Jump to content

Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti 0-1

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Oţelul reia războiul pentru existenţă, sâmbătă seară

* Oţelul începe returul Ligii I, odată cu partida de pe teren propriu în compania celor de la Dinamo, programată sâmbătă, 21 februarie

Echipa gălăţeană abordează a doua parte a campionatului dintr-o postură extrem de delicată, pe al treilea loc din coada clasamentului, în condiţiile în care retrogradează şase formaţii. Miza acestui retur este una existenţială, în condiţiile în care până şi cei din interiorul clubului admit că, dacă nu se reuşeşte rămânerea în prima ligă, este greu de crezut că echipa va mai putea fi menţinută în viaţă.

Mijlocaşul Laurenţiu Cătălin Iorga, singurul dintre cei care au fost campion cu Oţelul în 2011 aflat şi acum în lot, a revenit la Galaţi în această iarnă tocmai pentru a-şi ajuta echipa de suflet în aceste momente critice. „A fost dorinţa mea să revin, am simţit că echipa are nevoie de mine, că acum trebuie să fiu aici. În condiţiile actuale, salvarea de la retrogradare pentru Oţelul este o provocare mai importantă decât a fost câştigarea titlului de campioană. Pentru mine este şi un test al maturităţii, am încredere că vom reuşi".

Iorga: „Absolut toţi să fim ca un pumn”

Vineri, 20 februarie, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Dinamo, Iorga a fost extrem de determinat, cu o atitudine de războinic gata să intre în luptă. „Acest retur va fi un adevărat război, meciul cu Dinamo e prima luptă. Sunt de pe acum foarte emoţionat în aşteptarea reîntâlnirii cu publicului gălăţean. Am foarte mari aşteptări de la publicul nostru. Mulţi critică spectatorul gălăţean, spunând că nu încurajează echipa şi critică jucătorii şi antrenorul, dar eu ştiu că nu este aşa. Nu cred că mai are rost să-i chemăm pe suporteri alături de noi prin declaraţii. Acum se văd caracterele, suporterii adevăraţi. În acest ceas al 12-lea să uităm tot ce a fost negativ şi să fim toţi ca o familie: suporteri, jucători, presa locală. Absolut toţi să fim ca un pumn”, a declarat Laurenţiu Iorga.

Antrenorul Tibor Selymeş a spus că Oţelul poate începe returului cu o victorie, dacă jucătorii săi vor avea abordarea psihologică pe care şi-o doreşte. „În primul rând vreau să văd că am o echipă, în care toţi băieţii să gândească şi să simtă la fel. Vreau ca jucătorii mei să dea în teren maximum din potenţialul de acum şi să fim foarte, foarte agresivi. Dacă avem toate acestea, n-avem cum să nu câştigăm meciul cu Dinamo”, a declarat Selymeş.

Antrenorul Oţelului nu va putea conta pe trei dintre jucătorii care aveau potenţial să intre în primul „11”: Emil Dică – suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Sissoko şi Cristea, accidentaţi.

Partida Oţelul - Dinamo, din etapa a 18-a a Ligii I, va avea loc sâmbătă, pe stadionul Oţelul, de la ora 20,30, urmând să fie televizată de Digisport şi Look Tv. Prognoza meteo indică o temperatură de +4 grade Celsius la ora de start a meciului.

