Jump to content

Constantin Petrea - deputatul care asfaltează Tecuciul


dcp100168

Recommended Posts

Lăudat de partid pentru „contribuţia“ adusă

Deputatul asfaltator

* Toate lucrările de asfaltatare în oraşul Tecuci au fost făcute de firma deputatului PD-L Constantin Petrea * Firmele deputatului PD-L Constantin Petrea – abonate la contracte fără licitaţie

Aproape necunoscut în plan legislativ, deputatul PD-L de Galaţi Constantin Petrea străluceşte doar la capitolul afaceri fără licitaţii pe banii publici. Cele două firme de construcţii ale discretului deputat, Construcţia SA şi Building Style Com SRL, au acaparat tot ce înseamnă lucrare de construcţie pe banii consiliilor locale din localităţile aflate în nordul judeţului Galaţi. După cum reiese din datele furnizate de Oficiul Registrului Comerţului Galaţi, deputatul Petrea deţine 100% din capitalul social al Building Style Com SRL şi 65% din acţiunile Construcţia SA. Bazat pe afinitatea de partid cu primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain, firmele deputatului PD-L au obţinut contract după contract în cel de-al doilea municipiu al judeţului Galaţi.

Astfel, toate lucrările de asfaltare ale oraşului de 50.000 de locuitori au fost executate de Construcţia SA. Calitatea asfaltului, produs de firma deputatului într-o staţie de mixturi nemodernizată din anii ’60 şi care poluează puternic oraşul, a fost verificată la inundaţiile din toamna trecută. Atunci, străzile Tecuciului au fost exfoliate de puhoaiele venite de pe dealurile din vecinătate. Cu toate acestea, primarul Finkelstain a perseverat în a-i acorda lucrări de asfaltare colegului său de partid. La reabilitarea Spitalului Municipal „Anton Cincu”, ca să nu bată la ochi, lucrările au fost fragmentate şi acordate tot celor două firme ale deputatului.

Pe lângă reparaţiile şcolilor şi grădiniţelor din Tecuci, firmele deputatului Petrea au primit şi contracte consistente în comunele din nordul judeţului, acolo unde se află primari PD-L în funcţie. Dintr-un document care însumează contractele încheiate de cele două firme de construcţii în ultimii doi ani, reiese că deputatul PD-L a obţinut lucrări importante şi în afara Tecuciului: construcţii de poduri, de grădiniţe, extinderi de sedii de primării ş.a.

Cele 43 de contracte fără licitaţie ajung la valoarea de 8.536.000 lei, dar surse din Consiliul Local Tecuci afirmă că multe dintre valori au fost modificate în plus, prin acte adiţionale. Inactivitatea politică a deputatului Petrea, preocupat mai mult de firmele sale, este trecută cu vederea, în cadrul partidului, datorită fondurilor pe care le „produce” pentru campaniile electorale. Chiar şeful său de filială, Mircea Toader, l-a lăudat pe Constantin Petrea pentru „implicarea” în alegerile locale: „A avut o contribuţie foarte mare, în urma căreia se văd rezultatele”. După ce a realizat că „a scăpat porumbelul”, Toader a revenit şi s-a încurcat şi mai tare: „Nu a avut o contribuţie bănească directă (!). Şi-a cheltuit omul benzina, dar nu poate să o deconteze la partid”.

http://www.gandul.info/actualitatea/dep ... 27;2732640

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.