Jump to content

Femeie găsită înjunghiată mortal în casa unui bătrân


dcp100168

Recommended Posts

Femeie găsită înjunghiată mortal în casa unui bătrân

O femeie de aproximativ 46 de ani, din localitatea gălăţeană Frumuşiţa, a fost găsită moartă, în casa unui bărbat în vârstă de 75 de ani, după ce a fost lovită şi înjunghiată, procurorii criminalişti declanşând cercetări pentru descoperirea agresorului.

Potrivit unor surse provenite din rândul anchetatorilor, în cursul zilei de luni, vecinii au presupus că s-a petrecut ceva în locuinţa bătrânului de 75 de ani şi i-au sesizat pe poliţişti, aceştia găsind în casă o femeie de 46 de ani, fără viaţă, având mai multe plăgi înjunghiate şi urme de lovituri cu un obiect contondent.

Din primele informaţii a reieşit că femeia ar fi murit duminică. Sătenii presupun că ar putea fi vorba despre o crimă comisă din gelozie sau pe fondul consumului de alcool. Localnicii spun că bătrânul era vizitat nu numai de femeia de 46 de ani, ci şi de o alta, de aproximativ aceeaşi vârstă, care obişnuia să vină la el acasă pentru a-l ajuta la diferite treburi gospodăreşti, şi nu este exclus să fi apărut certuri între cei trei care să fi dus, în final, la acest omor.

Sătenii din Frumuşiţa mai spun că în curtea unde locuieşte bătrânul s-a mai petrecut o crimă în urmă cu doi ani, când fiul acestuia a fost omorât de concubina sa.

Procurorii fac, în prezent, cecetări în legătură cu cele întâmplate duminică. "La Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a înregistrat un dosar penal, cu autor necunoscut, care are ca obiect infracţiunea de omor comis asupra unei victime de sex feminin. În prezent, se fac cercetări cu privire la cele întâmplate, sunt audiaţi martorii, vecinii şi există un cerc de suspecţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Triunghi amoros şi sângeros la Frumuşiţa
O femeie de 46 de ani din Frumușița a sfârșit înjunghiată și lovită de mai multe ori. Femeia, poreclită în comună „Nina farmacista”, a fost găsită fără viață în casa unui bătrân de 75 de ani.
Oamenii din comună vorbesc că Sântion Gherasim, bărbatul de 75 de ani avea o relație amoroasă nu cu una, ci cu două femei: cu Tanța și cu Nina.
Tot gura satului spune că între cele două femei, duminică seară ar fi apărut o criză de gelozie, iar în casa bătrânului a izbucnit un scandal. Două zile mai târziu, în timp ce un localnic a trecut prin fața porții bărbatului, cealaltă femeie, Tanța a ieșit și i-a spus acestuia că Nina este moartă.
„Eu mă duceam să-mi cumpăr cartelă pentru telefon și a ieșit Tanța de la moș din curte și mi-a spus că Nina este moartă. Eu nu am crezut, inițial pentru că în urmă cu câteva săptămâni au sunat la 112 și au spus că sunt morți în casă la nea Gherasim și au pus SMURD-ul să vină degeaba.
Dar când m-am întors de la magazin am mers cu un vecin la moș acasă și a am văzut-o pe Nina, moartă în pat, zgâriată pe față, de nu o mai recunoșteai, învelită până la mijloc. Nea Gherasim mi-a zis nepăsător că-i moartă de vreo două zile”, a spus unul dintre localnici. Atât Tanța cât și Sântion Gherasim nu  au explicații clare despre cum și-a pierdut femeia viața, mai ales că toți trei erau acasă când s-a întâmplat oribila faptă.
„Femeia asta mai venea pe la mine, dar nu pentru treburi rușinoase, mă mai ajuta la treabă. Duminică seară s-a împiedicat în casă și a căzut cu capul într-o găleată”, explică senin bărbatul.
„Nina venea la moș și îi făcea de toate. Și pe mine m-a bătut și nea Gherasim și Nina”, spune femeia. Cei doi se află printre supecții procurorilor, însă până acum nu s-a stabilit cine a omorât-o pe femeia de 46 de ani.
„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați am înregistrat dosarul penal cu nr. 1 pe anul 2015, dosar ce are ca obiect o infracțiune de omor, comis asupra unei victime de sex feminin. La acest moment, dosarul este înregistrat cu autor necunoscut, în schimb se desfășoară activitățile specifice pentru a stabili cu exactitate situația de fapt și autorul acestei infracțiuni. Avem un cerc de suspecți”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

