Jump to content

Abator clandestin descoperit la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Abator clandestin descoperit la Galaţi

* Sute de kilograme de carne şi produse din carne au fost confiscate în urma unor descinderi-fulger efectuate la mai multe puncte de lucru deţinute de un om de afaceri din Galaţi * Abatorul şi magazinul de desfacere al firmei funcţionau ilegal

Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Galaţi a fost călcat zilele trecute de poliţiştii de la Investigare Fraude, după ce oamenii legii au obţinut informaţii că acesta, prin punctele de lucru ale firmei, ar fi sacrificat ilegal animale şi ar fi pus în vânzare produse din carne, în ciuda faptului că nu avea autorizaţie pentru abator şi nici nu plătea taxele aferente pentru comercializarea mărfii.

În urma verificărilor care au avut loc atât la domiciliul afaceristului, cât şi la sediile firmei, poliţiştii, însoţiţi de inspectori sanitar-veterinari şi de la inspecţia muncii au descoperit urme evidente ale sacrificării animalelor, respectiv piei, resturi şi crotale.

Aproape 700 de kilograme de carne confiscate

„În timpul acţiunii, la punctul de comercializare, poliţiştii au depistat un autoturism neautorizat pentru transport carne, care aproviziona magazinul cu circa 400 kilograme carne carcasă, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de provenienţă. În urma inventarierii efectuate la magazinul de desfacere, s-a constatat că erau expuse spre vânzare produse din carne, fără a avea documente legale. Întreaga cantitatea de carne, respectiv 692,4 kg, a fost confiscată”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pentru neregulile sanitar veterinare şi unele care îi vizau pe cei care munceau la firma verificată, organele de control au aplicat opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Administratorul socieităţii este acum cercetat penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând că inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă de pe lângă Tribunalul Galaţi să stabilească prejudiciul pe care acesta l-a provocat bugetului de stat.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.