Jump to content

Ţepe de peste 12.000 de lei cu telefonul mobil din puşcărie


dcp100168

Recommended Posts

Ţepe de peste 12.000 de lei cu telefonul mobil din puşcărie

Deşi pare că metoda escrocheriei cu mesaje trimise pe telefonul mobil s-a cam învechit, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa. Naivii sunt anunţaţi că au câştigat premii substanţiale în bani şi nu de puţine ori se găsesc persoane, în special de vârsta a treia, care percutează la acest gen de ţeapă. Este cazul lui Elena Zahenca, care a plătit 1.000 de lei cu titlu de „taxă” pentru a-şi ridica premiul de 20.000 de euro de la poştă. Tatiana Mărioara Voica s-a arătat atât de încântată de premiul pe care urma să îl încaseze, că a trimis 11.700 de lei prin poştă pe numele unei persoane necunoscute fără să se gândească prea mult. Abia după ce au fost anunţate că mai trebuie să plătească şi alte sume de bani drept „impozite” pe câştig, cele două femei s-au prins că au fost înşelate şi au anunţat Poliţia. Anchetatorii nu au fost surprinşi să constate că mesajele fusese trimise chiar de către un deţinut, Dumitru Anghelescu, încarcerat în prezent în Penitenciarul Galaţi.
Nu recunoaşte nimic
Chestionat de oamenii legii, Dumitru Anghelescu a refuzat să recunoască că este autorul escrocheriei prin telefon, deşi există dovezi clare că mesajele au fost trimise de pe telefonul mobil găsit asupra sa în penitenciar. Prea vorbăreţ nu a fost nici Florian Apetrei, complicele lui Dumitru Anghelescu, care ridica banii de la poştă, acesta fiind recidivist. Cei doi au fost trimişi în judecată la sfârşitul săptămânii trecute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru înşelăciune în formă continuată. Scenariul este aproape identic cu cel pus în practică de un alt deţinut încarcerat la Penitenciarul Galaţi, Iulian Lazăr, care a păcălit trei gălăţeni cu aproape 3.500 de lei, bărbatul aflându-se în prezent în executarea unei pedepse de 11 ani închisoare. Poliţiştii au găsit în celula acestuia două cartele SIM, una dintre acestea fiind folosită pentru a trimite mesaje păgubiţilor. Iulian Lazăr îşi aşteaptă acum noua pedeapsă, ce va veni la jumătatea lunii decembrie 2013, el riscând, ca şi cei doi escroci amintiţi mai sus, până la 15 ani de închisoare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Escrocul-puşcăriaş vrea în libertate

Gălăţeanul care escroca persoane de vârsta a treia prin intermediul unor mesaje trimise pe telefonul mobil va rămâne după gratii după ce Judecătoria Galaţi a respins recent contestaţia acestuia de reducere a pedepsei pe care o execută în prezent.

Procesul de înşelăciune a lui Dumitru Anghelescu a fost trimis la judecătorul de cameră preliminară, după ce la mai multe termene de judecată nu s-a putut îndeplini procedura cerută de lege.

Dumitru Anghelescu anunţa diverse persoane că au câştigat premii substanţiale în bani, iar multe dintre acestea au dat crezare mesajelor trimise de bărbatul încarcerat. Este cazul lui Elena Zahenca, care a plătit 1.000 de lei cu titlu de „taxă” pentru a-şi ridica premiul de 20.000 de euro de la poştă. Tatiana Mărioara Voica s-a arătat atât de încântată de premiul pe care urma să îl încaseze, că a trimis 11.700 de lei prin poştă pe numele unei persoane necunoscute fără să se gândească prea mult. Abia după ce au fost anunţate că mai trebuie să plătească şi alte sume de bani drept „impozite” pe câştig, cele două femei s-au prins că au fost înşelate şi au anunţat Poliţia.

Anchetatorii au descoperit că mesajele fusese trimise de către Dumitru Anghelescu, încarcerat în prezent în Penitenciarul Galaţi. Chestionat de oamenii legii, Dumitru Anghelescu a refuzat să recunoască că este autorul escrocheriei prin telefon, deşi există dovezi clare că mesajele au fost trimise de pe telefonul mobil găsit asupra sa în penitenciar. Prea vorbăreţ nu a fost nici Florian Apetrei, complicele lui Dumitru Anghelescu, care ridica banii de la Poştă, acesta fiind recidivist. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune în formă continuată.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Escrocul puşcăriaş a fost condamnat la şase ani de închisoare

Gălăţeanul care escroca persoane de vârsta a treia prin intermediul unor mesaje trimise pe telefonul mobil va petrece următorii şase ani după gratii. Judecătoria Galaţi l-a condamnat ieri la patru ani de închisoare pentru înşelăciune, pedeapsa fiind contopită cu cei cinci ani pe care bărbatul îi executa pentru altă faptă penală, astfel că, în final, acesta va executa şase ani de închisoare.