viata-libera.ro

Posted

Meciul 2.000 pentru Dinamo

Debutul în campionat al lui Mihai Teja, 36 de ani, ca antrenor principal al "cîinilor" va coincide cu un meci istoric pentru Dinamo. Va fi partida cu numărul 2.000 în prima divizie românească, formaţia din Ştefan cel Mare fiind a doua din ţară care atinge cifra, după rivala din Ghencea, care are avantajul unui sezon în plus (1947/'48).
Roş-albii şi-au fixat drept obiectiv să încheie pe podium sezonul de primăvară, iar deschiderea o vor face mîine, la Galaţi, acolo unde cifrele sînt pozitive pentru oaspeţi.
1. "Cîinii" sînt neînvinşi la Galaţi din 12 mai 2007, cînd Oţelul a învins cu 2-1 ("dublă" Jula, pentru bucureşteni înscriind Dănciulescu).
2. Ultima confruntare directă cîştigată de dunăreni este cea din octombrie 2010, atunci cînd aceştia s-au impus în Capitală, scor 2-1, după acel joc urmînd 8 partide de invincibilitate pentru dinamovişti, 6 victorii şi două remize.
3. La Galaţi, au fost 26 de meciuri, 9 victorii gazdele, 6 egaluri şi 11 succese Dinamo. Doar două meciuri s-au terminat cu remize albe, ultimul acum 12 ani.
33 de victorii are Dinamo în duelurile directe cu gălăţenii în 53 de meciuri în Liga 1, Oţelul avînd 13, alte 7 întîlniri terminîndu-se la egalitate
7 goluri a marcat Oţelul în tur, contraperformanţă întîlnită doar la Rapid. Au fost doar trei marcatori în prima jumătate a campionatului, Cristian Cristea - 4 goluri, Tudorie - 2 goluri, Zaharia - 1 gol. 4 este locul ocupat de Dinamo în topul atacurilor din Liga 1 în toamnă, 27 de goluri înscrise
Selymeş, doar eşecuri cu "cîinii"
Dinamo îl va avea ca adversar mîine seară pe Tibor Selymeş, antrenorul gălăţenilor, care ca fotbalist a bifat trei sezoane, 1990-1993, în tricoul "cîinilor". Jucător de bandă stîngă, Selymeş a marcat 6 goluri în 83 de meciuri pentru echipa din Ştefan cel Mare. A cîştigat titlul în 1991/'92, atunci cînd Dinamo a terminat campionatul fără eşec. Ca antrenor, Selymeş a întîlnit în 4 meciuri Dinamo, două remize, două eşecuri. În ceea ce-l priveşte pe Mihai Teja, are un singur meci, o victorie, contra gălăţenilor.

gsp.ro

Posted

Robert Dumitru, la centru

Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit brigada ce va conduce partida FC Oțelul Galați - FC Dinamo București, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I.
Astfel, la centru va fluiera Robert George Dumitru (Sf. Gheorghe), ajutat la cele două tușe de Marius Marchidanu (Brăila) și Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe), în timp ce rezerva va fi Marian Barbu (Făgăraș). Observator de joc a fost delegat Mihai Stancu (București), iar prestația arbitrilor va fi analizată de Dan Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea). 
Partida FC Oţelul Galaţi - FC Dinamo București se va disputa sâmbătă, 21 februarie, începând cu ora 20:30, pe arena „Oțelul”.
Posted

Preţurile biletelor pentru Oţelul - Dinamo

Cei de la Oţelul au publicat, astăzi, lista preţurilor pentru biletele valabile pentru meciul cu Dinamo. „Preţurile biletelor pentru meciul de sâmbătă, FC Oţelul Galaţi - FC Dinamo București, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I, sunt următoarele:

Tribuna I
Sector B (categoria IV): 20 lei
Sector C, D (categoria VI): 15 lei

Tribuna II
Sector A, E (categoria VII): 12 lei
Sector B, D (categoria VI): 15 lei
Sector C (categoria V): 18 lei

Peluza I
Sector C (categoria VIII): 10 lei

Tribuna oficială
Fotolii (categoria II): 60 lei
Loje (categoria I): 65 lei

Tribuna 0 (categoria III): 30 lei

Tichetele de acces se vor comercializa începând de astăzi, 20 februarie, până la ora 18:30, la casele situate la Stadionul „Oțelul” și Liceul Auto, iar sâmbătă, 21 februarie, de la ora 10:30 până la ora meciului, la toate casele de bilete”, se arată în comunicatul oficial al FC Oţelul.

Posted

Oţelul e gata pentru meciul cu Dinamo: „Suntem pregătiţi”

Oţelul se află pe locul 16 în clasamentul Ligii I şi are de recuperat şase puncte pentru a se salva de la retrogradare. Pentru primul meci din retur, cel cu Dinamo, de sâmbătă, de la ora 20.30, de pe teren propriu, cei din tabăra Oţelului se declară optimişti. „Suntem pregătiţi pentru acest meci. Avem deja mai bine de o lună de când ne pregătim şi cred că suntem cu toate la zi. Am aşteptat cu nerăbdare să se reia campionatul. Am văzut meciul lui Dinamo cu Pandurii (n.r. în Cupa Ligii), plus alte amicale de-ale lor din pregătire. Totuşi, nu poţi să tragi concluzii, va fi un alt meci aici, cu altă miză. Dinamo are un lot numeros şi puternic. Au adus 10-11 jucători în această iarnă, deci au de unde să aleagă şi va fi un meci foarte greu. Suntem pregătiţi, asta contează cel mai mult pentru minte. Nu mă interesează ce joacă Dinamo. După cum am spus de când am venit la Galaţi, vreau să am o echipă în aşa fel încât să nu mă intereseze adversarul, ci adversarul să se intereseze de noi. Eu cred că ne-am apropiat de acest lucru şi chiar aş vrea să dovedim şi pe teren la meciul de mâine”, a spus Tibor Selymeş, antrenorul Oţelului.

