Jump to content

Descindere franceză la Galaţi, după o reţea care fura metale rare


dcp100168

Recommended Posts

Descindere franceză la Galaţi, după o reţea care fura metale rare

Poliţia Română, în colaborare cu Jandarmeria Naţională din Franţa, a efectuat o acţiune pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă din judeţul Galaţi, cu legături infracţionale în mai multe zone din România şi străinătate, care ar fi comis pe teritoriul Franţei furturi de metale neferoase de valoare mare.
Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 22 de percheziţii domiciliare pe teritoriul României (16 în judeţul Galaţi, 2 în Brăila, 2 în Teleorman şi 2 în Ilfov), la membrii unei grupări infracţionale, care au comis mai multe furturi de metale neferoase cu valoare mare, pe teritoriul Franţei. La acțiune au participat peste 140 de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Galaţi, Brăila, Teleorman şi Ilfov, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Au fost puse în executare 34 de mandate de aducere, pe numele unor persoane bănuite de comiterea faptelor, acestea fiind audiate în prezent de poliţişti.

În fapt, această grupare a comis numeroase furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, vizând metale scumpe, feroaliaje (nichel, vanadiu, feromolibden etc.), iar bunurile ar fi fost comercializate de regulă pe teritoriul României.

În urma acţiunii, au fost identificate şi recuperate importante cantităţi de  feroaliaje, bunuri ce fac obiectul infracţiunilor comise în Franţa, precum şi sume mari de bani. Prejudiciul total cauzat este de peste 1.000.000 de euro. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Opt bărbaţi şi o femeie, reţinuţi la Galaţi şi extrădaţi în Franţa

Nouă mandate europene de arestare au fost puse în executare de către Curtea de Apel Galaţi în cazul reţelei, cu rădăcini gălăţene, a hoţilor români de metale rare din Franţa. Asta după ce miercuri, Poliția Română în colaborare cu Jandarmeria Națională din Franța a efectuat o acțiune pentru destructurarea unei grupări din judeţul Galaţi, cu legături infracţionale în mai multe zone din ţară, grupare care ar fi comis pe teritoriul Franţei furturi de metale neferoase de valoare mare.

22 de percheziţii domiciliare au avut loc pe teritoriul României, 16 în judeţul Galaţi, două în Brăila, două în Teleorman şi două în Ilfov la membrii unei grupări infracționale, care au comis mai multe furturi de metale neferoase cu valoare mare, pe teritoriul Franței. Aceştia furau din societăţile comerciale franceze metale scumpe, feroaliaje ca nichel, vanadium ori feromolibden şi le vindeau în România. Prejudiciul este de circa 1.000.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost recuperate cantităţi mari din aceste metale, dar au fost confiscate şi sume mari de bani.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.