„Nina farmacista”, ucisă în casa amantului

* Ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, o femeie în vârstă de 46 de ani din Frumuşiţa a fost ţinută 24 de ore în casa unuia dintre principalii suspecţi ai oribilei crime

„Nina farmacista”, Tanţa şi nea Gherase sunt protagoniştii celei mai proaspete şi terifiante poveşti care circulă pe uliţele comunei Frumuşiţa la acest început de an. Relaţia dubioasă existentă între bărbatul în vârstă de 74 de ani, văduv, şi cele două femei nu era o necunoscută pentru vecini, care şuşoteau pe seama septuagenarului şi a „mândrelor” care îi călcau frecvent pragul. Oficial, doar ca să îl ajute la treburile gospodăreşti. Legăturile, permanent stropite cu vin tare de butuc şi alimentate de scandaluri, care nu odată s-au lăsat cu poliţie şi salvare la poartă, par să fi dat în clocot sâmbătă seară, când la uşa lui nea Gherase, pe numele său real Gherasim Sântion, a apărut Nina, pe care lumea o numea şi "farmacista". Tot acolo se afla şi Tanţa, chipurile însoţită de bărbatul ei „oficial”, Gigi. Cum necum, Nina a ajuns să înnopteze la bătrânul care, susţine el, nu s-a îndurat să o lase pe drumuri.

„A venit sâmbătă (3 ianuarie, n.r.) seară la mine. Era vai de steaua ei şi i-am zis să stea într-o cameră, în pat. Ea a băut, mai avea o sticlă de vin şi s-a culcat. Când s-a trezit, duminică, a ieşit şi a picat în faţa bucătăriei, s-a lovit cu capul de căldarea cu cenuşă. Acolo am găsit-o, nu a murit de îndată. Am băgat-o înăuntru din milă şi pe urmă a închis ochii”, susţine Gherasim Sântion.

Varianta bătrânului nu este susţinută însă de cealaltă femeie. Tanţa spune că nici nu s-a atins de rivala despre care spune că se "cam iubea cu bătrânul", ori de câte ori îi trecea pragul. Mai mult, este sigură că Nina a fost omorâtă în bătaie şi îl indică drept principal vinovat pe nea Gherase.
„Eu am venit cu bărbatul meu de acasă şi am găsit-o picată jos. Moşul a pălit-o! El şi cu mai mulţi! Eu am bărbat, nu am treabă cu moşul. Vin să îl mai ajut! Nina venea la moş!”, se apără Tanţa.

Cadavrul, găsit după o zi

Trupul neînsufleţit al Ninei ar fi stat poate mult şi bine în casa bătrânului, dacă grozăvia nu ar fi „răsuflat” chiar din gura Tanţei. Din vecin în vecin, vestea a ajuns la urechile viceprimarului, care luni (5 ianuarie), la prânz, a mers în casa lui nea Gherase, pentru a verifica informaţia.

„Luni, în jurul orei 11,00 am fost informat telefonic de către un vecin despre faptul că o femeie a fost găsită moartă în această casă. Am anunţat şeful de post şi am venit la locul faptei, unde am găsit-o. Era bătută. Poliţistul şi-a dat seama imediat că e moarte suspectă şi a anunţat mai departe”, explică Stoica Paraschiv, viceprimarul comunei Frumuşiţa.

Cadavrul Ninei a ajuns la Medicină Legală, procurorii declanşând imediat o anchetă. Primii audiaţi au fost chiar nea Gherase şi Tanţa, niciunul nerecunoscând că ar fi avut vreo legătură cu moartea Ninei. Cu toate acestea, surse din rândul anchetatorilor spun că pe trupul moartei au fost găsite nu mai puţin de 22 de lovituri de cuţit, majoritatea în zonele intime, leziuni care ar fi fost imposibil de căpătat în urma unei simple căzături pe gheaţă.

„La acest moment, dosarul de omor este înregistrat cu autor necunoscut, dar se desfăşoară cercetările specifice pentru a se stabili cu exactitate situaţia şi pentru identificarea autorului. La acest moment, procurorul criminalist se află la faţa locului, avem un cerc de suspecţi”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cel care va fi găsit vinovat de moartea ivită în acest triunghi amoros bizar riscă o pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între 10 şi 20 de ani.

