dcp100168 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Oameni de valoare ai GalaţiuluiRefuz sa cred ca tara asta nu are oameni de valoare. Problema este ca forta este la partide si noi trebuie sa alegem intre sobolanii inregimentati politic. Haideti sa facem un experiment. De ceva timp ma gandesc la deschidem un topic cu personalitatile galatene pe care le cunoastem si sa facem un clasament cu oameni aparent necunoscuti, fiecare dintre noi sa adauge alte nume sau comentarii la cele existente in functie de ce a auzit el sau daca l-a cunoscut personal ce impresie are... Avem 4 ani sa sedimentam si sa alegem o persoana si promit sa-l abordez personal daca nu-l cunosc deja si sa incercam sa-l determinam sa candideze si sa incercam sa-i creem si sustinerea necesara printre cunostinte si prieteni. Eu propun sa ne stergem la fund cu oferta partidelor politice.haideti sa incercam sa facem o lista cu persoane de valoare, integre si....cine stie? Poate-l rugam frumos sa si candideze.Excelentă idee :idea: , va fi subiectul săptămânii viitoare. Să vedem propunerile...
Gabbiano Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 incep lista cu persoane de mare valoare,galateni,pe care-i cunosc personal si despre care nu am cunostinta sa aiba vreo legatura cu vreun partid politic sau de o singura afacere altfel decat muncita si cinstita d.nul luchiancenco decorama d-nul irimia iricad d.nul ragea ena d.nul filimon imm-uri
tigeratlantic9945 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Gabbiano te rog sa scrii si cate 2 propozitii despre acei oameni.
Nirol Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 incep lista cu persoane de mare valoare,galateni,pe care-i cunosc personal si despre care nu am cunostinta sa aiba vreo legatura cu vreun partid politic sau de o singura afacere altfel decat muncita si cinstita d.nul luchiancenco decorama d-nul irimia iricad d.nul ragea ena d.nul filimon imm-uriesti sigur de asta ??de exemplu filimon stiam ca-i de la PDSR !de ragea , stiu ca-i tot pe acolo !irimia , stai sa ma documentez , si-ti voi raspunde , pe bune !de luchiancenco , stai sa vad, am cam uitat, deh,....., parca stiam ceva,.........am cam uitat,...., am fost plecat din tara vro 7 ani !
Mikka Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 @Nirol: PDSR nu mai exista de mult de tot! Totusi, nu e o rusine sa fii membrul unui partid, mai ales ca dl. Filimon nu are - DACA e membru - nicio pozitie oficiala (presedinte de organizatie, parlamentar, consilier etc.).Ar fi bine sa amintim ce AU FACUT oamenii acestia, de ex. Filimon e presedintele CNIPMM Galati, a organizat acesta structura, o conduce - bine - are initiative, participa la tot ce inseamna intalniri, conferinte, discutii privind IMM, ajuta la redactarea proiectelor pentru accesare de fonduri UE de catre IMM etc. Mai nou, de ex., CNIPMM Galati a editat o lucrare foarte buna, o istorie a intreprinderilor din Galati (1829-1948), cred ca prima lucrare de acest gen aparuta la Galati.
riaji Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Dintre cei enumerati, singurul pe care l-as lasa pe lista ar fi Irimia de la IRICAD Ragea de la ENA. Daca e sa luam mediul de afaceri de la un cap la altul, poate ca s-or fi gasit mai multi. Oricum, parerea mea e ca in topul asta ar trebui sa intre si familia Rapotan de la Arabesque, care nu au avut, din cate stiu, legaturi cu politicul, si nu au fost interesati. Au preferat sa investeasca in oamenii de calitate care conduc firma si cred ca au reusit mai mult decat se asteptau. Ar mai fi si Miron de la MAIRON si multi altii de care nu imi amintesc acum
tigeratlantic9945 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Va rog,cand scrieti lista cu oamenii de valoare scrieti si 2,3 cuvinte despre el .
Mikka Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Propun si o persoana nelegata de mediul afacerilor:prof. univ. dr. Ioan BrezeanuVeteran de razboi, Doctor Honoris Causa al Universitatii Dunarea de Jos, fost pro-rector al Universitatii, fost rector al Institutului Pedagogic, fost director al Liceului Cuza, cetatean de onoare al Galatiului, autor a unei imense opere despre folclorul din regiunea Galatiului, autor de monografii ale orasului etc.Asta doar din ceea ce mi-amintesc acum.Probabil ca 99% din galateni nu-l cunosc desi cu siguranta si-au intersectat pasii cu Domnia Sa in orasul asta, in ultimii - sa zicem - 60 de ani.
patricia Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 cu scuzele de rigoare pentru ca cei pe care ii propuneti, oare ei nu sunt prea in varsta? din punctul meu de vedere, oamenii de afaceri nu sunt cea mai buna alegere pentru a fi candidati la o functie publica. asta pentru ca, prin natura activitatii lor, au anumite obligatii. nu cred ca in momentul de fata sau pana acum se pot face afaceri curate in romania. reluand, vreau un tanar care sa fi avut profesori buni. ma iertati pentru off-topic, ca io nu-sh vreunul. sau macar unul sindicalist. baietii aceia de la liga studentilor ce mai fac?