Dumitru Anghelescu anunţa diverse persoane că au câştigat premii substanţiale în bani, iar multe dintre acestea au dat crezare mesajelor trimise de bărbatul încarcerat. Este cazul Elenei Zahenca, care a plătit 1.000 de lei cu titlu de „taxă” pentru a-şi ridica premiul de 20.000 de euro de la poştă. Tatiana Mărioara Voica s-a arătat atât de încântată de premiul pe care urma să îl încaseze, că a trimis 11.700 de lei prin poştă pe numele unei persoane necunoscute fără să se gândească prea mult. Abia după ce au fost anunţate că mai trebuie să plătească şi alte sume de bani drept „impozite” pe câştig, cele două femei s-au prins că au fost înşelate şi au anunţat Poliţia. Anchetatorii au descoperit că mesajele fusese trimise de către Dumitru Anghelescu, încarcerat în prezent în Penitenciarul Galaţi.

Obligat la plata unor daune de peste 13.000 de lei

Chestionat de oamenii legii, Dumitru Anghelescu a refuzat să recunoască că este autorul escrocheriei prin telefon, deşi există dovezi clare că mesajele au fost trimise de pe telefonul mobil găsit asupra sa în penitenciar.

Prea vorbăreţ nu a fost nici Florian Apetrei, complicele lui Dumitru Anghelescu, care ridica banii de la Poştă, acesta fiind recidivist. Florian Apetrei a fost condamnat, la rândul lui, la patru ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune. Instanţa i-a obligat pe cei doi escroci să plătească daune materiale şi morale, ce totalizează peste 13.000 de lei către două persoane păgubite.

Scenariul este aproape identic cu cel pus în practică de un alt deţinut încarcerat la Penitenciarul Galaţi, Iulian Lazăr, care a păcălit trei gălăţeni cu aproape 3.500 de lei, bărbatul aflându-se în prezent în executarea unei pedepse de 11 ani închisoare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

10 ani de închisoare pentru mai multe ţepe cu telefonul mobil, din puşcărie

Metoda escrocheriei cu mesaje trimise pe telefonul mobil continuă să facă victime, în special în rândul persoanelor de vârsta a treia, dar s-a înmulţit şi numărul condamnărilor celor care se folosesc de naivitatea oamenilor. Judecătoria Galaţi l-a condamnat recent pe Dumitru Anghelescu la şase ani de închisoare pentru înşelăciune, în timp ce complicele său, Florian Apetrei, a primit patru ani şi jumătate de închisoare. Naivii era anunţaţi că au câştigat premii substanţiale în bani şi nu de puţine ori se găsesc persoane, în special de vârsta a treia, care percutează la acest gen de ţeapă. Este cazul lui Elena Zahenca, care a plătit 1.000 de lei cu titlu de „taxă” pentru a-şi ridica premiul de 20.000 de euro de la poştă. Tatiana Mărioara Voica s-a arătat atât de încântată de premiul pe care urma să îl încaseze, că a trimis 11.700 de lei prin poştă pe numele unei persoane necunoscute fără să se gândească prea mult. Abia după ce au fost anunţate că mai trebuie să plătească şi alte sume de bani drept „impozite” pe câştig, cele două femei s-au prins că au fost înşelate şi au anunţat Poliţia.

Prins cu mobilul asupra lui

Anchetatorii nu au fost surprinşi să constate că mesajele fusese trimise chiar de către un deţinut, Dumitru Anghelescu, încarcerat în prezent în Penitenciarul Galaţi. Chestionat de oamenii legii, Dumitru Anghelescu a refuzat să recunoască că este autorul escrocheriei prin telefon, deşi există dovezi clare că mesajele au fost trimise de pe telefonul mobil găsit asupra sa în penitenciar. Prea vorbăreţ nu a fost nici Florian Apetrei, complicele lui Dumitru Anghelescu, care ridica banii de la poştă, acesta fiind recidivist. Ambii sunt nemulţumiţi de pedepsele primite şi au atacat decizia la Curtea de Apel Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.