Jump to content

Recommended Posts

Posted

În familie, ne facem deja planuri de concediu ...

Ce locuri de pus cortul mai ştiţi pe litoral?

Ştiu că era unul la Eforie Nord, pe drumul spre Techirghiol. Dar mizeria pe care am găsit-o acum câţiva ani mă cam face să-l ocolesc ...

La ieşirea din Mamaia, spre Năvodari, sunt trei. Dar nevoile m-ar putea sili să-i plătesc taxă lui Mazăre :evil: şi n-am chef. Cu banii ăştia mai bine îi iau copilului dulciuri. Cică ar fi în Năvodari ceva ... ce ştiţi?

• 1 month later...
Posted

M-am întors în seara asta de pe litoral ...

Scurt, între Mamaia şi Năvodari sunt cinci campinguri: Hanul Piraţilor, Camping Pescăresc, Hollyday Camping şi încă două, pe care nu m-am mai obosit să le cercetez ...

Am pus cortul la Campingul Pescăresc ... 15 lei/pers., 9 lei maşina, 5% taxă de staţiune, în total 162 lei pe 4 nopţi. Sunt destui copaci, deci se poate pune cortul la umbra. Tot in perimetru, e o terasa cu plimbă-tavă şi bar. O bere 2,50 lei, o ciorbă 8 lei, o porţie de cartofi prăjiţi 3 lei, tot atat una de hamsii, o chifla 50 de bani ...

La poartă e un magazin alimentar, cam scump: rosii, castraveţi, ardei 5 lei/kg, un iaurt 1 leu 30, un ou 50 bani, un pet cu bere la 2 l era 70 lei. Tot la poarta e si o farmacie.

Posted

Am fost la mare dar nu am ales campingul pentru ca nu era solutia cea mai buna.Vreiam sa mananc la restaurant si sa dorm intr-un hotel.Ai ce sa vizitezi in Saturn.Plaja foarte lata ,excelenta,m-am plimbat prin toate statiunile,am vazut spectacolul lui Doru Octavian Dumitru etc.Cine spune ca nu e nimic de vazut in Saturn-Venus se inseala.

Posted

Camping Zodiac -Jupiter. Nota 10, fara rezerve. Dotari (la nivelul lunii iunie-iulie): apa calda non-stop, curent electric gratuit (am avut o lada frigorifica 12v/220v ce a functionat permanent), iarba proaspat tunsa, umbra, personal mai mult decat amabil, hot-spot Internet, cabine dusuri, instalatii sanitare in stare foarte buna. Preturi 400 lei/noapte, 2 persoane si auto. Se mananca foarte bine in Neptun sau in Venus la Summertime. Multi straini si multi galateni, cam 60% din masini erau cu nr. de GL. La cort poate fi o experinta placuta daca iti place si esti pregatit.

Posted

Camping Tabara in Mamaia. Chiar la capatul liniei de autobuze supraetajate, la iesire din Mamaia spre Navodari. Ma refer la Linia Estival a autobuzelor supraetajate pe traseul Gara-Tabara Turist.

• 3 months later...
Posted

Nu pot sa inteleg ce gaseste toata lumea la statiunea mamaia,chiar daca mai are si campinguri.Din experienta mea si cunostintele fata de litoral pot sa zic,ca pe cat de frumoasa e statiunea mamaia pe atat de murdara,mai ales apa ce scalda malurile statiunii.Foarte putini turisti cunosc faptul ca apa ce scalda plajele din mamaia este de un mare grad de poluare chimica,provenita de la combinatul petrochimic navodari.Multi turisti vad in fiecare an pe plajele din mamaia o groaza de pesti si alte (foste) vietati marine moarte pe mal si in stare de putrefactie,dar prea putini se obosesc sa-si dea seama,sau macar sa-si puna intrebarea din ce cauza mor vietatile si ajung pe mal???Turistul e multumit ca e la mamaia,in rest nu-l intereseaza nimic,nu-l intereseaza ca apa e la un mare grad de poluare de care nimeni nu zice nimic,ma refer la autoritati si mass media care ar trebui sa informeze lumea de asemena lucruri,nu-l intereseaza de banii cheltuiti,aici ma refer la oamenii mai de rand care merg in mamaia,nu se gandesc,ca altii ii fura cinstit si pe fata cu preturile practicate in comertul de orice natura aplicat in mamaia.Multa lume face galagie pentru algele ce mai apar pe mal din cauza furtunilor si a hulelor marine,dar prea putini stiu ca alga de mare este extraordinar de benefica pt.organism atat interior si exterior(cate medicamente se fac din alge de mare cate creme pt.piele se fac din alge totodata acestea fiind foarte bune de consumat si in stare cruda precum si salata de gradina,si apoi si impachetarile cu alge ce se mai fac prin statiunile de tratament.Oameni buni alga=sursa de hrana=sursa de sanatate asa ca nu mai fugiti atat de alge.Iar legat de concediu,eu recomand tuturor galatenilor sa incerce macar o data statiunea eforie nord.este o statiune relativ ieftina comparativ cu altele,detine si campinguri ,unul din cele mai bune fiind camping meduza bine amenajat aproape de plaja 5 minute de mers pe jos.Ca preturi aplicate la mancare si bautura mie unu mi se pare statiunea ideala pt.omul de rand si chiar si pt.cei cu bani 5 ron o ciorba de burta 4 ron de vacuta,de porc si de fasole,5 ron o portie de cartofi la tava cu pulpa de porc 2,5 ron portia de cartofi prajiti 2-3 ron hamsiile portia,8-9ron shaorma mare 6 ron mica iar la magazinele alimentare din orasel preturi ca la galati.Asa ca dc sa nu fac concediul in eforie nord unde am gasit meniuri la restaurante chiar mai ieftine ca in galati,si8 sa merg in mamaia unde pur si simplu imi bat joc de banii cu greu castigati?,doar pt.faptul sa ma laud ca am fost in mamaia?