Gabbiano Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 toata stima ptr d-nul ioan brezeanu. dar nu credeti ca orasul asta are nevoie mai ales in perioada acesta de o persoana energica, cu experienta gestionarii unor proiecte de anvergura? cred ca pentru orasul acesta ar fi mai de folos o persoana care a demonstrat ca este capabila sa dezvolte organizatii si structuri puternice.ptr ca in fond asta este o firma puternica.cu tot respectul ptr mediul academic , cred ca in perioada acesta avem nevoie de spirit practic, de o minte pragmatica.revenind la mesajul de mai sus din cate stiu eu d.nul filimon intradevar avea ceva de a face pe la pdsr.dar cum pdsr nu mai exista de mult....a fost un spirit de gluma.domnia sa nu mai are nimic in comun cu vreun partid politic de cel putin 10 ani.adica de pe vremea pdsr-ului. cat despre d.nul ragea nu am cunostinta de cauza sa aiba ceva dea face cu psd-ul.fara sa exclud asta binenteles.am spus doar ca nu am cunostinta de cauza.daca face parte din psd si totusi astia l-au scos in fata pe nicolae....ori sunt tampiti, ori sunt hoti.ptr ca refuz sa cred ca se fura ca-n codru daca erau pastoriti de d,nul ragea.si cum a castigat niculai.....inseamna ca nu sunt chiar tampiti.inseamna ca sunt doar hoti.vreau sa mai adaug inca 2 nume la lista initiala: d-nul mantu arcada si d.nul comsa transpec....cu stima
dcp100168 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Chiar vă rog să oferiţi şi câteva detalii (cel puţin aşa cum a fost prezentat prof. Ioan Brezeanu). Un nume (nici măcar prenumele, Gabbiano?) şi o firmă nu spun mai nimic celor mai mulţi. Şi evident, în necunoştinţă de cauză, nimeni nu va comenta. În felul asta, de la o idee foarte bună ajungem la un thread total inutil.
Gabbiano Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 stiu ca ai dreptate.dar sunt cateva probleme. am un discomfort maxim din doua motive.primul este ca nu am in nici un fel permisiunea acestor persoane de a le posta numele aici.al doilea motiv este ca niciodata nu am fost in stare sa laud sau sa "perii" pe cineva.pur si simplu sunt genul de persoana care sta mereu in umbra si niciodata nu am avut nici un fel de idol si nu am avut in viata mea tentatia de a intra in nici un fan club.ce pot sa spun despre aceste persoane? ca le admir? este logic odata ce le-am postat aici. ca sunt persoane corecte? altfel iar nu aveam de ce sa le amintesc.sau nu la subiectul asta. admir persoanele cu DEMNITATE. cred ca demnitatea este una din componentele principale ale caracterului unei persoane.toate persoanele amintite de mine aici, asa cum le cunosc eu, sunt 100% sigur ca nu se murdaresc pentru bani.stiu ca fiecare dintre noi are pretul lui dar ....ma gandesc la mine...nu sunt genul care sa aspire vreodata la o functie publica, nu sunt deloc interesat de asta, dar asa cum sunt eu sunt ABSOLUT SIGUR , DAR ABSOLUT SIGUR , ca in cazul in care asi deveni persoana cu drept de decizie in cazul autorizatiei de mediu, sunt absolut sigur ca banii indianului nu ar fi de ajuns sa ma cumpere ptr a elibera o autorizatie de mediu ptr sidex.sunt primul care sa-i strang mana sincer daca mai scade un pic profitul urias si monteaza niste filtre dar nu are destui bani sa ma cumpere sa trec peste asta .atunci cand urasc ceva, atunci cand sunt inversunat pe ceva....banii nu mai au absolut nici o importanta.probabil ca sunt unul din putinii tampiti ramasi pe fata pamintului.mi-e scarba de impotentii de la mediu care ii mai si fac plocoane ptr sume derizorii de altfel.intre anumite limite,persoanele postate de mine aici gandesc cam la fel.parerea mea este ca nu trebuie sa ne fie frica de mediul de afaceri.cu exceptia d-nului filimon care a renuntat la orice afacere personala atunci cand a devenit presedinte la imm-uri toti ceilalti au afaceri solide, reprezentative ptr galati.
dcp100168 Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Chiar nu există oameni de valoare în Galaţi? Sau ne-am obişnuit doar să "dăm cu piatra" iar exemplele pozitive ne lasă reci?
riaji Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Un alt exemplu este, cu siguranta, Anghel Rugina. Cunoscut in primul rand in mediul academic si in economie.http://ro.wikipedia.org/wiki/Anghel_Rugină
Recommended Posts