Jump to content

Oraşe înfrăţite cu Galaţiul


 Share

Recommended Posts

Oraşe înfrăţite cu Galaţiul

* Ancona, Italia, din 2002

* Coventry, Regatul Unit, din 1963

* Hammond, Statele Unite, din 1977

* Ialta, Ucraina, din 2002

* Jesi, Italia, din 2002

* Limón, Costa Rica, din 1992

* Mikolaiv, Ucraina, din 2002

* Mumbai, India, din 2007

* Odessa, Ucraina, din 2002

* Pessac, Franţa, din 1991

* Pireu, Grecia, din 1985

* Sevastopol, Ucraina, din 2002

* Scottsbluff, Statele Unite, din 2007

* Wuhan, China, din 1987

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Galaţiul se înfrăţeşte cu Groningen

Municipiul Galaţi intenţionează să se înfrăţească cu oraşul Groningen din Olanda. O delegaţie a municipalităţii gălăţene a plecat deja la Groningen pentru a stabili, împreună cu olandezii, detaliile ceremoniei de semnare a protocolului de înfrăţire a celor două comunităţi.

Din delegaţie fac parte city-managerul Galaţiului, Florin Popa, şi directorul societăţii de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare Apă Canal, Gelu Stan. „Delegaţia, formată din subsemnatul şi city managerul Popa Florin, care e şi preşedintele Consiliului de Administraţie al operatorului regional Apă Canal, a plecat duminică în Olanda pentru a stabili când şi unde ne vom înfrăţi cu Groningen”, a declarat Gelu Stan.

Totodată, cei doi delegaţi speră să găsească, împreună cu olandezii, resursele financiare necesare realizării unor lucrări de prevenire a inundaţiilor pe cursul pârâului Tecucel. Discuţiile bilaterale pe acest subiect sunt mai vechi. Ele au demarat după inundaţiile devastatoare din ultimii ani de la Tecuci şi s-au concretizat până acum într-un studiu de fezabilitate realizat de experţi olandezi, împreună cu tehnicieni români şi autorităţi locale, ale cărui soluţii nu au fost puse încă în practică din cauza lipsei de finanţare.

Groningen, capitala provinciei cu acelaşi nume din nordul Olandei, are 188.000 de locuitori, adică aproape două treimi din populaţia municipiului Galaţi. Oraşul este un centru universitar important, având circa 50.000 de studenţi.

Municipiul Galaţi mai este înfrăţit cu alte 11 oraşe, de pe patru continente. Primul este Pireu din Grecia, cu care a semnat un protocol de înfrăţire în 1985 şi unul de colaborare în 1994. Cu oraşul britanic Coventry a încheiat un protocol de înfrăţire în 1963 şi unul de prietenie în 1964. În 1987 s-a înfrăţit cu oraşul Wuhan din China, cu care, în aprilie 1991, a semnat şi un protocol de schimb şi colaborare. Galaţiul s-a mai înfrăţit cu oraşele Limon din Costa Rica în 1992, Pessac din Franţa în 1993 şi National City din California (SUA) în 1995. Doi ani mai târziu, în 1997, a semnat o declaraţie comună cu administraţia unui alt oraş american, Hammond din Indiana, în 2002 s-a înfrăţit cu oraşul Jesi din provincia italiană Ancona, iar în 2003 a încheiat acorduri de cooperare cu trei oraşe ucrainene: Sevastopol, Nicolaev şi Yalta.

http://www.viata-libera.ro/articol-Al_12-lea_%E2%80%9Efrate%E2%80%9D_pentru_Galati__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Galaţiul se înfrăţeşte cu un oraş-port din Polonia

Potrivit viceprimarului PSD Florin Popa, Galaţiul are şansa de a se înfrăţi cu oraşul port Gdynia, din Polonia. O confirmare în acest sens a fost primită de curând de la Ambasada Poloniei şi urmează ca Primăria să demareze operaţiunile necesare, stabilind modalităţile de colaborare din punct de vedere economic, cultural, ştiinţific şi nu numai.

Potrivit site-ului Primăriei, Galaţiul are o listă lungă de "fraţi" în toată lumea: Franţa (Pessac), Italia (Jesi şi Ancona), Grecia (Pireu), Marea Britanie (Coventry), China (Wuhan), SUA (Hammond), Costa Rica (Limon) şi Ucraina (Nicolaev, Odessa, Sevastopol şi Yalta), dar rezultatele nu se văd.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Daca privim la rece, am putea spunem ca suntem infratiti cu doua orase din Rusia si doar doua din Ucraina.

