Jump to content

Viceprimarul Radu Cosca a demisionat


dcp100168

Recommended Posts

Viceprimarul Radu Cosca a demisionat

Radu Cosca a demisionat, joi, din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi şi, în acelaşi timp, a renunţat la mandatul de consilier local PC. Decizia, confirmată atât de politician cât şi de purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, vine după ce, ieri, Radu Cosca a lipsit de la şedinţa ordinară a Consiliului Local. Demisia va intra în vigoare de luni, 15 decembrie. Astfel, municipiul Galaţi a rămas, de astăzi, cu un singur viceprimar, social-democratul Florin Popa.
Vom reveni cu amănunte despre motivele care l-au făcut pe Radu Cosca să renunţe la mandat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Declaraţia lui Radu Cosca după ce a demisionat

Radu Cosca a demisionat din funcţia de viceprimar, dar şi din cea de consilier local. El a declarat pentru PresaGalatiBraila.com că râmâne mai departe membru PC, dar că părăseşte funcţiile administrative. Cosca şi-a motivat decizia prin faptul că este dezamăgit de ceea ce se întâmplă în Primăria Galaţi, dezamăgire pe care a constatat-o şi în atitudinea gălăţenilor, unde a constatat şi o stare generală de nemulţumire.

„Am demisionat pentru că m-am simţit inutil, deşi am dorit să fac ceva. Eu nu am venit în Primărie pentru un salariu, pentru o secretară şi o maşină. Voiam să fac ceva pentru cetăţeni, dar am simţit că nu se vrea acest lucru. Am tot sperat că lucrurile se vor îndrepta, dar m-am înşelat. Îmi pare rău că nu am demisionat mai de mult”, a spus Cosca.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Partidele politice încep negocierile pentru postul rămas liber

* Primarul Marius Stan îl vrea viceprimar tot pe Radu Cosca

Vineri este ultima zi la Primărie pentru Radu Cosca. Politicianul a demisionat din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi şi, în acelaşi timp, a renunţat şi la mandatul de consilier local PC. Radu Cosca ne-a declarat că a demisia sa intră în vigoare de luni, 15 decembrie, şi că astăzi va respecta programul de audienţe cu cetăţenii. „De ce am demisionat? Nu am putut să fac nimic ca viceprimar. Consider că nu am putut să fac atât cât mi-aş fi dorit în cei doi ani şi e greu de crezut că aş mai fi reuşit în anul şi jumătate care a mai rămas din mandat. Nemulţumirile s-a adunat în timp. Renunţ şi la mandatul de consilier local, pentru că nu voi reuşi să fac din această postură ce n-am reuşit să fac ca viceprimar”, ne-a declarat Cosca. „Nu m-am consultat cu colegii şi nici nu le-am spus, pentru că m-ar fi convins să nu fac acest gest”, ne-a spus Cosca. Fostul viceprimar spune că nu s-a gândit ce va face mai departe, dar susţine că va rămâne membru PC.

Şoc la partid

Liderul organizaţiei municipale a PC Galaţi, deputatul Bogdan Ciucă, a aflat de la noi despre demisie: „Îl ştiu pe dl Cosca eficient şi integru. Probabil că motivul pentru care a demisionat este unul foarte serios. Legat de activitatea sa, probabil că e nemulţumit de birocraţia de care ne lovim peste tot când încercăm să facem ceva”, ne-a declarat Ciucă.

Cine-i va lua locul

Conform legii, consilierii locali vor trebui să se întrunească în şedinţă ordinară, să ia act de încetarea mandatului lui Radu Cosca şi să valideze un nou consilier local PC. Următorul pe lista supleanţilor USL din partea PC este Vali Viorel Sandu, în vârstă de 31 de ani, directorul Serviciului Public de Administrare de Domeniului Public şi Privat, liderul organizaţiei tinerilor conservatori. Dacă avem în vedere că, în ultima vreme, PC mizează pe tineri, se poate spune că mandatul îi este asigurat. Dacă PC va prefera să-l păstreze ca funcţionar public, cel care ar putea ocupa scaunul lui Cosca ar putea fi Costel Fluture, în vârstă de 60 de ani, de profesie agent de asigurări.
După completarea CL, aleşii vor trebui să voteze un nou viceprimar, propus de partidele politice.

Încep negocierile

Gestul lui Cosca a pus pe jar lumea politică. În acest moment, PSD are cel mai mare număr de consilieri - opt, la care se adaugă votul consilierului PLR. UNPR are şase aleşi, dar ar putea miza şi pe voturile celor doi independenţi, deci ar putea ajunge la opt voturi. PC are cinci aleşi, la fel ca şi grupul PNL - PD. Decizia va fi tranşată la negocieri.
Întrebat dacă şi-ar dori un viceprimar UNPR, primarul Marius Stan ne-a declarat categoric: „Nu, îl doresc în continuare pe Radu Cosca. Sper să se răzgândească”.
„Postul, în urma negocierilor, a fost al PC şi rămâne al PC în acest moment. Dacă vor exista negocieri şi se va tranşa altceva, rămâne de văzut. PSD nu va forţa nimic peste înţelegerile din coaliţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brînzan.
„Mâine seară ne vom întâlni să discutăm. Orice consilier este un plus, orice funcţie este un câştig. Orice se obţine prin negociere”, ne-a spus liderul UNPR, Eugen Chebac.
„O să discutăm acest subiect în forurile partidului şi vom decide dacă înaintăm o candidatură. Va trebui să discutăm şi cu consilierii, să vedem disponibilitatea lor, având în vedere profesiile pe care le au”, ne-a declarat preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Paul Ichim. În condiţiile date, singurul lui cert este că, de luni, singurul viceprimar al Galaţiului va fi social-democratul Florin Popa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cine va fi viceprimarul Galaţiului, după demisia lui Radu Cosca?

