Jump to content

O nouă fabrică de confecţii în comuna Vânători


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O nouă fabrică de confecţii în comuna Vânători

Isa Naslana este un om de afaceri turc. Ne spune că a venit în România în urmă cu 14 ani şi că a fost director de producţie în fabrici de confecţii din Brăila. Susţine că vrea să-şi deschidă propria fabrică, la Satu Costi, în comuna Vânători, la vreo câteva minute de Metro. Reamenajează acolo, cu bani mulţi, două hale de producţie. Potrivit planurilor sale de afaceri, ar avea nevoie, la muncă, de 350 de oameni cărora să le dea salarii de 800 până la 1.300 de lei net, plus bonuri de masă şi transport către şi de la fabrică.

„Lucrez în industria confecţiilor de 30 de ani şi am început de jos. Sunt asociat la Solo clothing Ltd - o firmă cu sediul la Londra. Aş fi putut deschide şi în Brăila, dar acolo industria confecţiilor s-a dezvoltat şi deja vreo 2.000 de oameni lucrează în fabrici. În Galaţi nu sunt chiar atât de multe firme de confecţii şi sper că vom găsi oameni de angajat”, spune Isa Naslana. E de părere că la Satu Costi va reuşi să producă haine pentru retaileri mari ca Arcadia Group sau Warehouse.

„Am investit deja, în reamenajarea halelor, cam 220.000 de lire (peste 1.200.000 lei). Am comandat utilajele, dar le voi aduce după ce terminăm reabilitarea. Per total, am investit cam 350.000 de lire (circa 1.960.000 lei). Dacă merge bine, îi recuperăm în trei ani. Dacă nu e chiar cum ne aşteptăm, în cinci ani”, apreciază Isa Naslana, directorul firmei Multi Auto A Z.

Potrivit celor mai recente date publicate pe site-ul Finanţelor Publice, firma, înfiinţată anul trecut, are ca obiect de activitate demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Patronul spune, însă, că domeniile de activitate s-au diversificat ulterior şi că are toate actele în ordine. Patronul turc e de părere că halele vor fi gata până la jumătatea lunii ianuarie, moment în care vrea să înceapă instruirea viitorilor angajaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.