Casa blestemată

Terifiant este faptul că tot în casa lui nea Gherasim, s-a mai întâmplat o tragedie, în urmă cu doi ani. Fiul bătrânului a fost ucis tot cu cuţitul de nevastă, femeia aflându-se acum în puşcărie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tanţa şi nea Gherase, acuzaţi oficial de crimă

La aproape două săptămâni de la oribila crimă comisă într-o casă din Frumuşiţa, căreia i-a căzut victimă o femeie de 46 de ani, procurorii au reuşit să formuleze, oficial, primele acuzaţii. Pornind de la un cerc de suspecţi destul de restrâns, în care principalii bănuiţi erau gazda, respectiv Sântion Gherasim, de 74 de ani, şi o altă femeie, Tanţa Bâgu, cu care se presupune că bătrânul ar fi avut niscaiva relaţii, anchetatorii au încercat să desluşească iţele crimei de pe 4 ianuarie, comisă într-un context ambiguu, în care gelozia şi alcoolul par să se fi combinat din belşug.

„În cadrul audierilor, cei doi suspecţi nu au recunoscut fapta, dar au aruncat vina asupra celuilalt. În decizia de reţinere au cântărit mult faptul că în camera unde s-a comis omorul nu erau decât cele trei persoane precum şi alte probe administrate pe parcursul anchetei”, ne-a precizat procurorul criminalist Alfredo Simionescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Poliţiştii şi procurorii au analizat, în cele zece zile de anchetă, toate posibilele obiecte găsite în gospodăria lui nea Gherase, cu care ar fi putut fi ucisă Nina. S-a ajuns la concluzia că loviturile fatale au fost date cu un cuţit, pe trupul victimei fiind găsite 22 de tăieturi, şi cu bucăţi de lemne ascuţite. Toate acestea i-au provocat femeii un şoc hemoragic care i-a fost în cele din urmă fatal.

Gherasim Sântion şi Tanţa Bâgu au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi vineri vor apărea în faţa magistraţilor Tribunalului Galaţi, care vor analiza solicitarea de arestare preventivă pentru omor. Ei riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare, însă femeia are „şansa” să scape de puşcărie dacă expertiza neuropsihiatrică, pe care anchetatorii vor să o ceară în privinţa ei, va dovedi că nu are discernământ. În acest caz, ea ar putea fi internată într-o unitate specializată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Sex, nebunie şi sadism într-o crimă pornită din gelozie

* Toate detaliile crimei care a şocat comunitatea din Frumuşiţa la începutul acestui an au ieşit, oficial, la iveală * Un bătrân de 74 de ani a dus perversiunile sexuale la nivel de sadism şi mai apoi de crimă

Bătăi, sadism, relaţii ciudate cu femei care mai de care mai îndrăgostite de pahar şi de un stil de viaţă desfrânat, toate culminând cu o crimă şocantă, la începutul acestui an. Toate aceste atribute îl au în centrul lor pe Gherasim Sântion, un bătrân de 74 de ani din Frumuşiţa, aflat în prezent în arestul poliţiei cu perspectiva a 25 de ani de puşcărie. Procurorii au decis că modul oribil în care nea Gherase şi una dintre „ţiitoarele” lui, Tanţa, au anihilat-o pe cea poreclită de tot satul Nina Farmacista este demn de a se înscrie în registrul crimelor calificate, cu cruzimi, şi i-au trimis spre judecată Tribunalului Galaţi.

Un cuplu mortal

Nea Gherase şi Tanţa au avut puţine zile de libertate de la moartea Ninei şi până când au ajuns după gratii, în stare de arest. Circa o săptămână le-a trebuit anchetatorilor să pună cap la cap primele detalii - oribile - ale unei crime care poate candida la un loc fruntaş într-un top al actelor de sadism din această parte de ţară. Isprăvile moşului şi ale „partenerei” sale, cu minţile uşor rătăcite după cum au stabilit experţii, dar roasă adânc de gelozie, pot face uşor subiectul unui thriller sexual cu accente horror.

Deşi amândoi au negat iniţial că ar fi ucis-o pe Nina, şi bătrânul şi femeia cu 34 de ani mai tânără au picat în capcana probelor. Rând pe rând, apucăturile bahice şi deviaţiile sexuale ale bătrânului care nu se dădea în lături de la a „seduce” orice femeie care îi trecea pragul pentru un pahar de băutură, precum şi tendinţele violente ale Tanţei Bîgu au creionat scenele de groază petrecute în noaptea de 3 spre 4 ianuarie în locuinţa septuagenarului.

