Jump to content

Concordia Chiajna - Oţelul Galaţi 3-0


dcp100168

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Tibor Selymes: "Suntem obligaţi să batem la Chiajna"

Tehnicianul echipei gălăţene a făcut analiza jucătorilor veniţi în această iarnă şi spune ce condiţii trebuie să îndeplinească Oţelul pentru a rămâne în Liga I, într-un interviu acordat “Vieţii libere”

- Aţi văzut jucătorii veniţi în această iarnă şi la un meci oficial, cel mai elocvent barometru. Cum vedeţi potenţialul echipei acum?
- Aşa este, meciul oficial este cel mai bun test. Aţi văzut, am avut două reprize foarte diferite ca exprimare. În prima, unde unii dintre jucători, care au valoare şi au jucat în campionate mai puternice, nu s-au integrat aşa repede. În a doua, lucrurile s-au schimbat un pic şi a fost un joc mai bun. Însă, încep să prefer să joc ca Rapid, adică să bubui mingile şi să scot puncte, pentru că de asta avem nevoie, decât să jucăm bine, cum am făcut a doua repriza, dar să nu putem marca.

- Dintre cei nou veniţi, puteţi să spuneţi care v-au mulţumit şi care nu?
- Solomou, fundaşul dreapta, a jucat foarte bine, mai ales în a doua repriză, Hamroun s-a integrat destul de bine. Sanaa (n.r. – Altama), dacă-şi elimină acele greşeli, acele momente în care se complică, nu e rău acolo, la mijloc.

- Poate Sanaa să fie disciplinat, să nu mai ţină atât de minge?
- Trebuie să înţeleagă, altfel nu joacă. Eu am văzut meciuri întregi cu el din perioada când era în Franţa şi juca cu totul altceva. Este şi o situaţie generată de potenţialul nostru financiar. Nu ne permitem să luăm fotbalişti care vin din postura de titulari la echipe din Franţa sau alte campionate bune, pentru că n-avem bani să plătim astfel de jucători. Nu avem cum să luăm jucători cu contracte de 10.000 (n.r. euro/lună), aşa cum au luat Astra sau chiar Dinamo. Noi avem potenţial să dăm 3.000, maximum 4.000, iar la banii aceştia, dacă vrei jucători de valoare, trebuie să-i găseşti pe cei care vin fie după accidentări, fie au avut alte probleme şi nu au jucat. Mulţi, dintre cei care au venit, n-au mai jucat de jumătate de an, am fost nevoiţi să ne asumăm riscul de a nu-şi regăsi imediat ritmul.

- O părere personală, cred că la meciul cu Dinamo aţi câştigat şi un fundaş central. La cum a jucat Cucu, mai poate fi scos de pe acel post, dintre titulari, curând?
- Nici nu vreau. Pe Cucu l-am băgat pentru că mi-a plăcut enorm cum s-a pregătit. El a venit cu 3 kilograme mai puţin din vacanţă, asta spune multe, iar de acolo a plecat numai în sus ca potenţial. Pentru noi, el este acum de neînlocuit, îmi place atitudinea lui. A reuşit să îşi schimbe mentalitatea, modul de viaţă şi abordarea meciurilor.

- În schimb, aţi pierdut astfel un mijlocaş, postul pe care juca...
- Cucu este un jucător pe care poţi să îl foloseşti fără probleme pe două posturi. Dar aici, ca fundaş central, mi-a plăcut cum a jucat. Poţi să construieşti cu el, este un jucător care câştigă duelurile, pentru mine a fost cel mai bun jucător al nostru din acest meci.

- Va fi o decizie grea în ceea ce priveşte alegerea portarului pentru următorul meci?
- Aici noi trebuie să vedem în total cum a fost şi pregătirea, nu numai un meci. Cu Maka (n.r. – portarul Ma-Kalamabay) am vorbit după meci, i-am spus că atunci când iese un portar de talia lui, acolo nu mai rămâne în picioare niciun jucător, nici al meu, nici adversarul. În rest, aţi văzut că Maka nu a greşit cu nimic, a respins chiar o minge foarte grea în a doua repriză, iar jocul lui de picior dă siguranţă.

- Mi-a lăsat impresia că ar mai fi avut nevoie de o săptămână – două de pregătire, cam moale în picioare, inclusiv la acea ieşire...
- Când aduci 6-7-8 jucători, normal că ai nevoie de mai mult timp ca să îi pregăteşti, să îi uneşti, să înţeleagă ce vrei, că nu le spui o dată ce vrei de la ei şi gata. Trebuie să lucrezi câteodată şi şase luni, dar, cum am mai zis, noi nu avem timp. Nu avem timp să construim, avem timp doar să strângem puncte, de asta trebuie să avem o atitudine exemplară. Să mori pe teren la fiecare meci.

