Jump to content

RIUF 2015 are loc şi la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

RIUF 2015 are loc şi la Galaţi

RIUF (Romanian International University Fair), cel mai mare târg internațional de universități din țară, se va desfășura în această primăvară în trei orașe: București (14-15 martie), Cluj-Napoca (17 martie) și Galați (19 martie). Inițiat și organizat de Grupul EDUCATIVA, RIUF este de 10 ani cel mai mare târg educațional din România și reunește zeci de universități internaționale și mii de tineri români interesați să descopere, într-un singur loc, o ofertă educațională completă.

La evenimentul de la Galați, care va avea loc la Universitatea „Dunărea de Jos”, în data de 19 martie, sunt așteptați tineri din Galați, Brăila, Focșani, Tulcea. Începând de marți, 17 februarie, RIUF dă startul înscrierilor pentru cea de-a XVI-a ediție și le propune tinerilor români să înceapă să își facă planurile pe mai departe, indiferent dacă se gândesc la un program de licență sau de master. Toți cei interesați să participe sunt invitați să completeze formularul de înscriere și vor rămâne, astfel, permanent la curent cu toate informațiile referitoare la programul și activitățile din cadrul evenimentului.

"Care ar fi principalele motive pentru care un tânăr ar trebui să participe la RIUF? În primul rând, târgul își propune de fiecare dată să aducă în atenția participanților cea mai variată gamă de oferte din domeniul educației. De la unele dintre cele mai prestigioase universități din lume și până la școli de limbi străine sau asociații studențești, RIUF poate oferi o imagine de ansamblu asupra oportunităților educaționale și de dezvoltare personală de care pot beneficia participanții. Fie că este vorba de Marea Britanie, Danemarca, Olanda sau România, vizitatorii vor putea interacționa cu expozanții și vor putea afla direct de la ei despre programele de studii disponibile, alături de informații utile care le pot ușura procesul de aplicare la universitatea dorită. Detalii despre taxe de școlarizare sau modalități de finanțare, informații despre cursuri și profesori, direct de la studenți internaționali la universități de top – toate vor fi disponibile la RIUF. Mai mult, în cazul în care cei care participă la eveniment își doresc să aplice pentru un program de studiu și nu sunt hotărâți ce vor să studieze sau au nevoie de mai multe informații, pot discuta cu unul dintre consilierii educaționali prezenți în cadrul târgului. EDMUNDO oferă consiliere gratuită pentru peste 90 de universități partenere, din care peste 20 vor fi prezente la RIUF București. Iar pentru cei care își doresc să studieze la universitățile de top din Europa sau SUA, consilierii UNIVERSALIO și EDMERICA le vor sta la dispoziție", spun organizatorii.

Pentru a participa la eveniment, este necesară înscrierea pe www.riuf.ro.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oferte educaţionale pentru tinerii gălăţeni, la Târgul Educaţional RIUF 2015

Astăzi Galaţiul este gazda celui mai mare eveniment educaţional din România şi Europa de Sud-Est, adresat tinerilor care vor să studieze în străinătate, Târgul Educaţional RIUF 2015. La această manifestare, care se desfăşoară în intervalul 10.00 - 16.00, în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, şi-au anunţat participarea peste 20 de universităţi din România, Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Olanda, Belgia şi Danemarca.

Pe lângă oferta educaţională a celor prezenţi la târg, în programul RIUF de la Galaţi vor avea loc şi sesiuni de prezentare a câte 45 de minute fiecare. Prezentările vor transmite şi informaţii despre sistemele educaţionale internaţionale, despre procesul de admitere - cum se realizează aplicaţia şi care sunt criteriile de selecţie, detalii despre oportunităţile studenţilor internaţionali şi ce metode de finanţare sunt disponibile.

