Jump to content

Firmele cu peste 21 de angajaţi, obligate să aibă Contract Colectiv de Muncă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Firmele cu peste 21 de angajaţi, obligate să aibă Contract Colectiv de Muncă

Unii dintre angajatorii gălăţeni care au un număr de minim 21 de salariaţi au fost somaţi anul trecut de către Inspectoratul Teriorial de Muncă Galaţi să înceapă negocierea Contractului Colectiv de Muncă, obligaţie conformă legislaţiei în vigoare, dar de care nu au ţinut cont.

„La nivelul judeţului Galaţi, anul trecut au fost încheiate 262 de contracte colective de muncă, 82 de acte adiţionale de prelungire a contractelor de muncă existente, precum şi 45 de acte adiţionale de modificare a contractelor colective de muncă existente. La data de 31 decembrie 2014 erau active 555 de Contracte Colective de Muncă la nivelul unităţilor care au peste 21 de angajaţi. Ţinând cont de faptul că există 880 de unităţi care ar trebui să aibă încheiate asemenea contracte, iar la data de 31 decembrie erau active doar 555 de Contracte Colective de Muncă, am făcut controale şi am dispus măsuri de demarare a negocierilor la societăţile unde nu începuseră negocierile, potrivit legii. Practic, au fost dispuse măsuri la 124 de angajatori pentru a începe negocierea Contractului Colectiv de Muncă, iar sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei”, ne-a declarat directorul executiv al ITM Galaţi, Ionel Petrea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.