Ca utilitate - zero. Am avut ocazia sa vad niste albume (vederi, pliante) cu oraul Wuhan (prov. Hubei, China) din/prin 1987. Ce era atunci si ce au ajuns acum - vezi si recentul turneu de tenis de la Wuhan... La noi,s-au schimbat regimurile, apoi vreo 3-4 presedinti, n-spe guverne si nu se cunoaste absolut nimic.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Galaţiul se ”înfrăţeşte” cu un oraş american

După înţelegerea de cooperare cu municipiul Cahul din Republica Moldova, aprobată în primăvara anului trecut, aleşii locali vor trebui să-şi dea votul pentru o nouă "înfrăţire". De această dată, este vorba despre oraşul Fresno, Comitatul Fresno, din California, Statele Unite ale Americii.

Oraşul Teilor (ce a mai rămas din el) se pregăteşte să-şi dea mâna cu Fresno, un oraş din partea de sud a văii centrale a Californiei, "renumit pentru abundenţa copacilor de frasin de-a lungul râului San Joaquin", după cum se arată în documentele care însoţesc proiectul de hotărâre ajuns în atenţia consilierilor locali.

"După zona metropolitană a oraşului Sacramento, Fresno este cea de-a doua zonă metropolitană a Văii centrale californiene. În ultimii ani, numeroşi români s-au stabilit în statul american California (128.133), activând în cele mai variate domenii. De la medical şi IT, la servicii publice, această puternică şi activă comunitate de români, având inclusiv o biserică ortodoxă, este implicată în numeroase proiecte ale comunităţii", justifică autorităţile necesitatea unei înţelegeri de cooperare.

În documentul de cooperare, cele două administraţii semnatare se angajează că vor sprijini dezvoltarea relaţiilor bilaterale în următoarele domenii: administraţie publică locală, comerţ, agricultură, educaţie, cultură, sănătate, mediu, turism, sport, situaţii de urgenţă, protecţie socială şi servicii de utilitate publică şi că vor analiza posibilităţile de promovare a unor proiecte de dezvoltare economică şi socială. Mai mult, sunt vizate chiar proiecte care pot beneficia de susţinere financiară a Uniunii Europene.

Documentul mai prevede participarea la târguri şi expoziţii organizate în cele două state, vizite reciproce, dar şi schimburi de experienţă şi de bune practici privind salubrizarea, transportul în comun, circulaţia rutieră, apa şi canalizarea, dar şi soluţionarea problemelor care apar la nivelul comunităţilor.

"Vor fi încurajate vizitele între locuitorii din Galaţi şi din Fresno pentru crearea de asociaţii de prietenie. Întâlniri ale delegaţiilor oficiale, conduse de primar sau de către alţi reprezentanţi desemnaţi, vor avea loc periodic, în mod alternativ, în Galaţi şi în Fresno", se mai arată în înţelegerea de cooperare care va fi încheiată pe durată nedeterminată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Galațiul, vizitat de o delegație britanică

Necesitatea construirii unor campusuri pentru refugiați, care să permită eliberarea blocului de locuințe sociale și a bazelor sportive, și reabilitarea Pieței Coventry, în vederea reactivării relației de înfrățire cu orașul Coventry au fost printre subiectele întâlnirii viceprimarului municipiului Galați, Sorin Enache, cu reprezentanții ambasadei britanice.

Galațiul a primit vizita reprezentanților ambasadei britanice: Ahmed Patel, șef Compartiment Strategii de Politică și Securitate Externă și Chris Frean - șef Diplomație Economică, anunță, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, viceprimarul Sorin Enache, care a dezvăluit subiectele discuțiilor purtate: „Am primit propuneri de ajutor financiar și logistic pentru îmbunătățirea condițiilor de acces și ședere a refugiaților. Am reiterat necesitatea construirii unor campusuri pentru refugiați, care să ne permită eliberarea blocului de locuințe sociale și a bazelor sportive. Ulterior, aceste campusuri ar putea fi folosite drept centre de urgență pentru persoane fără adăpost sau persoane în risc de excluziune socială. De asemenea, am primit propuneri pentru reabilitarea Pieței Coventry în vederea reactivării relației de înfrățire cu orașul Coventry și am prezentat și facilitățile oferite de dezvoltarea afacerilor în Zona Liberă și Parcul Industrial”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.