Jump to content

Podul de la Năneşti, construit de două armate străine


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Podul de la Năneşti, construit de două armate străine

Construit iniţial de armata germană, podul a fost distrus pe jumătate tot de ea tocmai când aceasta se retrăgea. Armata Roşie a fost nevoită să repare jumătatea distrusă pentru a asigura un drum mai scurt spre vest.

Podul de la Nanesti, care leagă judeţul Galaţi de Vrancea, are o caracteristică unică, si o istorie interesantă. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Wehrmacht-ul avea nevoie de un pod peste Siret, capabil să susţină traficul greu spre Frontul de Est. Datorită acestei necesităţi, germanii au construit la Năneşti un pod lung de 355 metri. Podul nu doar că permitea trecerea panzerelor (diviziile blindate germane), dar a şi scurtat considerabil distanţa dintre Focşani şi Galaţi.

La sfârşitul lui august 1944, armata germană era în retragere. Pentru a-i încetini pe ruşi, germanii au distrus căile de comunicaţii, însă la Năneşti n-au reuşit să arunce în aer decât un capăt al podului. Armata Roşie, având nevoie de un punct de trecere peste Siret, a reconstruit porţiunea distrusă.

Astfel, la limita dintre judeţele Galaţi şi Vrancea există acest pod cu o caracteristică unică: două jumătăţi distincte, construite de două armate străine, realizate în stiluri complet diferite. Podul a rămas deschis traficului până în prezent.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.