Unul dintre cei mai buni jucători din partidele de verificare ale Oţelului, Jughurta Hamroun, transferat în această iarnă, a spus că a văzut meciul lui Dinamo din Cupa Ligii cu Pandurii şi crede că echipa sa se poate impune. „Ştim situaţia de la club, iar primul pas cu Dinamo va fi dificil. Am văzut meciul lor cu Pandurii, au o echipă cu calitate, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru. Cred că primul adversar pentru noi suntem chiar noi înşine. Ştim că avem calitate şi vom face totul să câştigăm. Toată echipa a muncit foarte mult în cantonamente, toţi suntem concentraţi la joc. E foarte important pentru noi să ne câştigăm punctele de acasă. Nu va fi uşor pentru noi, dar nici pentru Dinamo”.

Iorga, motivat de suporterii Oţelului şi de declaraţiile adversarilor

Campion cu Oţelul în 2011, Laurenţiu Iorga a spus că-i emoţionat înaintea reîntâlnirii cu suporterii gălăţeni. „Aştept momentul reîntâlnirii cu publicul gălăţean, sunt foarte emoţionat. Am foarte mari aşteptări de la publicul nostru, chiar dacă mulţi critică spectatorii gălăţeni. Sper ca acum să uităm de tot ce a fost şi să fim cu toţii o familie. Nu mai are rost să-i rugăm să vină, acum se văd adevăraţii suporteri ai echipei şi îi aşteptăm în număr cât mai mare, să ne susţină necondiţionat”.

Iorga a apreciat că va fi mai greu acest retur decât cel în care s-a câştigat campionatul. „Probabil că va fi mai greu, dar am încredere în staff, în echipă şi în conducere. Vreau să iau fiecare meci în parte, să aducem punct sau puncte de la fiecare joc. Voi face tot posibilul pentru a ajuta echipa să câştige”.

În ceea ce priveşte adversarul de mâine, Iorga e motivat la maximum de către afirmaţiile arogante ale dinamoviştilor, care au spus că sigur vor veni cu trei puncte de la Galaţi. „Ce ne va motiva şi mai mult e ceea ce au declarat cei de la Dinamo. Au spus că ei vin să câştige trei puncte şi că aşa se va întâmpla. Îi vom şi învinge pentru această declaraţie. Din experienţa mea la Oţelul, ştiu că noi eram cel mai mare adversar al nostru şi în trecut. Dacă toţi ne putem face treaba în pătrăţica noastră, atunci vom câştiga. Război e tot returul, iar cu Dinamo e prima bătălie”.

Selymeş şi Munteanu, motivaţi să-şi învingă fosta echipă

Deşi au petrecut ani buni în vestiarul lui Dinamo, Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului, şi Tibor Selyemş, antrenorul gălăţenilor, au spus că se vor bucura la maximum în cazul unui succes al propriei echipe, în ciuda faptului că trecutul îi leagă şi de adversarul întâlnit. „Şi dacă ar fi mama patron la Dinamo, tot aş fi cel mai fericit dacă aş câştiga. Oţelul e un club de tradiţe, cu performanţe importante, chiar dacă acum trece printr-o situaţie mai dificilă. Vă garantez că veţi vedea pe teren o echipă care va da totul până la ultima picătură de energie. Am încredere că vom face o partidă bună şi că stadionul va fi plin. Suporterii nu trebuie să fie speriaţi de frig, am văzut prognoza meteo şi va fi vreme bună la ora meciului. Acum se vor vedea adevăraţii suporteri. Oţelul a dat mult pentru suporteri în trecut, acum spectatorii trebuie să întoarcă acest lucru”, a spus Cristi Munteanu.