La acestea, au contribuit, fireşte probele adunate din casă şi, nu în ultimul rând, declaraţiile martorilor care nu au avut prea multe cuvinte bune de spus despre cei doi.

I-a „rupt” gura cu picioarele

În noaptea cu pricina, au reţinut anchetatorii, Nina Farmacista, pe numele ei real Nina Petrea, a poposit din nou în casa lui nea Gherase, pentru ceva de mâncare şi ceva mai multă licoare cu care să stingă gerul Bobotezei. După ce s-a omenit bine (legiştii au stabilit că avea alcoolemie în sânge la 2 la mie), Nina a adormit buştean, situaţie care i-a picat mănuşă rivalei Tanţa, aflată şi ea în casa ibovnicului pe care îl împărţeau amândouă. Iniţial cu mâinile goale, Tanţa a deschis atacul asupra Ninei năucită de băutură şi de somn.

„Inculpata Bîgu Tanţa, pe fondul stării de gelozie pe care a recunoscut că o manifesta faţă de victima Petrea Nina, a început pur şi simplu să o lovească pe aceasta în mod repetat, cu pumnii şi palmele peste cap precum şi cu picioarele în zona gurii. (…) În aceleaşi împrejurări, considerând insuficiente mijloacele pe care le folosea,  inculpata a folosit împotriva victimei şi unul din lemnele care urmau a fi folosite la foc şi se aflau lângă soba din bucătărie, lovind-o pe aceasta, în mod repetat, în zona capului şi în diverse ale zone ale corpului”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Pentru a-şi încheia demersul vindicativ, Tanţa ar fi pus mâna pe un cuţit de bucătărie cu care i-a tăiat chiloţii Ninei, aruncându-i în foc. Asta nu a făcut decât să deschidă calea „marelui atac” al lui nea Gherase. Cu o cruzime alimentată din belşug de băutură, bătrânul a pus mâna pe cuţit.

„Inculpatul Sîntion Gherasim a început să o lovească la rândul lui pe victima Petrea Nina cu un cuţit, aplicându-i acesteia un număr de 5-6 lovituri în zona genitală. A continuat să o lovească pe victimă cu un vătrai metalic şi cu o bucată de lemn de foc, loviturile fiind multiple şi aplicate cu precădere în zona genitală şi a membrelor”, se arată în documentul întocmit de anchetatori. Pentru că Nina, cu ultimul strop de putere, a vrut să iasă din camera unde era supusă la tortură, bătrânul i-a mai dat câteva lovituri de cuţit în zonele intime. 22 de plăgi au numărat medicii care aveau să analizeze moartea femeii, alături de numeroase fracturi şi rupturi ale organelor interne.

Pensionarul pervers şi ibovnica turbată

„Dispunerea plăgilor înţepat-tăiate pledează pentru sadism cu componentă sexuală sau pentru agresiune produsă pe fondul geloziei”, au concluzionat specialiştii, indicând astfel gradul de gravitate al faptei şi de pericol al celor doi suspecţi: bătrânul cu acute deviaţii sexuale, iar femeia, cu retard mintal uşor, dar de o violenţă extremă. Aceste atribute au impus încarcerarea ei, pe perioada judecăţii, în Spitalul Penitenciar Jilava, în timp ce nea Gherase se află închis la Galaţi. În privinţa sa, specialiştii Serviciului de Analiză Comportamentală au dat un verdict şocant: „inculpatul Sîntion Gherasim are tendinţe clare către practici sexuale aberante (sadism, folosirea de obiecte străine cu funcţie sexuală), startul acţional sadic este impulsiv”.

Soarta celor doi suspecţi va fi decisă de magistraţi Tribunalului Galaţi, cărora legea le permite să aplice, pentru omor calificat, pedeapsa de 25 de ani de închisoare sau detenţia pe viaţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Prima femeie din Galaţi condamnată la închisoare pe viaţă

* Crima care a îngrozit comuna Frumuşiţa la începutul anului trecut a fost tranşată dur de magistraţi în primă instanţă, cu pedepse maxime

Tanţa Bîgu şi Sântion Gherasim nu vor mai respira aerul libertăţii prea curând, după ce judecătorii i-au găsit vinovaţi de uciderea cu premeditare şi cruzime a Ninei Petrea, cunoscută sub porecla de Nina Farmacista, o ţiitoare a bătrânului şi o rivală a femeii. De fapt, este puţin probabil ca bătrânul, în vârstă acum de 75 de ani, să mai iasă vreodată din puşcărie pentru că judecătorii Tribunalului Galaţi l-au condamnat, zilele trecute, la 30 de ani de închisoare.

