Jump to content

Portal pentru oamenii de afaceri din Galaţi, Cahul şi Odesa


dcp100168

Recommended Posts

Portal pentru oamenii de afaceri din Galaţi, Cahul şi Odesa

http://www.agrofood-lowdanube.ro/ro/ este adresa portalului de afaceri comun dedicat, unde românii, ucrainenii şi cetăţenii din Republica Moldova pot găsi informaţii utile pentru demararea unei afaceri la nivel euroregional. Crearea acestei platforme on-line este unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului „Mediu de afaceri - promovare şi dezvoltare sustenabilă”, o nouă iniţiativă dedicată dezvoltării cooperării transfrontaliere din zona de frontieră Galaţi - Cahul - Odesa, dar şi schimbului de experienţă în domeniul economic.

Proiectul a fost închis oficial pe 11 decembrie, la sediul Consiliului Judeţului Galaţi, în prezenţa reprezentanţilor partenerilor din proiect: Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, Consiliul Raional Cahul (Republica Moldova), Agenţia pentru Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană Cahul, Agenţia de Dezvoltare Durabilă şi Integrare Europeană „Euroregiunea „Dunărea de Jos”, Izmail (Ucraina) şi Fondul Regional pentru Susţinerea Antreprenoriatului în Regiunea Odesa, Ucraina.

Proiectul s-a derulat timp de 16 luni, timp în care au avut loc expoziţii itinerante de promovare a economiei zonale în domeniul agroalimentar, s-au organizat sesiuni de instruire pe tema elaborării unui plan de afaceri şi s-au realizate campanii de comunicare pe diverse teme. S-au realizat, de asemenea, 6 ghiduri tematice în limbile română, engleză şi rusă, cu tematica aleasă de reprezentanţii mediului de afaceri din zona vizată (parteneriatul public-privat, certificatul de origine, standarde de calitate si sănătate, responsabilitatea socială corporatistă, afaceri virtuale transfrontaliere, planul de afaceri şi s-au redactat 1.200 de cataloage ale organizaţiilor ce activează în domeniul agroalimentar.

„Ar fi bine dacă site-ul ar rămâne funcţional şi după încheierea celor 16 luni de proiect, astfel încât fiecare partener al nostru să-şi poată actualiza informaţiile şi să fie posibilă găsirea de noi informaţii, fie că e vorba de târguri la care poate participa, fie că e vorba de diferite mese rotunde şi evenimente care să îi sprijine în dezvoltarea unei afaceri”, a declarat coordonatoarea proiectului, Laura Angheluţă, directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul CJ.

„Multă lume a fost extraordinar de mulţumită de acest proiect, pentru că s-au legat parteneriate de afaceri în cele mai diverse domenii, pornind de la producerea şi comercializarea mierii de albine, până la comerţul cu obiecte meşteşugăreşti”, a spus Iacob Ajder, preşedintele Agenţiei de Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană din Cahul.

„A fost un proiect foarte frumos, dar care a ajuns la etapa de finalizare a sa. Deja trebuie să ne pregătim pentru programul următor de finanţare. O să facem tot posibilul să diseminăm informaţiile şi pe teritoriul ceorlalţi membri ai Euroregiunii Dunărea de Jos”, a declarat Igor Babaian, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Durabilă şi Integrare Europeană „Euroregiunea „Dunărea de Jos” din Izmail.

„Dumneavoastră, România, sunteţi mai înaintea noastră, dar nouă ne vine mai uşor să mergem pe o cărare bătătorită”, a spus şi Maria Ajder, din Cahul.

Proiectul a avut un buget total de 172.699 euro, din care 149.317 euro au constituit contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, iar 23.382 euro au reprezentat cofinanţarea, din bugetele proprii ale celor 6 parteneri.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.