Jump to content

Reorganizare la PDL Galaţi

Recommended Posts

Posted

PDL a dizolvat conducerea filialei Galaţi

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, la finalul şedinţei BPN, că, în urma analizei interne a rezultatelor la alegerile locale, s-a decis dizolvarea conducerilor filialelor din Bacău, Constanţa, Galaţi, Sălaj, Gorj, Satu Mare, Teleorman, Vaslui şi Vrancea. Boc a declarat că rezultatele slabe ale acestor filiale a făcut ca procentul la nivel naţional al partidului, după alegerile locale, să ajungă la 29%. Filialele respective nu au întrunit condiţiile stabilite anterior alegerilor, respectiv un preşedinte de Consiliu Judeţean, primarul municipiului reşedinţă de judeţ sau s-au aflat sub 5% faţă de media naţională a partidului, de 29%. În judeţul Galaţi, PDL a obţinut 18,8%. Preşedintele PDL a precizat că de analiza activităţii filialei Galaţi se vor ocupa Gheorghe Ştefan şi Roberta Anastase.

Posted

Va fi, stai liniştit :d Asta cu demiterea conducerilor neperformante e o chestie aşa, să vadă lumea câtă democraţie e prin partid. Sunt convins că jumătate dintre cei demişi astăzi vor fi re-aleşi democratic în zilele următoare.

Posted

Mircea Toader intenţionează să candideze din nou pentru funcţia de preşedinte ;)

Preşedintele PD-l Galaţi, Mircea Toader nu s-a arătat foarte surprins de decizia de la Centru, deşi a dat de înţeles că situaţia mai specială de la Galaţi ar fi meritat şi o altfel de analiză. ”A fost o măsură stabilită de BPN, încă de dinainte de desfăşurarea alegerilor unde s-au pus nişte targeturi, printre care organizaţia care are sub 5% din media pe ţară să intre în reorganizare. Sigur, că pe aceasta, ca membru BPN, am votat-o. Acum, la Galaţi, e o situaţie mai specială, nu e ca în celelalte judeţe din ţară. Şi eu am fost de acord că nu poţi să măsori cu două cântare. Că e bună, că e strâmbă, că e dreaptă, decizia trebuie respectată şi se respectă. Vom intra într-o scurtă reorganizare. Eu oricum aveam de gând să fac o reorganizare, fără aprobarea BPN-ului, indiferent cum era, în funcţie de performanţele făcute, e nevoie de sânge proaspăt. Toată această decizie luată nu a avut ca scop pedeapsa, că nu de pedepsit ducem noi lipsă, ci am demonstrat că suntem un partid care nu ne ascundem după degete, practic o decizie se respectă, că e bună, că nu e bună” ne-a declarat ieri Mircea Toader, care nu a ascuns faptul că intenţionează să candideze din nou pentru funcţia de preşedinte al PD-L Galaţi. La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Galaţi, Marius Necula, s-a arătat optimist şi încrezător în capacitata celor doi interimari de a forma o echipă de conducere solidă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Posted

Fostul prefect PNL de Galati primeste oferte de resuscitare a filialei PD-L

Fostul prefect al judetului Galati, Mihai Capra, provenit din randurile PNL, a declarat, miercuri ca a primit o oferta din partea liderului PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, de a "resuscita" organizatia PD-L Galati, a carei conducere a fost dizolvata din cauza rezultatelor de la alegeri. "Intr-adevar, am primit o oferta de a resuscita filiala PD-L de la Galati, impreuna cu domnul Toader (Mircea Toader, fostul presedinte al organizatiei judetene PD-L Galati, n.red.)", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Mihai Capra. El a afirmat ca va lua o decizie asupra propunerii PD-L "in urmatoarele zile". Intrebat cine i-a facut aceasta oferta, fostul prefect a pronuntat numele liderului PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, cel desemnat de conducerea centrala a PD-L sa reorganizeze filiala democrat-liberala de la Galati, impreuna cu presedintele organizatiei nationale de tineret a PD-L, europarlamentarul Roberta Anastase.

Mihai Capra, liberal cu state vechi, a fost numit in functia de prefect al judetului Galati pe 7 ianuarie 2005, prin Hotarare de Guvern. Pe 1 ianuarie 2006, el a devenit inalt functionar public, renuntand la apartenenta politica. Pe 19 mai 2008, Mihai Capra a demisionat din functia de prefect, invocand unele probleme de sanatate. Pe durata mandatului sau la Prefectura, Mihai Capra a detinut si presedintia Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania.

Oops, de Capră uitasem, deşi la momentul demisiei de la Prefectură s-a vehiculat ideea că ar putea primi o funcţie în PDL.