Teoretic, pedeapsa primită de bătrânul care a amestecat alcoolul, iubirea şi sadismul este mult mai mică decât cea pe care a luat-o complicea lui, Tanţa Bîgu, despre care anchetatorii au stabilit că a avut un aport semnificativ în suprimarea rivalei Nina, aplicându-i lovituri crunte cu tot ce i-a picat în mână, cu intenţia clară de a o ucide. Tanţa a fost condamnată la închisoare pe viaţă şi obligată, în solidar cu bătrânul, să-i plătească văduvului victimei daune materiale şi morale care însumează 15.000 de lei.

Pedeapsa aplicată de Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curte.

Totuşi, în fază de primă instanţă, această pedeapsă cu detenţia pe viaţă este cea de-a şasea pronunţată de Tribunalul Galaţi de la crima de la „Nasty Change”. Cele mai recente condamnări la această pedeapsă au primit-o ucigaşii taximetristului Valentin Andrieş. Unul dintre ei a reuşit să scape de puşcăria pe viaţă, sentinţa fiindu-i diminuată de magistraţii Curţii de Apel.

Crimă din nebunie şi sadism

O componentă a condamnării pronunţate de Tribunalul Galaţi în acest dosar o constituie şi obligarea Tanţei Bîgu la tratament medical după ce expertizele medico legale şi neuropsihiatrice au evidenţiat că aceasta manifestă un comportament violent şi este predispusă la cruzimi şi acte de sadism. „Dispunerea plăgilor înţepat-tăiate pledează pentru sadism cu componentă sexuală sau pentru agresiune produsă pe fondul geloziei”, au concluzionat specialiştii care au numărat pe corpul victimei zeci de lovituri de cuţit, vătrai metalic şi par de lemn. Oribila crimă s-a înfăptuit într-o noapte geroasă, înaintea Bobotezei din 2015. Atunci, Nina Farmacista, pe numele ei real Nina Petrea, a poposit în casa lui nea Gherase, pentru ceva de mâncare şi ceva mai multă licoare cu care să stingă frigul. După ce s-a omenit bine (legiştii au stabilit că avea alcoolemie în sânge la 2 la mie), Nina a adormit buştean, situaţie care i-a picat mănuşă rivalei Tanţa, aflată şi ea în casa ibovnicului pe care îl împărţeau amândouă. Iniţial cu mâinile goale, Tanţa a deschis atacul asupra Ninei năucită de băutură şi de somn.

„Inculpata Bîgu Tanţa, pe fondul stării de gelozie pe care a recunoscut că o manifesta faţă de victima Petrea Nina, a început pur şi simplu să o lovească pe aceasta în mod repetat, cu pumnii şi palmele peste cap precum şi cu picioarele în zona gurii. (…) În aceleaşi împrejurări, considerând insuficiente mijloacele pe care le folosea,  inculpata a folosit împotriva victimei şi unul din lemnele care urmau a fi folosite la foc şi se aflau lângă soba din bucătărie, lovind-o pe aceasta, în mod repetat, în zona capului şi în diverse alte zone ale corpului”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Pentru a-şi încheia demersul vindicativ, Tanţa ar fi pus mâna pe un cuţit de bucătărie cu care i-a tăiat chiloţii Ninei, aruncându-i în foc. Asta nu a făcut decât să deschidă calea „marelui atac” al lui nea Gherase. Cu o cruzime alimentată din belşug de băutură, bătrânul a pus mâna pe cuţitul cu care a înjunghiat-o de mai multe ori. Nici pentru bătrân, care iniţial a negat că şi-ar fi ucis ibovnica, verdictul specialiştilor nu a fost deloc blând şi a atârnat greu la sentinţă: „Inculpatul Sîntion Gherasim are tendinţe clare către practici sexuale aberante (sadism, folosirea de obiecte străine cu funcţie sexuală), startul acţional sadic este impulsiv”, se arată în raportul specialiştilor Serviciului de Analiză Comportamentală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Septuagenarul care şi-a ucis concubina, 25 de ani de închisoare. Femeia a fost ucisă în timpul unei orgii sadomasochiste

Gherasim Sântion (75 de ani) şi Tanţa Bâgu (45 de ani), originari din comuna gălăţeană Frumuşiţa, au rescris practic manualul de Criminologie după ce au omorât o femeie cu o sălbăticie greu de închipuit în urma unui ritual sadomasochist.

