de la Doina Ramar, doamna cu testamentul la purtator.

Din cate se pare, una a fost mai cu mot, iar Ala Procopenco ar fi incercat sa mearga, solitara, pe drumul ei.

Astfel, tanara blondina ar fi vandut, in vara acestui an, din postura de administrator al unor firme, actiunile care ar fi apartinut lui Catalin Chelu la firma Electroarges SA, incasarile basarabencei fiind de peste 2,7 milioane de euro. Nu se stie clar metoda prin care ar fi reusit acest lucru, insa intre mostenitorii lui Catalin Chelu scanteia scandalului ar fi fost aprinsa.
Unul dintre fii este membru in CA-ul unei societati care a apartinut tatalui sau

CANCAN.ro a mai aflat un detaliu foarte interesant legat de cei copiii lui CCC. Astfel, Catalin Constantin Chelu - baiatul rezultat din relatia cu Caty Casandra Simion - a fost numit, in luna septembrie, membru in Consiliul de Administratie al societatii Vulturul Comarnic, care a apartinut tatalui sau. In CA-ul acestui “SC” mai face parte si bunica tanarului, Doina Ramar.

Cine a fost Catalin Chelu

Controversatul om de afaceri din Galati a avut afaceri de zeci de milioane de euro, a detinut mai multe firme, precum si pachete de actiuni la principalele SIF-uri din tara noastra. Galateanul a inceput cu o firma de cablu in orasul de la malul Dunarii, iar in jurul sau au fost cusute foarte multe povesti controversate.

Acesta a intrat in lupa procurorilor DNA in noiembrie 2010, atunci cand, in urma unui flagrant, a fost surprins in timp ce incerca sa-i ofere mita de 50.000 de euro lui Dan Valentin Fatuloiu, secretarul de stat al MAI, cel care ar fi trebuit sa rezolve mai multe dosare aflate in lucru.

In 2012, Chelu a fost condamnat la sase ani de inchisoare, insa, intre timp, milionarul a fugut din tara. Acesta s-a stins din viata in Iordania, dupa o lunga suferinta cauzata de o insuficienta renala.

cancan.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Au deschis ”proces colectiv” fostei soacre… 3 din cele 5 văduve ale românului cu o avere de 1 miliard $ contestă testamentul!

Un adevărat război s-a declanșat între moștenitoarele celui mai misterios miliardar din România. La patru ani de la moartea controversatului afacerist, trei dintre cele cinci văduve au deschis ”proces colectiv”. Concubinele românului care avea o avere estimată la un miliard de dolari și-au dat fosta soacră în judecată. CANCAN vă prezintă, în exclusivitate, detalii uluitoare despre lupta acerbă care s-a dezlănțuit între custodele averii, mama afaceristului, și văduve.

Imediat după ce Cătălin Chelu s-a stins din viață, cele cinci văduve ale afaceristului au început războiul pentru averea fabuloasă pe care acesta a lăsat-o în urmă. Din primăvara lui 2015, femeile au deschis aproape 250 de procese. Nu numai că litigiile nu s-au încheiat, ba chiar s-au înmulţit, ajungând, spre sfârşitul lui 2017, la impresionanta cifră de 500 de procese. Cele cinci femei cu care miliardarul avea copii au format alianţe, apoi le-au rupt şi au continuat războiul pe cont propriu, şi-au făcut plângeri penale unele împotriva celorlalte şi au ajuns, într-un final, să se urască.

Cer revocarea testamentului

D.A.S. (Departamentul Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor detalii uluitoare despre războiul dintre custodele averii – mama afaceristului, Dorina Rîmar – şi concubinele lui Cătălin Chelu. Potrivit unor surse judiciare, la începutul acestui an,  trei dintre cele cinci văduve ale românului – Ala Procopenco, Veronica Paraschiv și Natalia Suceanu – au dat-o pe fosta soacră în judecată la Tribunalul Galați. Cele trei doamne cer magistraților revocarea testamentului cu privire la impresionata avere.

Lista moştenitorilor lui Cătălin Chelu

Afaceristul Cătălin Chelu a fost căsătorit o singură dată, cu Corina, iar alături de ea şi-a făcut şi debutul în afaceri, înfiinţând, la începutul anilor ‘90 compania de cablu Cony Sat, în oraşul natal, Galaţi. După divorţ, el ar fi jurat să nu se mai recăsătorească şi s-a ţinut de cuvânt, dar a mai avut cinci concubine care i-au dăruit 10 copii: şase băieţi şi patru fete. Pe toţi i-a recunoscut în timpul vieţii, fără excepţie, iar opt dintre ei au şi fost botezaţi cu prenumele său! Aceasta este lista moştenitorilor lui Cătălin Chelu, alcătuită cronologic:

– Cati Simion, o tânără din Măcin, i l-a dăruit pe Cătălin Constantin. De altfel, acesta este singurul major dintre copiii miliardarului, el preluând deja frâiele mai multor firme ale tatălui său;

– În urma relaţiei cu Gina Lungu, afaceristul a devenit tatăl Cătălinei-Elena;

– Basarabeanca Ala Procopenco i-a născut şi ea doi fii şi o fiică: Cătălin-Ilie, Ala-Amandina şi Cătălin-Petru-Cezar;

– Cu Veronica Paraschiv îi are pe Cătălin-Cosmin, Cătălin-Darius şi Cătălin-Nikita;

– Din relaţia cu Natalia Suceanu au rezultat două fetiţe: Cătălina Irena şi Eva Karina.

Apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, Cătălin Chelu a fost considerat unul dintre cei mai nemiloşi oameni de afaceri de după Revoluţie, care nu ezita să preia, uneori la limita legii, fabrici pe care ulterior le falimenta.

cancan.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.