Posted

Mircea Toader este favorit la conducerea PD-L

Vicepreşedintele PD-L, Mircea Toader ar putea reveni la conducerea organizaţiei din Galaţi a acestui partid. Dintr-o analiză, realizată de liderii de la centru la organizaţia gălăţeană, reiese că tot Mircea Toader ar fi cea mai bună variantă pentru şefia PD-L Galaţi. "Am să prezint, la următoarea şedinţă a PD-L, o analiză realizată la organizaţia din Galaţi a partidului. Din ea reiese că Mircea Toader ar fi cel mai bine susţinut de către democrat-liberalii gălăţeni", a afirmat europarlamentarul Roberta Anastase - delegată de conducerea centrală a partidului să gestioneze restructurarea PD-L Galaţi. Cu toate acestea, Anastase a menţionat că, o decizie va fi luată abia în Biroul Permanent al PD-L de luni, când va fi prezentată situaţia tuturor celor nouă filiale ale partidului, intrate în restructurare.

http://www.amosnews.ro/Mircea_Toader_es ... D_L-249309

Posted

Doi vicepreşedinţi

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional al partidului, că filiala PDL Galaţi este condusă deocamdată de structuri coordonate de vicepreşedintele Gheorghe Ştefan, secondat de doi prim-vicepreşedinţi: Mircea Toader şi Mihai Capră.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni să-l numească în conducerea noii organizaţii judeţene a PDL Galaţi, ca vicepreşedinte, pe Mihai Capră, fost prefect, liberal până în momentul depolitizării funcţiei, transmite corespondentul Mediafax. Capră a fost membru al PNL Galaţi, pe listele căruia a ocupat şi un mandat de consilier local. "În 2005, eram coleg de Alianţă cu domnul Mircea Nicu Toader şi am colaborat foarte bine. A fost unul din motivele pentru care, în momentul în care mi s-a propus această funcţie, am considerat că este un proiect viabil. Nu cred că va fi un impediment faptul că am fost liberal pentru că Partidul Democrat Liberal are şi o componentă liberală", a declarat Mihai Capră. Alături de el, la conducerea PDL Galaţi se vor afla Gheorghe Ştefan, coordonator, şi fostul lider PDL, Mircea Nicu Toader. "Eu am o părere foarte bună despre domnul Capră, îl cunosc personal şi cred că este un câştig pentru Partidul Democrat Liberal", a declarat Gheorghe Ştefan. Aceleaşi cuvinte de laudă le are şi Mircea Nicu Toader. "Mihai Capră este un om capabil, deosebit şi experienţa acumulată din administraţia locală cât şi cea de conducere este un atu pentru organizaţie şi cred că vom face echipă bună", susţine şi Toader.

• 2 weeks later...
Posted

Finkelstain - "şeful" interimar al democrat-liberalilor gălăţeni

* În urma cererii ex-preşedintelui PD-L Galaţi, Mircea Toader, actualul primar al Tecuciului a fost acceptat preşedintele interimar al organizaţiei PD-L Galaţi.

După ce au pierdut tot ce se putea pierde în Galaţi, obţinând doar 7 dintr-un total de 27 de mandate la Consiliul Local, după ce Andrei Lişinschi a fost ”zdrobit” în turul doi de Dumitru Nicolae la Primăria Municipiului Galaţi, smulgând doar puţin peste 28% dintre voturile gălăţenilor, după ce Consiliul Judeţului a dispărut din target-uri încă de la prima numărătoare, candidatul PD-L, Marius Necula plasându-se pe locul trei, organizaţia gălăţeană a Partidului Democrat-Liberal prin responsabilul Mircea Toader, nu se opreşte cu surprizele. Fostul PNL-ist Mihai Capră a obţinut direct un post de conducere în PD-L la iniţiativa lui Toader şi mulţi alţi oameni controversaţi au ajuns membri ai acestui partid. Previzibilul constă în faptul că Eduard Finkelstain a fost acceptat de către Biroul Permanent Naţional, tot la iniţiativa demisului Mircea Toader, în postul de preşedinte al PD-L Galaţi. ”Nouă nu ne convenea să ne conducă cineva din alt oraş. Am propus la Biroul Permanent Naţional ca interimatul partidului să fie asigurat de Eduard Finkelstain. Am decis să fie cineva din judeţul Galaţi. Nu e vorba că nu aveam pe cine să propun din organizaţia municipală gălăţeană, poate n-am vrut. Normal că am aceeaşi forţă la nivel naţional, de aceea l-am şi propus pe Finkelstain. Tot eu răspund de acest partid în Galaţi, indirect. Oricum, s-ar putea să candidez iar la preşedinţia partidului”, a declarat ex-preşedintele PD-L Galaţi cu o zi înainte ca BPN-ul să-i dea curs cererii. Fostul secretar de stat din cadrul MIRA a declarat că, dacă va fi acceptat, actualul primar al Tecuciului îi va prelua cele mai importante atribuţii, inclusiv organizarea partidului pentru alegerile din toamnă. Deci, prin urmare, Finkelstain va reorganiza filiala gălăţeană a PD-L pentru ca la alegerile uninominale, din toamnă, formaţiunea politică să aibă cu ce se lăuda.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Posted