După ce în ultima perioadă au apărut în presa centrală speculaţii privind demiterea lui Mihai Teja, actualul antrenor al lui Dinamo, Selymeş nu e interesat de postura omologului său. „Nu mă interesează Teja, mă interesează de mine, de echipa mea şi de Galaţi. Avem un obiectiv greu de îndeplinit şi ne batem cu toţi pentru îndeplinirea lui. Trebuie să fim o echipă, să gândim la fel, să dăm maximum pe teren şi să fim foarte, foarte agresivi. Dacă îndeplinim aceste condiţii, atunci n-avem cum să nu câştigăm”.

Meciul Oţelul - Dinamo este programat sâmbătă seară, de la ora 20.30, pe stadionul „Oţelul”.

presagalatibraila.com

Posted

Oţelul - Dinamo 0-1

Formaţia Dinamo a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XVIII-a a Ligii I, partida cu numărul 2.000 pentru gruparea bucureşteană în primul eşalon.

Golul a fost Marius Niculae, în minutul 44, cu o lovitură cu capul din 6 metri.

În minutul 76, Florin Cernat a trimis mingea în poarta apărată de Naumovski, dar reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid.

Oţelul Galaţi: Ma-Kalambay - Solomou, Leca, Cucu, D. Popescu - Helder, Altama - L. Iorga (Mauricio Brigido '82), Fl. Cernat (Tătar '79), Hamroun - Tudorie (Grădinaru '64). Antrenor: Tibor Selymes.

Dinamo Bucureşti: Naumovski - Bărboianu, Bunoza, Nedelcearu, Serginho Rodrigues - N. Grigore (Elhamed '66), Boubacar - D. Rotariu (Cristescu '61), M. Alexe, Grozav - M. Niculae (Bilinski '79). Antrenor: Mihai Teja

Cartonaşe galbene: L. Iorga '49 / M. Niculae '44, Boubacar '66, Naumovski '76

Arbitri: Robert Dumitru - Marius Marchidanu, Laszlo-Imre Bucsi - Marian Barbu. Observatori: Victor Berbecaru, Mihai Stancu.

La meci au asistat aproximativ 5.000 de spectatori, între care şi 200 de fani dinamovişti.

Posted

Oţelul a fost învinsă de o gafă a noului său portar

Formaţia Oţelul Galaţi a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-1 (0-1), de Dinamo Bucureşti, într-un meci din etapa a 18-a din Liga I.

Meciul a fost decis de o serie de erori în defensiva gălăţenilor. Tavares s-a complicat şi a oferit adversarilor un corner „din nimic”, a urmat centrarea, iar portarul Ma-Kalambay a gafat impardonabil: a ieşit, dar n-a prins mingea, iar Marius Niculae, în minutul 44, a înscris cu capul în poarta goală.

„De-aia este portar, să iasă la centrări, să prindă mingea. A comis-o, iar o astfel de greşeală impardonabilă costă enorm. Am pus presiune în repriza a doua, nu cred că Dinamo a avut vreo ocazie, dar n-am avut consistenţă în ofensivă”, a declarat antrenorul Oţelului, Tibor Selymeş,

Cea mai mare ocazie a Oţelului a fost în prelungiri, când Tătar a reluat cu capul foarte puţin peste poartă.

Tehnicianul echipei gălăţene a avut absenţe importante în lot pentru acest meci, singurul atacant pe care l-a avcut la dispoziţie fiind Tudorie. Acesta a fost schimbat în minutul 64, Selymeş alegând să improvizeze cu Grădinaru în ofensivă. Ceilalţi doi atacanţi din lot, Cristian Cristea şi Yulu-Matondo, neputând fi utilizaţi. Cristea s-a accidentat la primul antrenament din această săptămână, în timp ce lui Yulu-Matondo nu i-a sosit „cartea verde” din Egipt, ţară unde a evoluat ultima dată. „Cei de la federaţia egipteană parcă sunt de pe altă planetă, de trei săptămâni insistăm continuu împreună cu cei de la federaţia noastră, zadarnic”, a explicat Cristian Munteanu întârzierea certificatului de transfer internaţional.

Oţelul Galaţi a evoluat în următoarea componenţă: Ma-Kalambay - Solomou, Leca, Cucu, D. Popescu - Helder, Altama - L. Iorga (Mauricio Brigido '82), Fl. Cernat (Tătar '79), Hamroun - Tudorie (Grădinaru '64).

viata-libera.ro