Jump to content

Cu maşina pe plajă


Relu
 Share

Recommended Posts

Litoralul românesc pierde pe zi ce trece teren în faţa competitorilor de la sud de Dunăre. "Strategia" mai-marilor statului se dovedeşte a fi o bombă cu ceas, având consecinţe dezastruoase în timp. În urmă cu aproximativ trei ani, cel care a câştigat licitaţia pentru mai multe sectoare de plajă din Constanţa a interzis circulaţia maşinilor pe calea de acces din zona Modern. Limitarea circulaţiei pe un drum public a stârnit nemulţumirea patronilor de terase, dar a bucurat "amărâtul" de turist. Numai că bucuria lui nu a ţinut mai mult de-o vară. Acest sezon estival ne demonstrează că ultima modă în materie de turism este cea prin care potentaţii vremii intră cu bolizii direct în nisip, unde apoi se prăjesc nepăsători la soare.

Şi cum tot românul ştie că litoralul este locul ideal de etalat ultimele achiziţii în materie de vestimentaţie, femei şi maşini, zis şi făcut. Dacă vestimentaţia este indicat să fie cât mai sumară, femeile şi maşinile trebuie să fie musai bine dotate. Airbag-urile, caroseria şi avansul sunt caracteristici tehnice de care orice cunoscător ţine cont, dacă vrea recunoaştere publică a valorii personale.

În această perioadă a verii, competiţiile de tot felul, atrag la mare oameni cu bani. De ceva vreme, se vede cu ochiul liber că pe şoselele din Constanţa se duce o adevărată luptă pentru supremaţie fiind văzute rulând agale sau băgând viteza a cincea: Honda RX Type, Lamborghini Diablo, Ferrari, Subaru Impresa sau Hummer. În faţa asaltului şmecherilor din ţară, patriotismul local de la malul mării zvâcneşte a revoltă. Acelaşi sentiment l-am avut şi când am constatat că ultima fiţă a românului este să facă plajă la botul maşinii cât mai fiţoase şi cât mai scumpe. Asta se întâmplă pe toată plaja din Constanţa şi Mamaia, deşi, spre exemplu, pe vechea plajă "Doi papuci" accesul cu maşina era pe vremuri limitat. Acum, însă, de o vreme încoace nimeni nu mai ţine cont de nicio regulă a bunului simţ şi dă năvală până în buza apei cu ditamai bolidul. Şi cum nu se pot face prea multe comentarii răutăcioase pentru că rişti să te trezeşti cu o avalanşă de nisip în ochi, amărâtul de turist dornic de a petrece ceva timp relaxant tace şi înghite, şi la propriu, şi la figurat.

http://www.ziare.ro/articol.php?id=1214167883

:shock: :X :evil:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.