PD-L Galati - parerea mea - se indreapta spre sinucidere. Nu ca mor de grija lor, dar dupa rezultatele dezastruoase obtinute la ultimele alegeri, dupa izolarea totala pe scena locala, dupa ce ai fost demis de la conducerea filialei, sa vii sa spui senin ca vei candida din nou, ca tot tu esti (indirect ??!!) seful, mi se pare dovada unei lipse totale de pricepere politica (foarte soft vorbind). Dar, inca o data, fiecare partid cu ale lui.

Posted

Doru Resmeriţă a demisionat din partid

Preşedintele interimar al organizaţiei municipale Galaţi a PDL, Doru Resmeriţă, a decis, vineri, să demisioneze din partid după ce Biroul Permanent Judeţean a decis să îl numească în locul său pe Marius Necula, fost prefect PSD al judeţului Galaţi, devenit membru PDL în urmă cu aproximativ un an. Resmeriţă a fost numit în urmă cu trei săptămâni preşedinte interimar al organizaţiei municipale gălăţene a Partidului Democrat Liberal. "Am fost validat de Consiliul de Coordonare Local, primind în acest sens 230 de voturi «pentru» şi 18 «împotrivă». Membrii Biroului Permanent Judeţean au decis însă astăzi (vineri-n.r.) să ignore acest vot şi să numească, în urma unor negocieri, un alt preşedinte interimar al organizaţiei municipale, lucru care mi s-a părut incorect faţă de mine. În aceste condiţii, am decis să-mi dau demisia din partid", a declarat Doru Resmeriţă. În locul acestuia, membrii Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene a PDL Galaţi au decis să-l numească pe Marius Necula, care a devenit membru al PDL în urmă cu aproximativ un an, odată cu fuziunea democrat-liberalilor cu liberal-democraţii. Anterior, Necula a fost consilier local, subprefect şi prefect din partea PSD şi preşedinte al filialei judeţene locale a Partidului Liberal-Democrat.

Posted

Zvonuri despre demisia lui Andrei Lişinschi

Preşedintele interimar al PD‑L Galaţi, Eduard Finkelstain, nu a confirmat zvonul potrivit căruia candidatul democrat‑liberalilor la Primăria municipiului Galaţi, Andrei Lişinschi, şi‑ar fi dat demisia din partid: "Mi‑aş dori să rămână în partid... Eu nu am fost informat de demisia sa, dar nu este obligatoriu să mă informeze pe mine, ci preşedintele municipalei".

Nici noul preşedinte interimar (până la alegerile interne, programate anul viitor) al municipalei, Marius Necula, nu a putut da detalii despre presupusa demisie a lui Andrei Lişinschi, precizând că "oficial, nu am fost informat cu privire la acest lucru. Am auzit că şi‑ar fi trimis demisia, pe fax, însă nici vineri şi nici ieri [sâmbătă], când am fost la partid, nu am fost informat oficial de asta".

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25616

Posted

Lisinschi ramâne în PD-L

Daca la sfârsitul saptamânii trecute spiritele încinse din PD-L Galati i-au determinat pe unii membri sa declare ca vor sa plece din partid, ieri apele s-au mai linistit. Poate cel mai sonor nume dintre cei care anuntasera ca ar vrea sa paraseasca partidul este cel al fostului candidat pentru Primarie, Andrei Lisinschi. Contactat telefonic, acesta a precizat ca nu are de gând sa plece din partid, chiar daca nu este de acord cu mutarea de la Organizatia Municipala, unde presedintele interimar Doru Resmerita a fost înlocuit cu fostul social-democrat Marius Necula. “Este o decizie democratica pe care trebuie s-o respectam, chiar daca nu suntem de acord cu ea. Mie, personal, nu mi se pare corect ca un presedinte interimar de partid sa fie înlocuit cu un alt interimar fara o explicatie clara”, spune Andrei Lisinschi. Omul de afaceri galatean, care acum nu mai are nicio functie în partid, spune ca o eventuala plecare a sa din partid se va produce doar daca lucrurile vor lua o întorsatura grava.

