Jump to content

Poliţist gălăţean cercetat pentru trafic de droguri


dcp100168

Recommended Posts

Poliţist gălăţean cercetat pentru trafic de droguri

Un poliţist gălăţean este cercetat de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Anchetatorii susţin că, începând cu luna iulie 2014, suspecţii T.G.S. - agent de poliţie în cadrul I.P.J. Galaţi, V.M., A.A. şi S.G.A. au desfăşurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare pe raza municipiului Brăila a unor cantităţi de droguri de risc şi de mare risc. Drogurile erau primite prin intermediul Poştei Române de către agentul de poliţie şi predate celorlalte persoane, care le distribuiau către consumatori.

Procurorii DIICOT Brăila împreună cu poliţiştii din cadrul BCCO Galaţi şi SCCO Brăila au prins în flagrant, pe 9 decembrie, un suspect care ridicase un colet conţinând droguri. Anchetatorii au efectuat şi şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Brăila şi Galaţi, la locuinţele suspecţilor.

Procurorii şi poliţiştii au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Brăila şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila-Serviciul Acţiuni Speciale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Poliţist gălăţean arestat pentru trafic de droguri

Un poliţist este cercetat de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Conform surselor noastre, acesta este originar din Brăila şi activa la postul de poliţie din localitatea Drăguşeni, judeţul Galaţi.
Anchetatorii susţin că, începând cu luna iulie 2014, agentul de poliţie George Sorin Tudorică şi alţi trei suspecţi, printre care se numără şi Marian Vlad, au procurat, depozitat şi vândut droguri în Brăila. Drogurile erau primite prin intermediul Poştei Române de către agentul de poliţie şi predate celorlalte persoane, care le distribuiau către consumatori.

Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant imediat după ce a ridicat un colet cu droguri. Flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT Brăila, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigada de Combatere a Crimei Organizate Galaţi şi Brăila. Anchetatorii au efectuat şi şapte percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor.
În urma acţiunii, poliţistul şi Marian Vlad au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile din partea magistraţilor Tribunalului Brăila.

Procurorii şi poliţiştii au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Brăila şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Serviciul Acţiuni Speciale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Poliţist condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Un poliţist brăilean a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare în penitenciar, deoarece făcea trafic de droguri. Sorin Tudorică era agent la Postul de Poliţie Drăguşeni, judeţul Galaţi, iar în loc să apere legea se ocupa cu încălcarea ei. Poliţistul a făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Brăila.

Condamnat şi el alături de poliţistul brăilean, complicele acestuia, agentul de pază Marian Vlad, a declarat şi el recurs. Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de introducere în ţară de droguri de mare risc. Alţi doi tineri implicaţi, Alexandru George Safca şi Andrei Andronache, au fost condamnaţi la câte 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi sunt obligaţi, de asemenea, să efectueze câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Potrivit procurorilor DIICOT, sursa principală de procurare a drogurilor şi etnobotanicelor a fost un site: www.highdistribution, închis în prezent, despre care a aflat iniţial Alexandru George Safca. Pentru că nu dispunea de banii necesari pentru a comanda "produse" şi nici nu avea curajul să comande, Safca i-a povestit despre site prietenului său, poliţistul Sorin Tudorică. La sfârşitul lui iulie 2014, Tudorică i-a adus lui Safca un plic cu fragmente vegetale uscate de culoare verde, despre care i-a spus că au fost comandate pe site-ul sus-menţionat. Totodată, i-a cerut să-l recomande consumatorilor de droguri şi etnobotanice. Dornic să câştige bani, agentul de poliţie a comandat mai multe colete pe site-ul www.highdistribution. În timp, a renunţat să mai vândă el substanţele primite prin poştă, de distribuţie ocupându-se Marian Vlad, Andrei Andronache şi, într-o măsură mai mică, Alexandru George Safca. Pe parcursul anchetei, procurorii au audiat opt tineri care achiziţionaseră droguri şi etnobotanice de la cei patru inculpaţi. Majoritatea au povestit că li s-a făcut rău după ce au ingerat droguri şi etnobotanice, unii ajungând la spital pentru îngrijiri medicale.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.