Jump to content

Prima carte a lui Iulian Bostan-Gohor


dcp100168

Recommended Posts

Prima carte a lui Iulian Bostan-Gohor

Miercuri seara, la Biblioteca Judeţeană "V.A.Urechia", Iulian Bostan-Gohor, vicepreşedintele Clubului Umoriştilor "Verva" din Galaţi, a trăit emoţiile lansării primei sale cărţi: "Dulce-amar", apărută la Editura Alma Print din Galaţi. Înconjurat de foarte mulţi prieteni şi colegi, Iulian Bostan a fost asaltat de cuvinte frumoase, binemeritate, dar şi de şarjele amicale ale colegilor care s-au întrecut în a-i dedica epigrame.

George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, cel care semnează şi prefaţa, a declarat că "Dulce-amar" este "o carte de umor deosebită", precizând, totodată, că Iulian Bostan "şi-a adunat, somat aproape, creaţiile în paginile acestei cărţi cu care era dator literaturii umoristice. L-aş situa pe autor în literatura de gen pe treapta cea mai de sus, în rândul umoriştilor de rasă. Piesele publicate aici - parodii, versuri, fabule contemporane şi epigrame - au fost verificate la public, fie în presă, fie în antologiile girate de Uniune. Important este că aceste produse ale lui Iulian Bostan chiar au umor, cerinţă pe care critica literară o aşteaptă, dar nu o regăseşte de fiecare dată, la autorii publicaţi", a mai spus preşedintele epigramiştilor români.

Ion Moraru, preşedintele Clubului Verva, a amintit cum "la şedinţele clubului îl rugam toţi pe colegul Iulian Bostan să publice această carte", apreciind că "autorul scrie cu uşurinţă proză, sonete, rondeluri, fabule şi epigrame. Este o carte excepţională, din toate punctele de vedere".

Dan Căpruciu, coleg de cenaclu cu autorul, a avut o replică memorabilă: "Vedem astăzi că Bostan-ul de Gohor se gustă şi cu intelectul" - făcând referire la faptul că autorul şi-a adăugat, la numele său, numele comunei natale.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=24947

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.