Plajele sunt extraordinare cu un nisip fin fara pitris sau scoici ,se intind pe o distanta mai bine de 3 km,iar apa :X:X:X:X ireprosabila cu exceptia zilelor cand e furtuna sau de dupa furtuna cand e si normal sa fie mai murdara.Sunt un mare impatimit al scufundarilor acvatice si tin sa recomand celor impatimiti ca mine zona potrului de agremet a lui copos,fiind cea mai populata zona de vegetatie acvatica,pacat ca nu pot pune filmulete pe forum sa vedeti ce aveti de castigat sau de pierdut in eforie nord.

Posted

Nu pot sa inteleg ce gaseste toata lumea la statiunea mamaia,chiar daca mai are si campinguri.Din experienta mea si cunostintele fata de litoral pot sa zic,ca pe cat de frumoasa e statiunea mamaia pe atat de murdara,mai ales apa ce scalda malurile statiunii.Foarte putini turisti cunosc faptul ca apa ce scalda plajele din mamaia este de un mare grad de poluare chimica,provenita de la combinatul petrochimic navodari.Multi turisti vad in fiecare an pe plajele din mamaia o groaza de pesti si alte (foste) vietati marine moarte pe mal si in stare de putrefactie,dar prea putini se obosesc sa-si dea seama,sau macar sa-si puna intrebarea din ce cauza mor vietatile si ajung pe mal???Turistul e multumit ca e la mamaia,in rest nu-l intereseaza nimic,nu-l intereseaza ca apa e la un mare grad de poluare de care nimeni nu zice nimic,ma refer la autoritati si mass media care ar trebui sa informeze lumea de asemena lucruri,nu-l intereseaza de banii cheltuiti,aici ma refer la oamenii mai de rand care merg in mamaia,nu se gandesc,ca altii ii fura cinstit si pe fata cu preturile practicate in comertul de orice natura aplicat in mamaia.Multa lume face galagie pentru algele ce mai apar pe mal din cauza furtunilor si a hulelor marine,dar prea putini stiu ca alga de mare este extraordinar de benefica pt.organism atat interior si exterior(cate medicamente se fac din alge de mare cate creme pt.piele se fac din alge totodata acestea fiind foarte bune de consumat si in stare cruda precum si salata de gradina,si apoi si impachetarile cu alge ce se mai fac prin statiunile de tratament.Oameni buni alga=sursa de hrana=sursa de sanatate asa ca nu mai fugiti atat de alge.Iar legat de concediu,eu recomand tuturor galatenilor sa incerce macar o data statiunea eforie nord.este o statiune relativ ieftina comparativ cu altele,detine si campinguri ,unul din cele mai bune fiind camping meduza bine amenajat aproape de plaja 5 minute de mers pe jos.Ca preturi aplicate la mancare si bautura mie unu mi se pare statiunea ideala pt.omul de rand si chiar si pt.cei cu bani 5 ron o ciorba de burta 4 ron de vacuta,de porc si de fasole,5 ron o portie de cartofi la tava cu pulpa de porc 2,5 ron portia de cartofi prajiti 2-3 ron hamsiile portia,8-9ron shaorma mare 6 ron mica iar la magazinele alimentare din orasel preturi ca la galati.Asa ca dc sa nu fac concediul in eforie nord unde am gasit meniuri la restaurante chiar mai ieftine ca in galati,si sa merg in mamaia unde pur si simplu imi bat joc de banii cu greu castigati?,doar pt.faptul sa ma laud ca am fost in mamaia?

Plajele sunt extraordinare cu un nisip fin fara pietris sau scoici ,se intind pe o distanta mai bine de 3 km,iar apa :X:X:X:X ireprosabila cu exceptia zilelor in care e furtuna sau de dupa furtuna cand e si normal sa fie mai murdara.Sunt un mare impatimit al scufundarilor acvatice si tin sa recomand celor impatimiti ca mine zona potrului de agremet a lui copos,fiind cea mai populata zona de vegetatie acvatica,pacat ca nu pot pune filmulete pe forum sa vedeti ce aveti de castigat sau de pierdut in eforie nord.Stiu ca m-am cam abatut de la subiect ,dar am simtit nevoia de a incerca sa fac lumea sa inteleaga ce inseamna eforie nord unde am deja 15 ani petrecuti vara de vara si chiar toata vara adik 3 luni si tot simt ca nu pot sa ma satur de aceasta statiune.