Trebuie precizat că elevii gălăţeni şi părinţii acestora sunt tot mai interesaţi se învăţământul european, în şcoli de top, chiar dacă de multe ori costurile sunt foarte mari. O statistică arată că în acest moment câteva sute de tineri gălăţeni învaţă peste hotare, la instituţii de învăţământ de prestigiu.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Universităţile străine, luate cu asalt de mii de tineri

Joi, în aula Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a avut loc Târgul Educațional RIUF 2015, cel mai mare eveniment educaţional din România şi Europa de Su-Est, adresat tinerilor care vor să studieze în străinătate. Potrivit organizatorilor, numai la deschidere au venit peste 3.600 de tineri liceeni, însă numărătoarea se încheie abia la ora 16.00. Evenimente similare s-au desfăşurat deja la Bucureşti (14-15 martie 2015) şi la Cluj-Napoca (17 martie 2015), unde numărul participanţilor a fost, potrivit organizatorilor, de 5.000 şi, respectiv, 2.500. La RIUF de la Galaţi participă reprezentanţi din peste 40 de universităţi din Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Olanda, Belgia, Danemarca, dar şi România. Potrivit organizatorilor, taxele de şcolarizare ale universităţilor din străinătate sunt accesibile – de câteva sute de euro pe an -, iar în unele cazuri, studiile universitare sunt gratuite, aşa cum este cazul universităţilor din Danemarca. Pe de altă parte, taxele şcolare de câteva mii de euro sau lire, aşa cum sunt cele pentru universităţile din Olanda sau Marea Britanie, pot fi acoperite prin credite acordate studenţilor de guvernele ţărilor respective. Totodată, programul de studiu este astfel conceput încât studenţii să poată să îşi asigure cheltuielile cu masa şi cazarea, prin lucru part-time.

Miile de tineri veniţi la RIUF au fost nu doar liceeni din Galaţi, ci şi din Brăila, Tulcea şi Focşani. Interesul lor pentru a urma o facultate în străinătate este argumentat simplu: “e mai bine în străinătate, te pregăteşti mai bine pentru viitorul loc de muncă, găseşti mai uşor un viitor loc de muncă, iar diploma de studii este recunoscută oriunde în lume”. În plus, în anumite cazuri, taxele de şcolarizare sunt … zero, aşa cum este cazul universităţilor din Danemarca sau Franţa, unde şcoala este subvenţionată de stat. În alte state, precum Marea Britanie, costurile de studiu pot fi acoperite parte printr-un loc de muncă part-time, parte prin sistemul de burse, care pot amortiza până la 30% din taxa de şcolarizare, dar care, pentru studenţii eminenţi, pot însemna acoperirea integrală a taxei de şcolarizare.

“La târg avem reprezentanţi ai peste 40 de instituţii din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, dar şi din România. În prezent, peste 35.000 de tineri români studiază în străinătate, din care cei mai mulţi, 7.000, în Marea Britanie, 4.000 în Germania şi Franţa şi restul în Olanda şi ţările nordice, iar numărul celor care doresc să urmeze studii universitare în Europa este în creştere. Ceea ce demonstrăm noi prin numărul tot mai mare de tineri care învaţă în străinătate este că studiile în străinătate sunt accesibile. De pildă, în Franţa, Germania sau ţările nordice, studiile sunt gratuite sau au costuri modice, de câteva sute de euro pe an, în timp ce în Marea Britanie sau Olanda, acolo unde taxele sunt de câteva mii de lire sau euro, există împrumuturi guvernamentale ale ţărilor respective, împrumuturi pe care studentul trebuie să le ramburseze, dar doar după terminarea studiilor şi după ce va găsi un loc de muncă îndeajuns de bine plătit încât să îşi permită să poată achita ratele”, a spus Alexandru Ghiţă, preşedinte Educativa, organizatorul RIUF.

La târgul educaţional RIUF au participat şi reprezentanţi ai universităţilor de prestigiu din România care oferă tinerilor alternativa de a studia gratuit sau cu taxe anuale de câteva sute de euro, dar acasă. “Avem o ofertă variată de facultăţi, cu locuri gratuite, subvenţionate de stat sau cu taxă, o taxă care variază între 2.700 – 2.900 de lei pe an... Diplomele eliberate de noi sunt recunoscute oriunde în UE, conform legislaţiei europene, deci nu suntem deloc mai prejos decât universităţile din străinătate. Avantajul nostru este că oferim educaţie de bună calitate aici, acasă, în România”, spune  Marian Crăciun, de la departamentul servicii pentru studenţi al Universităţii  Bucureşti.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.