Jump to content

O gălăţeancă este campioana Italiei la gimnastică


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă este campioana Italiei la gimnastică

* Gimnasta René Hahui nu pleacă la competiţii fără a revedea înregistrări ale Nadiei şi o are ca idol pe Larisa Iordache

René Hahui are 10 ani şi este campioană la paralele şi sărituri şi vicecampioană la sol. “Campioană a Italiei, din păcate”, a precizat micuţa gimnastă. De ce din păcate? Pentru că se consideră româncă, gălăţeancă, deşi s-a născut şi a crescut în Italia, acolo unde părinţii săi, Nicoleta şi Daniel, ambii gălăţeni, s-au stabilit în urmă 17 ani. Vorbeşte fără probleme româneşte, deşi mai scapă în frază câte un cuvânt în italiană, părinţii şi mai ales bunicii, la care a venit în vacanţă la Galaţi, ţinând mult la asta. “Mă descurc foarte bine şi la scris, mă mai încurc doar la literele cu căciuliţă”, s-a lăudat René.
“Ooo, nu ştiam, acum sunt şi mai mândră cu Galaţiul”, aceasta a fost reacţia micuţei când a aflat că o gălăţeancă, Ana Porgras, a fost în 2010 campioană mondială la bârnă. Desigur, ştie ce a însemnat Nadia Comăneci în sportul pe care-l practică şi nu pleacă la niciun concurs fără a se uita la imagini video cu celebra Nadia. “Înseamnă mult pentru ea şi aşa o motivăm şi totodată o ajutăm să se relaxeze, pentru că mereu este tensionată înainte de competiţii”, a explicat mama sa, Nicoleta Hahui.
Din generaţia actuală, are doi idoli, “americanca Simone Biles, care este mai pe forţă, şi Larisa Iordache, care îmi place pentru eleganţă”.

Când avea 5 ani, a fost dusă la balet, dar nu i-a plăcut şi a fost îndrumată spre gimnastică, iniţial la un club privat din Milano. “Era foarte elastică şi avea putere în mâini peste media celor de vârsta ei”, a explicat mama gimnastei decizia de atunci. Acum, René este componentă a lotului naţional. Aparatul preferat este solul, “pentru că e şi muzică şi pot face ce-i mai greu în exerciţii”.
Mama gimnastei a mărturisit că deocamdată nu au făcut planuri pe termen lung în ceea ce priveşte cariera sportivă, viitorul în gimnastică fiind condiţionat de a nu şchiopăta la şcoală.

Star şi la prezentări de modă

Graţie şarmului şi talentului artistic, şlefuit şi în gimnastică, René s-a remarcat nu numai ca sportivă. A fost aleasă să apară într-un clip publicitar al celor de la Vodafone Italia şi în unul la un iaurt rusesc. De asemenea, a apărut pe podium la numeroase prezentări de modă ale unor firme celebre în Italia, specializate în vestimenţaţie pentru copii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.