Jump to content

Surpare în zona pasajului din centru


dcp100168

Recommended Posts

Surpare în zona pasajului din centru

Esplanada din faţa pasajului din centru a cedat, joi, în jurul orei 12.00, creându-se o nouă groapă.

Gaura proaspătă are diametrul de aproximativ 2 metri şi, cel mai probabil, a fost cauzată de greutatea unui camion plin cu moloz.

Poliţia Locală a identificat proprietarul camionului plin cu moloz care a cauzat surparea trotuarului din zona pasajului din Centru şi a fost deja sancţionat. Potrivit instituţiei, este vorba de o persoană fizică, care subcontractase autovehiculul. „Proprietarul a fost sancţionat de Poliţia Locală în conformitate cu HCL 307/ 2006, art.12, privind deteriorarea părţii carosabile, a trotuarelor şi a marcajelor rutiere prin circulaţia cu mijloace de transport ori utilaje neadecvate. Având în vedere că este vorba de o persoană fizică, acesteia i-a fost aplicată o amendă de 1.500 de lei. Camionul nu avea ce căuta acolo. Ancheta este în curs de derulare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu Matei.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, costurile de reparaţie a trotuarului vor fi suportate de către cei care se fac vinovaţi, în urma anchetei Poliţiei Locale.

Atât Primăria, cât şi Poliţia Locală au solicitat societăţii Apă Canal să verifice reţelele, deoarece în zonă au apărut şi infiltraţii de apă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Surparea din Centru a provocat o avarie şi la reţeaua de apă rece

Tasarea cauzată, joi, pe esplanda din faţa Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei municipiului Galaţi şi a pasajului pietonal din centru, de camionul încărcat cu moloz, a adus după sine şi o avarie la o conductă aparţinând societăţii Apă Canal. De când s-a creat hăul, furnizorul de apă rece a intervenit pentru a rezolva avaria. Peste noapte, dintr-o gaură cu diametrul de aproximativ doi metri, aceasta s-a transformat într-un adevărat tunel.
"Apă Canal va repara conducta pe cheltuiala sa, iar firma care deţine camionul va plăti costurile lucrărilor de reparaţie a solului şi pavimentului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu Matei, după ce şoferul camionului, care este şi proprietarul maşinii, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru deteriorarea trotuarului, el a fost sancţionat şi în baza HCL 79/2002, art.10. cu o amendă de 50 de lei, pentru că a intrat cu respectivul camion pe spaţiul pietonal.
Sacii cu moloz proveneau chiar de la Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei municipiului Galaţi, iar firma care lucrează acolo, respectiv SC Silviulos SRL, subcontractase autovehiculul de la F. Ştefan, proprietarul şi şoferul maşinii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.