Jump to content

Imobilul de pe Domnească nr. 60 a fost retrocedat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Imobilul de pe Domnească nr. 60 a fost retrocedat, dar nu moştenitorilor foştilor proprietari

Un executor judecătoresc însoțit de o echipă a Jandarmeriei a descins astăzi în imobilul de pe str Domnească nr. 60, din apropierea Palatului Prefecturii, pentru a evacua din imobil pe proprietarul acestuia, SC Servagromec SRL Galați, dar și alte instituții care își aveau sediul aici, printre acestea aflându-se Asociația Producătorilor Agricoli Galați și mai multe reprezentanțe ale unor societăți cu activitate în domeniul producțiilor agricole.

Potrivit unora dintre asociații Servagromec SRL Galați, este un caz care dă naștere multor suspiciuni pentru că imobilul nu a fost revendicat de vreun moștenitor al foștilor proprietari, ci de o persoană care ar fi cumpărat drepturile litigioase. Imobilul a fost revendicat prin intermediul unui mandatar numit de cel care ar fi cumpărat drepturile litigioase.

Revendicarea a făcut obiectul mai multor procese aflate pe rolurile instanțelor din Galați și din București și executarea silită are loc ca urmare a respingerii de către Înalta Curte de Casație și Justiție a recursului Servagromec SRL Galați.

Principalul asociat al Servagromec SRL Galați este statul, care deține, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 45% din părțile sociale, restul fiind deținute de alți 15-20 de asociați.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Clădire din centrul Galaţiului, evacuată cu jandarmii

Clădirea de pe strada Domnească nr. 60, în care îşi au sediul mai multe firme, printre care se numără şi Asociaţia Producătorilor Agricoli din Galaţi, a fost retrocedată. Proprietarul susţine că a câştigat în instanţă clădirea şi a cerut ajutorul unui executor judecătoresc pentru a evacua imobilul. La executare a participat şi un echipaj al Jandarmeriei. Imobilul respectiv este inclus în patrimoniul SC Servagromec SRL, care, au şi titlu de proprietate pe terenul aferent clădirii. „În momentul în care statul a dispus includerea în patrimoniu, înseamnă că ni l-a dat nouă. S-a obţinut o sentinţă definitivă de retrocedare asupra acestei clădiri, iar noi am cerut suspendarea executării silite până la clarificarea situaţiei cu statul. Nu ştiu ce va spune instanţa, cert este că astăzi (n.r. - miercuri) s-a pus în executare sentinţa respectivă, rămasă definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, ne-a explicat Ion Popa, reprezentantul Servagromec SRL. În clădirea respectivă există şi cinci chiriaşi, printre care se numără Asociaţia Producătorilor Agricoli, dar executarea silită i-a vizat doar pe cei de la Servagromec. Chiriaşii au fost înştiinţaţi că li se vor face noi contracte de închiriere, care vor fi valabile până la momentul vânzării clădirii. „Nu vreau să comentez cum a fost câştigat procesul în instanţă. Eu pot să vă spun însă că am făcut plângere la DIICOT anul trecut. De curând am aflat că această plângere a fost trimisă la DNA. Nu am primit niciun răspuns din partea procurorilor, dacă plângerea noastră este sau nu întemeiată”, a completat Ion Popa. Cel care s-a ocupat de executarea silită nu a dorit să ofere nicio informaţie despre caz, susţinând că a pus în aplicare o hotărâre judecătorească.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.