Jump to content

Şefii învăţământului gălăţean în ultimii 25 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Şefii învăţământului gălăţean în ultimii 25 de ani

Timp de 25 de ani, pe jilţul din care a fost condus învăţământul gălăţean s-au perindat nu mai puţin de zece inspectori şcolari generali. Dintre aceştia, şase au fost de la CNVA.

Revoluţia din 1989 l-a prins în funcţie pe Emil Dumitrescu, profesor de matematică la CNVA, care a rămas şi în 1990, până în octombrie.

În perioada 1990-1993, i-a urmat Mihai Brăilescu, fost profesor de istorie la CNVA, care a fost şi director al acestei instituţii.

Între 1993 şi 1997, învăţământul gălăţean a fost condus de un profesor de fizică, tot de la CNVA - regretatul Mihai Vasiliu, dascăl cu o inegalabilă dăruire profesională, care inspirat generaţii după generaţii de elevi.

În februarie 1997, Mircea Creţu, profesor de istorie la o şcoală generală, ajunge în funcţia pe care o va părăsi în mai 1998, în mod tragic, când a murit înecat cu mâncare, în timpul unei vizite în Ucraina.

Vasile Ciuchină, profesor de fizică la CNVA, este cel care a ocupat această funcţie de două ori, între 1998 şi 2001 şi între 2008 şi 2009. Acesta este în prezent directorul colegiului.

În 2001, un alt profesor de istorie, tot de la CNVA, Simion Ştefan, este numit la cârma învăţământului, unde va sta până în 2005.

Tania Iuliana Bogdan,  profesoară de matematică şi directoare la Colegiul „Al. I. Cuza”, a gestionat şcolile gălăţene din 2005 până în 2008, când a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţului.

Venit de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Doruleţ Resmeriţă a condus destinele învăţământului din judeţul nostru din 2009 până în 2012.

Apoi a venit rândul Laurei Marin, profesoară de matematică la CNVA, care a părăsit funcţia anul acesta, când a fost aleasă deputat de Galaţi.

Din iunie 2014, a preluat funcţia Mioara Enache, profesoară de drept la Colegiul Economic, care a fost anterior inspector de management.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.