Jump to content

ArcelorMittal Galaţi deschide o nouă linie de producţie


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal Galaţi deschide o nouă linie de producţie

ArcelorMittal Galaţi a decis să investească într-o linie de produse prevopsite care urmează să fie complet funcţională la mijlocul anului 2016, informează purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu. Potrivit acestuia, compania îşi continuă, astfel, investiţiile în România, în ciuda condiţiilor dificile de piaţă.

„Această investiţie întăreşte angajamentul ArcelorMittal de a continua să investească în România. Ȋn timp ce Combinatul de la Galaţi a înregistrat pierderi operaţionale pe parcursul ultimilor cinci ani, Grupul ArcelorMittal a injectat peste 200 de millioane de euro de când a început criza”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi, adăugând: „Noua linie de acoperire organică face parte din strategia ArcelorMittal Galaţi de a-şi îmbunătăţi paleta de produse cu repere de o valoare adăugată mai mare şi pentru a-şi spori eficienţa”.

Linia de acoperire organică va permite ArcelorMittal Galaţi să servească mai bine piaţa locală a produselor prevopsite, pe baza unor servicii şi produse superioare. În prezent, această piaţă este dominată de importuri, dar arată semne de creştere. Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piaţa internă şi va produce benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase, cât şi mate. Investiţia va permite combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.

În prezent, se realizează optimizări şi investiţii la Linia de Zincare de la Galaţi, în scopul de a asigura un substrat de oţel de înaltă calitate, care va ajunge la linia de acoperire, mai informează Dorian Dumitrescu.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.