Target de 35% pentru Necula

Un amanunt de ultima ora: Biroul Permanent National al PD-L a luat în discutie ieri situatia de la Galati. “A ramas în final ca Biroul Permanent Judetean îsi asuma numirea lui Marius Necula în functia de presedinte interimar al Organizatiei Municipale PD-L. I s-a stabilit însa si un target pentru alegerile generale. Daca nu va scoate 35% pe municipiu, Necula va fi schimbat. Din punctul meu de vedere acest target nu poate fi îndeplinit foarte usor, chiar daca la alegerile europarlamentare am luat 32% pe oras”, ne-a precizat prim-vicepresedintele PD-L Galati, Mircea Toader.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Posted

Doru Răsmeriţă: Sper ca Boc să nu lase organizaţia pe mâna PSD-ului

Proaspătul demisionar din PD-L, Doru Răsmeriţă a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca preşedintele PD-L, Emil Boc, să fie consecvent şi să nu lase organizaţia de la Galaţi pe mâna PSD-ului, transmite corespondentul AMOS News. "La nivel local sunt oarece probleme. Sper, totuşi, ca liderul partidului, Emil Boc, să fie consecvent şi să rezolve situaţia tensionată de la Galaţi. Nu trebuie să lase partidul pe mâna PSD-ului", a declarat fostul preşedinte al filialei municipale PD-L, Doru Răsmeriţă. Totodată, Doru Răsmeriţă l-a acuzat pe noul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale PD-L Galaţi că a introdus în politică tactica "şobolanul rozaliu", pe care a preluat-o de la PSD şi a transferat-o la PD-L. Mai mult, acesta este acuzat că ar fi făcut afaceri cu Plătică Vidovici, fostul lider PSD şi este cumătru cu Dan Nica, actualul şef al PSD Galaţi. Fostul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipala PD-L, Doru Răsmeriţă a mai spus că, în prezent, în PD-L există trei aripi. "În prezent, în PD-L Galaţi există trei aripi : una formată din membri PD, apropiaţi ai lui Mircea Toader, a doua formată din foşti membri PLD, apropiaţi lui Marius Necula şi a treia, formată din foşti membri PNL , alături de fostul prefect liberal Mihai Capră", a mai spus Doru Răsmeriţă.

Posted

Necula: "Răsmeriţă este un frustrat"

Actualul preşedinte interimar al organizaţiei municipale PD-L, Marius Necula a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Doru Răsmeriţă, fostul preşedinte interimar al organizaţiei municipale este un frustrat, care nu poate accepta faptul că a fost demis dintr-o funcţie, transmite corespondentul AMOS News. „Eu îi înţeleg frustrările lui Doru Răsmeriţă. Chiar i-am solicitat să fie vicepreşedinte, dar a refuzat şi a demisionat din partid”, a declarat Marius Necula, noul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale PD-L Galaţi.

Totodată, Marius Necula a ameninţat cu excluderea din partid a membrilor care vor face declaraţii împotriva partidului. „Toate aceste declaraţii, din punctul meu de vedere, se situează în afara partidului. Vă spun foarte sincer şi direct că voi solicita un vot în biroul Permanent Judeţean ca toţi cei care, în perioada de precampanie şi campanie, vor mai face declaraţii împotriva membrilor de partid şi a partidului în general, să fie supuşi discuţiilor şi eventual, propunerii excluderii din partid”, a declarat Marius Necula.

• 2 weeks later...
Posted

Schimbare de preşedinte interimar

Europarlamentarul Constantin Dumitriu este noul preşedinte interimar al PD-L Galaţi. Acesta îl înlocuieşte pe Marius Necula, numit în funcţie în urmă cu două săptămâni, transmite corespondentul AMOS News. În mai puţin de trei săptămâni la PD-L Galaţi au fost numiţi doi preşedinţi interimari, care au fost înlocuiţi într-un timp foarte scurt. Primul a fost Doru Resmeriţă, care din cauză că a fost înlocuit a demisionat din partid. Al doilea preşedinte interimar, cel care i-a luat locul lui Resmeriţă, a fost Marius Necula. Motivul pentru care Marius Necula a fost înlocuit este acela că va candida într-un colegiu uninominal pentru Senat. Potrivit conducerii PD-L Galaţi, această măsura survine în urma unor analize privind stadiul de pregătire pentru votul uninominal, unde s-au decis strategiile necesare în contextul organizării campaniei electorale în colegii. În acelaţi timp, s-a hotărât ca cei care vor candida pentru colegii să nu fie angrenaţi în coordonarea activitaţii politice a partidului.

Posted

Doamne fereste sa ramana PDL-ul pe mana lui Necula sau Dumitriu... oricat de prost a dus-o in timpul lui Toader, mai bine asa, sau in mana lui Capra decat sa ne trezim cu un PDL PSD-izat, ca dup-aia o sa voteze lumea la Galati cu Vadim si ne trezim iar ca in 2000, sa nu ai de unde alege.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.