Jump to content

Tecuceanca Alina Gorghiu, şefa Partidului Naţional Liberal


dcp100168

Recommended Posts

Tecuceanca Alina Gorghiu, şefa Partidului Naţional Liberal

Alina Gorghiu a fost aleasă joi, 18 decembrie, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, în locul lui Klaus Iohannis, care va fi nevoit să renunțe la funcţie după instalarea în fotoliul de la Cotroceni. Alina Gorghiu a obținut 47 de voturi în şedinţa Biroului Politic al PNL, în timp ce contracandidatul ei, Ludovic Orban, a fost votat de 27 de liberali.

Klaus Iohannis a felicitat-o public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL. Iohannis a precizat că felul în care a votat Biroul Politic Naţional îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza.

Alina Gorghiu va conduce PNL alături de Vasile Blaga, copreşedinte al liberalilor, până în 2017, când va avea loc un congres al partidului.

Alina-Ştefania Gorghiu s-a născut la Tecuci, pe 16 septembrie 1978.

 

Link to comment
Share on other sites

Alina Gorghiu, la Gala Premiilor PNL Galaţi

Deşi purtătorul de cuvânt al PNL Galaţi, Laurenţiu Ichim, nu a anunţat presa despre prezenţa lor, ambii copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au participat la Gala Premiilor PNL. Evenimentul va rămâne cu siguranţă în memoria Alinei Gorghiu, dar nu pentru că a fost primul eveniment politico-monden la care a participat după alegerea ei, ci pentru că Gala a început cu intonarea fostului imn al PNL şi nu al lui “Verde înrourat”, imnul fostului PDL care, potrivit protocolului, a devenit acum noul imn al noului PNL: Nimeni nu ştie cine a încurcat imnurile partidelor, însă mulţi din foştii democrat-liberali, deranjaţi că nu au ascultat imnul “Verde înrourat”, s-au uitat insistent către Laurenţiu Ichim, purtătorul de cuvânt al PNL, cel care s-a ocupat (alături demulţi alţii) de evenimentul de vineri seară.

Alina Gorghiu: “Vasile Blaga a avut timp o lună şi jumătate să vadă cât pot să fiu de manipulată” 

Alina Gorghiu a făcut apel la “linişte, unitate şi consens”, precizând că, după succesul electoral al lui Klaus Iohannis, “greul abia acum începe”. În context, Alina Gorghiu a mai adăugat că alegerile locale şi parlamentare viitoare vor reprezenta “finalul unui proces complicat al fuziunii, dar încununat de succes”.

Cât priveşte reproşul adverasilor politici, că a fost aleasă co-preşedinte tocmai pentru că poate fi uşor manipulată de Vasile Blaga, Alina Gorghiu a declarat că nu doreşte să comenteze lucruri “facile”, şi că este dispusă să răspundă la “chestii de substanţă”. “Puteţi să-l întrebaţi pe Vasile Blaga cât de uşor sunt de manipulat, a avut parte de mine deja, am făcut parte din echipa scurtă de campanie, timp o lună jumate și am lucrat cot la cot, aşa că a avut ocazia să vadă cât de uşor sau de greu e să se lucreze cu mine. Asta cu manipularea este cea mai facilă critică, cel mai greu de demonstrat şi n-aş răspunde la aşa ceva, ci la chestii de substanţă, nu glumiţe şi cancanuri. Un om politic are menirea să vorbească lucruri serioase, să se preocupe de construcţie, iar cu  Vasile Blaga asta vom face, vom construi, pentru că este foarte mult de lucru. De la momentul fuziunii şi până azi nu s-au făcut decât paşi foarte mărunţi, este adevărat, am avut cel mai mare succes electoral cu Klaus Johannis, însă greul abia acum începe, şi nimic din ce urmează să facem nu va fi uşor, dar sunt convinsă că localele şi parlamentarele vor fi finalul unui proces complicat al fuziunii, dar încununat de succes”, a declarat Alina Gorghiu, adăugând că după o scurtă perioadă de timp va demonstra că “din 2000, de când sunt în PNL şi până astăzi, timpul nu a trecut degeaba pentru mine”. 

Vasile Blaga, despre diferenţele dintre cuplurile Băsescu-Udrea şi Iohannis-Gorghiu 

Şi copreşedintele PNL Vasile Blaga a comentat faptul că opoziţia a declarat că Alina Gorghiu a fost aleasă co-preşedinte al PNL pentru că este uşor de manipulat: “Nu am pornit niciodată cu astfel de gânduri în PD sau PDL şi nici acum nu am astfel de gânduri, când, împreună cu Alina Gorghiu trebuie să conduc procesul de desăvârşire a unificării PNL. Şi eu şi Iohhanis şi Alina trebuie să uităm ce a fost înainte între cele 2 partide, că au fost mulţi ani în care am fost pe poziţii opuse. Altfel nu realizăm această unificare! Sunt multe lucruri care ne adună, oamenii au încredere în noi, cercetările sociologice ne dau cu peste 40% şi noi trebuie să ne ridicăm la aşteptările cetăţenilor. Pentru acest lucru va fi mult de muncă, dar prin colaborare strânsă vom trece peste animozităţi”.

Vasile Blaga a mai spus că se va înţelege foarte bine cu un co-preşedinte femeie - “contrar a ceea ce se spunea despre mine, am demonstrat că nu sunt misoginul de serviciu în politica românească, din contră, dacă vă uitaţi în actualul Birou Permanent al fostului PDL, peste 40% sunt doamne, iar PDL vechi are 6 şefe de organizaţii judeţene, deci nici pe departe nu am rezerve să colaborez cu doamna Gorghiu”.

Vasile Blaga a mai adăugat că pe 5 ianuarie va avea loc prima şedinţă de unificare a PNL din 2015, când se vor lua mai multe decizii ce vor fi comunicate ulterior. Declaraţia sa a fost făcută în contextul în care a fost întrebat dacă a recomandat sau nu directorilor PNL din instituţiile deconcentrate să îşi dea demisia, pe principiul că nu pot face, jumătate de zi, politica Guvernului Ponta, iar cealaltă jumătate de zi, să critice acest guvern, din perspectiva membrilor unui partid de opoziţie. “Dacă am ceva de comunicat, voi comunica, nu am nevoie de traducători”, a mai spus Blaga, referindu-se la faptul că, acum două săptămâni, Doru Resmeriţă a vorbit, în conferinţă de presă, despre presupusa recomandare a lui Vasile Blaga ca şefii deconcentratelor să demisioneze.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.