- A fost şi o etapă cu un joc al rezultatelor nefavorabil. În acest condiţii, meciul următor, de la Chiajna, a devenit decisiv?
- Vor veni şi etape cu rezultate care să ne ajute, important este că am ajuns să jucăm cu Chiajna, Braşov şi ceilalţi adversari din următoarele cinci etape cu obligaţia de a scoate maximum, presiunea este uriaşă. Aici se joacă totul. Trebuie rezultate, nu mă mai interesează cum jucăm, contează doar să luăm punctele. Trebuie câte trei puncte pentru a rămâne în prima ligă, acestea sunt meciuri directe. Spre exemplu, cu Chiajna e meci de şase puncte, dacă ne bat se duc la nouă de noi, în loc de trei puncte la victoria noastră. Dacă reuşim să câştigăm, s-ar redresa totul. Vreau un pic  mai multă răutate, în sensul bun al cuvântului, vreau să îi simt pe băieţi că mor de gât cu adversarii. Asta ne lipseşte, o forţă a grupului, spirit de luptători, calitate avem destul de multă. 

- Cum stau băieţii cu moralul după jocul pierdut cu Dinamo, cum i-aţi simţit?
- După vorbe şi după cum îi simt eu, suntem în regulă, dar important este să fim OK vineri, pe teren.

- În concluzie, cam cât de încrezător sunteţi că se  poate câştiga acest meci de la Chiajna? Un rezultat de egalitate mai poate fi acceptabil? 
- Din păcate, am ajuns să nu ne mulţumească un egal în deplasare, avem nevoie de victorie şi astfel vom aborda meciul. Chiajna este o echipă senzaţională, s-a văzut în această etapă la meciul lor cu Astra. Au jucători buni, care sunt împreună de doi-trei ani, va fi un meci foarte dificil, pe care noi încercăm să îl facem să fie uşor de câştigat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tibor Selymes: „N-am putut să dorm toată săptămâna!”
Înfrângerea din meciul cu Dinamo și indisponibilitățile din lot pentru partida de la Chiajna, îi dau mari bătăi de cap antrenorului Oțelului. Cele mai mari probleme sunt ofensivă, acolo de unde lipsesc Cristea și Matondo. Primul este accidentat, iar celui de-al doilea nu i-a sosit cartea verde.
„M-am gândit toată săptămână la soluţii pentru atac, nici n-am putut să dorm”, spune Selymeș. Mai în glumă, mai în serios, acesta mai spune că s-a gândit să-l trimită în atac pe închizătorul Sanaa Altama. „Sunt pregătit să joc oriunde mă pune antrenorul, dar locul meu e la mijloc. Este foarte important să câştigăm. Suntem pregătiţi pentru asta, aşa că sperăm să ne impunem”, ne-a declarat fotbalistul francez. Celor două absențe din atac li se alătură cea a fundașului central, Sissoko, accidentat. 
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Concordia Chiajna - Oţelul Galaţi 3-0

Formaţia Concordia Chiajna a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), echipa Oţelul Galaţi, în primul meci al etapei a XIX-a a Ligii I, în care Mihai Dina a reuşit să marcheze de două ori. Dina a marcat în minutele 58 şi 67, al treilea gol fiind reuşit de Purece '90+3.

1-0: Mihai Dina a deschis scorul la prima atingere de balon, după ce a trimis mingea în poartă din patru metri

2-0: Dina a reuşit "dubla" cu un şut din întoarcere

3-0: Purece a stabilit scorul final după ce a înscris din pasa lui Boldrin

Concordia Chiajna: Matache - Diulgerov, D. Lung, Maftei, Bucurică, Madeira - R. Alves, Grigorie (Dina '57), Boldrin - Wellington (Serediuc '80), Florea (Purece '57). Antrenor: Marius Şumudică

Oţelul Galaţi: Ma - Kalambay - Solomou, Leca, Cucu, Popescu - Altama (Tudorie '71), Helder Tavares - I. Popa, Cernat, Hamroun (Cristea '64/ E.Dică '76) - Iorga. Antrenor: Tibor Selymes

Cartonaşe galbene: Wellington '23 / Popa '16, Helder '25, Leca '82

Arbitri: Lucian Rusandu (central) - Mircea Orbuleţ, Daniel Hulubei (asistenţi) - Eduard Ioniţă (rezervă)

Observatori: Adrian Vidan, Bogdan Nicolae.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Selymes: „Am încredere că ne putem redresa”
Oțelul a pierdut și cel de-al doilea meci din retur, 0-3 la Chiajna, pe terenul unei dintre contracandidatele în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Cu un portar care a gafat din nou și fără un atacant de meserie, gălățenii au ieșit învinși de pe teren și pot ajunge ultimii în Liga I la finalul rundei.
„Fiecare meci îl jucăm cu sabia deasupra capului. Din păcate cădem psihic, așa s-a întâmplat și după ce am primit primul gol. Din păcate, am făcut erori de marcaj. Ca să facem puncte trebuie să eliminăm greșelile individuale. Din păcate nu reușim să fim concentrați 90 de minute, să avem ritm de 90 de minute. Dacă facem astfel de greșeli, normal că luăm bătaie! În prima repriză am jucat foarte bine, am avut câteva ocazii, dar dacă faci greșeli de genul acesta, e foarte greu. Acum avem meci acasă, trebuie să câștigăm, altfel s-a terminat totul. Am încredere că putem să ne redresăm”, a declarat la finalul meciului antrenorul Tibor Selymeș. 
Oţelul rămâne cu 12 puncte strânse în 19 etape și va juca următoarea partidă pe teren propriu cu FC Brașov.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.