Jump to content

Primarul Marius Stan a început să ţină audienţe


dcp100168

Recommended Posts

Primarul Marius Stan a început să ţină audienţe

* Cetăţenii au cerut locuinţe, locuri de muncă, scutiri de datorii, închirieri de terenuri, dar şi ajutor social * Curăţenia, maidanezii şi chioşcurile au fost şi ele pe agenda nemulţumirilor

Cei peste 50 de gălăţeni care au trecut ieri pragul Primăriei au avut ocazia să-şi spună păsurile chiar primarului Marius Stan. Edilul a primit cetăţeni în audienţă chiar în biroul fostului viceprimar Radu Cosca. Acesta a avut, până în decembrie anul trecut, misiunea de a ţine audienţele. Dacă majoritatea gălăţenilor au fost încântaţi să stea faţă în fată cu primarul, doamna Scutaru, de 80 de ani, a ţinut să-l mustre: „Eu v-am votat cu foarte multă încredere şi cu o plăcere deosebită, că vă ştiam din activitatea de la Oţelul! De doi ani aştept să intru în audienţă la dumneavoastră!”.

Slujba şi drujba

Primul gălăţean care a intrat în audienţă a cerut loc de veci. „Suntem la cota de avarie cu locurile de veci. Nu facem decât să rezolvăm cazurile cu lumânarea la căpătâi. Dacă am da tuturor care cer, am umple terenurile disponibile cu locuri de veci pentru cei aflaţi în viaţă”, i-a explicat edilul, sugerându-i gălăţeanului să nu se gândească la moarte la doar 59 de ani.

Următorii patru cetăţeni au solicitat acelaşi lucru: loc de muncă. Unul dintre ei îi făcuse anul trecut plângere penală lui Stan pe motiv că nu i-a dat o slujbă. Bărbatul, cu o calificare cerută pe piaţa muncii - sudor electric, fasonator mecanic şi drujbar - a mărturisit că a lucrat la Gospodărire Urbană, de unde a fost dat afară: „Am fost pus de un inginer să fur combustibil din utilaje. Mi-a spus că, dacă nu sunt cu ciordeala, nu am loc aici!”. Primarul i-a spus că va face verificări şi l-a îndrumat către Ecosal, punându-i în vedere, ca şi celorlalţi solicitanţi de joburi, că posturile, inclusiv la salubrizare, se ocupă prin concurs, iar concursurile sunt „pe bune”. Fericit că s-ar putea angaja, când a dat noroc cu primarul, omul i-a pupat mâna.

Nevoi personale, dar şi cetăţeneşti

Din cei 56 de gălăţeni, 27 au solicitat locuinţă. Răspunsul a fost acelaşi: dacă întrunesc condiţiile legale, au dosarele complete şi o poziţie eligibilă, când va fi dat în folosinţă campusul social, o parte dintre ei vor avea loc acolo. Ştergerea datoriilor, probleme de cadastru, reparaţii imobile, închirieri de terenuri, dar şi nevoi sociale au fost reclamate de cetăţeni. Unii au profitat de ocazie şi au ridicat şi probleme generale precum curăţenia pe străduţele secundare, numărul mare de maidanezi şi chioşcurile.

Concluzii după prima zi de audienţă

„Din păcate, problemele pe care le ridică cetăţenii sunt, în majoritate, fără rezolvare. Funcţionarii le dau răspunsurile cu legea în mână, şi asta trebuie să înţeleagă oamenii, că nu mai este primarul de pe alte vremuri, perceput ca vodă care, după bunul plac, atribuie terenuri, spaţii, locuri de veci, ce solicită oamenii. Nu, totul este conform legii. Rămâi cu un gust amar când vezi că vin oameni cu adevărat necăjiţi şi cărora nu le poţi rezolva problemele pentru că legea este mai mult decât restrictivă”, ne-a declarat Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.