De săptămâna viitoare, Galaţiul ar putea avea un nou viceprimar, după ce, la finele anului trecut, conservatorul Radu Cosca a renunţat la această funcţie prin demisie. Pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 29 ianuarie, a Consiliului Local se află un proiect de hotărâre privind desemnarea unui consilier local în funcţia de viceprimar.

Potrivit surselor noastre, dintre propunerile făcute, au mai rămas în picioare doar două: Eugen Găvan, din partea PC şi Vergiliu Vals, din partea UNPR. Eugen Găvan ne-a confirmat, telefonic, faptul că este una dintre persoanele propuse. De cealaltă parte, Vergiliu Vals ne-a declarat că o candidatură pentru funcţia de viceprimar ar fi o provocare interesantă pentru evoluţia sa profesională.

Rămâne însă de văzut ce vor decide negocierile de marţi şi mai ales cele din dimineaţa de joi, care preced întrunirea în şedinţă a aleşilor locali. Şi desigur, ce vor vota consilierii.

Tot la şedinţa de joi va fi completat şi locul rămas liber în Legislativul local prin plecarea lui Radu Cosca. Cel care va fi validat şi va depune jurământul de consilier local este Gheorghe Potîrniche (PSD) , în vârstă de 68 de ani, de profesie economist.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Radu Cosca s-a întors la Primărie

Pentru că şi-a terminat concediul de odihnă, Radu Cosca s-a întors luni la Primăria municipiului Galaţi, unde şi-a reluat activitatea de viceprimar. Singurul mister este dacă politicianul PC a revenit în activitate până la finele mandatului, adică în iunie 2016, sau doar pentru perioada de preaviz.

Cosca nu a dorit să facă niciun fel de declaraţie legată de viitorul funcţiei sale, ci doar s-a ocupat de problemele curente care sunt în sarcina sa. Cert este, însă, că demisia pe care a depus-o pe masa primarului Marius Stan nu este nici acum semnată, iar edilul a lipsit ieri din Galaţi, fiind plecat la Bucureşti.

Se pare că Radu Cosca nu s-a hotărât încă dacă rămâne viceprimar sau măcar consilier local, ori dacă părăseşte administraţia locală. Se ştie, primarul îşi doreşte ca Radu Cosca să rămână viceprimar, motiv pentru care, la şedinţa Consiliului Local de joia trecută, a respins solicitarea aleşilor PC şi PSD de a lua act de demisia lui şi de a-l înlocui în Legislativul Local şi din Primărie.

De cealaltă parte, nici PC nu-şi doreşte să piardă postul de consilier ocupat de Cosca. Şi asta pentru că următorul supleant de pe lista USL este un social-democrat, aşa că grupul conservator din Consiliu s-ar reduce de la cinci la patru membri, în vreme ce grupul PSD ar avea nouă membri în loc de opt.

Conform legii, Cosca are 15 zile la dispoziţie, în cadrul preavizului, pentru a lua o decizie: îşi retrage demisia sau nu. Lucrurile ar putea fi lămurite marţi, când Cosca şi Stan se vor întâlni la Primărie şi vor discuta faţă în faţă. Mai mult, ar putea ţine împreună audienţele cu cetăţenii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Radu Cosca rămâne viceprimar. Culisele unei demisii retrase

Demisia pe care Radu Cosca şi-a dat-o la finele anului trecut din funcţia de viceprimar şi de consilier local PC a revenit pe tapetul şedinţei extraordinare de joi a Consiliului Local. Motivul? Cel pe care aleşii îl ştiau demisionat se afla în sală, iar pe la colţuri se spunea că şi-ar fi retras demisia.
Întrunirea a început chiar cu solicitarea preşedintelui de şedinţă, liberalul Mihail Bucatanschi: "Înainte de a începe, vreau să-i dau cuvântul dlui Cosca, să ne spună câteva cuvinte vizavi de demisia pe care şi-a retras-o, ca să înţeleagă toată lumea despre ce este vorba". "Dl preşedinte, v-am spus că nu am nimic de declarat, m-aţi întrebat înainte de a începe şedinţă!", s-a eschivat Cosca.

Prin vocea lui Cristian Dima, preşedintele Comisiei Juridice, mai mulţi consilieri au solicitat discutarea situaţiei. Abia când s-a pus efectiv problema legalităţii hotărârilor de Consiliu Local adoptate în prezenţa lui, Cosca a anunţat cu jumătate de glas că, din 2 februarie, de când i-a expirat concediul, este din nou viceprimar şi consilier.
Ca un avocat, primarul Marius Stan a intervenit spunând că renunţarea la demisie se află pe biroul său, urmând să fie înregistrată. Dacă Radu Cosca s-a ascuns în spatele tăcerii, primarul a oferit detalii asupra motivului pentru care politicianul s-a răzgândit. "Dl Cosca şi-a retras demisia, e dreptul lui legal. L-am convins să revină. Principalul argument a fost acela că eu îl cunosc ca un om curajos şi cred că duce bătălia şi cu colegii lui de partid, şi cu alţii, fără niciun fel de problemă”, a spus Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.