Jump to content

12 elevi suspecţi de TBC


dcp100168

Recommended Posts

12 elevi suspecţi de TBC

12 elevi de şcoală primară, din comuna Drăguşeni, sunt de luni internaţi la Spitalul TBC după ce, la sfârşitul lunii decembrie, s-a aflat că profesoara lor de religie, fostă angajată la dispensarul TBC Tecuci, are tuberculoză. Femeia, în vârstă de 40 de ani, este internată. Ea preda acum religia la şcoala din satul Adam, dar şi în alte câteva sate din comuna Drăguşeni.

„La finalul lunii decembrie, doamna profesoară, care se simţea rău, şi-a făcut analizele şi a reieşit că are tuberculoză. Este primul an şcolar în care dumneaei predă la noi şi a venit prin repartiţie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Atunci când a venit, avea analizele în regulă. De abia în decembrie a început să aibe probleme de sănătate. Nu ştiu dacă ea a îmbolnăvit sau a luat boala. Asta, deoarece mulţi copii trăiesc în condiţii economice grele şi au rude care au fost bolnave de tuberculoză. Nu ştim cine cui a dat boala. Cert este că imediat cum a aflat că este bolnavă, ne-a anunţat şi noi am luat toate măsurile necesare”, a declarat directoarea şcolii din Adam, Claudia Delescu (foto 2).

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a luat măsurile impuse în acest tip de cazuri. „După ce s-a stabilit că profesoara de religie are tuberculoză şi este internată din acest motiv, s-a început investigarea tuturor contacţilor unde a predat. Au fost 361 de copii cărora li s-a făcut intradermoreacţia la tuberculină. La 18 dintre aceştia, intradermoreacţia a ieşit pozitivă. Au fost îndrumaţi către Spitalul TBC Galaţi, unde au fost investigaţi de un medic specialist. 12 dintre ei au fost reţinuţi pentru investigaţii suplimentare de laborator şi radiologice”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Rămăne de văzut câţi dintre cei 12 au sau nu tuberculoză. Cei care nu au boala, vor primi preventiv tratament chimioterapic antiTBC, în timp ce aceia care au boala, vor primi tratamentul de specialitate.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Profesoara de religie a îmbolnăvit de TBC doi elevi

Doi elevi din comuna Drăguşeni au tuberculoză primară, iar cea care le-a transmis boala este chiar profesoara de religie. Este concluzia venită după o lună de anchetă epidemiologică, investigaţii şi internări făcute la trei şcoli din comuna Drăguşeni, după ce s-a aflat că profesoara de religie are tuberculoză. „S-a terminat ancheta epidemiologică în cazul şcolilor din comuna Drăguşeni, anchetă începută acum o lună, când am fost informaţi că profesoara de religie, o femeie de 40 de ani, are tuberculoză. Din cei 12 elevi internaţi atunci la Spitalul TBC, doar doi, care învaţă în şcoli din sate diferite, au fost diagnosticaţi a avea tuberculoză primară. Ceilalţi elevi nu au probleme şi s-au întors în colectivitate. Ancheta a arătat că boala le-a fost transmisă de profesoară”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

În ianuarie a fost alertă la trei şcoli din comuna Drăguşeni, este vorba de cea din Fundeanu, Nicopole şi Adam, după ce s-a aflat că profesoara de religie, o femeie de 40 de ani, care predase peste tot, are TBC. Atunci s-a făcut testarea prin intradermoreacţie la tuberculină a tuturor celor 361 de elevi care au fost expuşi. 18 dintre elevi au avut intradermoreacţia  pozitivă la tuberculină şi atunci au fost toţi duşi la Spitalul TBC din Galaţi. După ce aceştia au fost consultaţi de un medic specialist, 12 dintre cei 18 copii au fost reţinuţi în vederea efectuării unor examinări suplimentare.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.