Curtea de Apel Galaţi a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute cazul şocant a doi gălăţeni, trimişi în judecată pentru omor calificat. Gherasim Sântion şi Tanţa Bâgu au fost condamnaţi fiecare la câte 25 de ani de închisoare pentru că au torturat-o şi  ucis-o cu bestalitate pe Nina Petrea, o consăteancă din comuna gălăţeană Frumuşiţa, în urma unei orgii sadomasochiste.

Pe 5 ianuarie 2015, victima, Nina Petrea, a participat alături de cei doi la o petrecere presărată cu violenţe extreme şi practici sado-masochiste. Cei trei obişnuiau să se întâlnească des, iar de la chefuri nu lipseau bătăile şi practicile sexuale deviante. Nina Petrea şi-a găsit sfârşitul  în bună parte şi pentru că s-a îmbătat atât de tare în ziua fatidică, că nu se mai putea ţine pe picioare. Gherasim Sântion şi Tanţa Bâgu nu au dat importanţă acestui fapt şi au bătut-o până când efectiv au obosit. Mai întâi, Tanţa Bâgu a lovit-o cu pumnii şi picioarele, iar apoi a luat o bucată de lemn şi a continuat violenţele. Nina Petrea a fost lovită în zona organelor genitale, în timp ce septuagenarul o pocnea în cap şi la nivelul toracelui. A urmat la rând Gherasim Sântion, care a luat un cuţit şi a lovit-o pe victimă de nu mai puţin de 22 de ori în zona genitală. Medicii legişti au constatat la autopsie că plăgile provocate de loviturile de cuţit i-au provocat victimei o hemoragie puternică. Un alt detaliu şocant până şi pentru anchetatori este că, după atâtea orgii sexuale cu cele două femei, bătrânul a confundat strigătele de durere ale victimei, care trăgea să moară, cu gemete de plăcere, în condiţiile în care a continuat să o lovească  în zona genitală şi a membrelor cu un vătrai metalic şi o bucată de lemn. Nina Petrea a mai încercat odată să se salveze cu ultimele puteri şi s-a îndreptat spre ieşirea din casă, dar Gherasim Sântion i-a mai dat câţiva pumni şi a lovit-o din nou cu un cuţit în zona genitală. Medicii legişti au descoperit ulterior că victima avea mai multe organe rupte, indiciu care arată că agresorii au călcat-o efectiv în picioare. Procurorii au rămas sideraţi după ce Gherasim Sântion le-a povestit că a urcat victima în pat şi s-a culcat lângă ea, deşi aceasta murise, iar Tanţa Bâgu a plecat liniştită acasă, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Primarul din Frumuşiţa, Paraschiv Stoica, a anunţat oamenii legii despre cele întâmplate după ce, la rândul lui, a fost alertat de localnici, speriaţi de urletele care se auzeau din casa septuagenarului.

Şi fiul criminalului a murit înjunghiat

Gherasim Sântion şi Tanţa Bâgu au recunoscut grozăvia, iar ulterior s-a stabilit şi cum au ajuns cei doi să comită crima. Analiza comportamentală a celor doi criminali a scos la iveală  faptul că septuagenarul suferă de deviaţii sexuale acute, iar femeia are un retard mintal uşor şi tendinţe de violenţă extremă.

De amintit este că  în 2013 casa lui Gherasim Sântion a fost scena unui alt incident încheiat tragic. Victima a fost chiar fiul acestuia, care a fost înjunghiat mortal de concubină, însă în legitimă apărare. Femeia a încercat să scape de violenţele bărbatului, care a vrut să o bată pe fondul unei crize de gelozie şi a consumului de alcool.

În final, cei doi criminali au scăpat ieftin, ţinând cont că Tanţa Bâgu fusese condamnată iniţial la închisoare pe viaţă de Tribunalul Galaţi, fiind prima femeie din România care primeşte sancţiunea penală maximă pevăzută de Codul Penal, în timp ce Gherasim Sântion primise 30 de ani de închisoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.