Jump to content

Admiterea 2015 la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

La Universitatea „Dunărea de Jos” a fost definitivat calendarul pentru admiterea 2015

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a adoptat calendarul de admitere în anul universitar 2015-2016. Aceasta va începe la trei zile după afişarea rezultatelor finale de la bacalaureat.

Sesiunea din iulie 2015 debutează cu înscrierile care se vor desfășura în intervalul 13-18 iulie 2015.

În perioada 20-22 iulie vor avea loc probele de concurs, iar în intervalul 23-24 iulie se vor afişa rezultatele şi vor fi soluţionate contestaţiile.

Sesiunea de admitere din septembrie, pentru învăţământul cu frecvenţă, se va desfășura în perioada 7-18 septembrie (7-10 septembrie - înscrieri, 11-13 septembrie - desfășurarea probelor de concurs, 14-15 septembrie - afişarea rezultatelor, 17-18 septembrie - redistribuiri, afişarea finală a rezultatelor).

Pentru anul universitar 2015-2016, Universitatea „Dunărea de Jos” scoate la concurs un număr de 4.122 de locuri. Repartizarea locurilor pe forme de finanţare (buget şi taxă) se va face după alocarea de către Ministerul Educaţiei a locurilor bugetate pentru învăţământul superior de stat, în anul universitar 2015-2016.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

La Universitatea "Dunărea de Jos", preînscrieri online pentru liceeni

Începând din această seară, tinerii care doresc să se înscrie la una din facultăţile Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi o pot face electronic, accesând adresa www.admitere.ugal.ro. Site-ul are o rubrică specială, dedicată celor care doresc să aplice pentru preînscriere la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, instituţie care, pentru anul universitar 2015-2016 are disponibile nu mai puţin de 4.000 de locuri. Faptul că platforma electronică poate fi accesată de tineri chiar din această lună, este o premieră căci, anul trecut - când a fost lansat acest site de preînscrieri - el a funcţionat doar cu jumătate de lună înainte de înscrieri, un timp prea scurt pentru ca sistemul să îi ajute efectiv pe liceeni. Motivul pentru care, anul trecut, preînscrierile au putut fi utilizate de tineri atât de târziu, a fost acela că Universitatea Dunărea de Jos a aşteptat până când Ministerul Educaţiei le-a transmis numărul de locuri bugetate şi cel cu taxă. Acum, este pentru prima dată când instituţia academică gălăţeană oferă din timp această şansă elevilor de clasa a XII-a, deşi nu a primit încă de la Ministerul Educaţiei lista locurilor bugetate.

"Anul acesta nu mai aşteptăm această comunicare, care vine foarte târziu, cam cu jumătate de lună înainte de admitere, moment în care liceenii deja şi-au cam stabilit opţiunile. Acum dăm drumul la această modalitate de preînscriere electronică şi anunţăm un număr maxim de locuri, de 4.000, urmând ca ulterior să revenim cu informaţia câte locuri vor fi la buget, câte la taxă”, a declarat prorectorul Adrian Lungu.

Sistemul de preînscriere are avantaje de ambele părţi. Tinerii primesc o reducere de 10% din taxa de înscriere (care este de 150 de lei, neschimbată faţă de anul trecut), în timp ce universitatea îşi poate face o “oglindă” a preferinţelor viitorilor studenţi, funcţie de care pot stabili ce anumite facultăţi vor avea mai multe locuri şi care, mai puţine. “În general, cam 90% din opţiunile exprimate prin preînscrieri sunt menţiune la încrieri”, a declarat prorectorul Toader Munteanu.

Anul trecut, aproximativ 2.000 de tineri au folosit acest mijloc online pentru a se preînscrie la facultatea dorită.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

De săptămâna viitoare, încep înscrierile la Universitatea „Dunărea de Jos”

În intervalul 13-18 iulie 2015, la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați se desfășoară înscrierile pentru următorul an universitar. Sunt disponibile un număr de 3.975 de locuri, din care 1.908 locuri la buget şi 1.789 cu taxă. 17 locuri sunt alocate tinerilor de etnie rromă și alte 15 locuri, tinerilor din Republica Moldova care au obținut diploma de bacalaureat în România.

Până pe data de 18 iulie, viitorii studenţi îşi pot depune dosarele de înscriere la facultăţile dorite. În intervalul 20 - 22 iulie au loc probele de concurs, iar în zilele de 23 - 24 iulie vor fi afişate rezultatele după prima etapă de admitere, și după soluţionarea contestaţiilor.

Reamintim că viitorii studenţi de la „Dunărea de Jos” au avut posibilitatea, şi în acest an, să apeleze la sistemul de preînscrieri pentru Admiterea 2015 - sesiunea iulie. Candidaţii mai grăbiţi au primit şi o reducere la taxa de înscriere. Practic, în loc să plătească o taxă de 150 de lei, tinerii care au apelat la preînscriere, au plătit doar 135 de lei. În 2014, în jur de 2.000 de tineri au folosit acest mijloc online pentru a se preînscrie la facultatea dorită.

În perioada Admiterii 2015, sesiunea iulie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, candidaților le este oferită posibilitatea de cazare pentru perioada desfășurării înscrierilor și a probelor de concurs, respectiv în perioada 19 - 23 iulie 2015.

Cazarea candidaților și a însoțitorilor lor va fi făcută în căminul H din Campusul Studențesc Galați. Tarifele sunt următoarele: gratuitate pentru persoanele înscrise în procedura de admitere și 10 lei/zi/ persoană, pentru însoțitori.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Universitatea "Dunărea de Jos" are cele mai mici taxe de şcolarizare din ţară

După prima zi de înscrieri la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, concluzia este una cât se poate de simplă: Facultatea de Medicină şi ASE-ul sunt cele mai căutate, timp ce facultăţi de prestigiu, precum "Navele", "Chimia Alimentară", "Mecanica" sau "Filologia" nu sunt prea căutate. “Cele mai căutate facultăţi sunt Medicina şi Farmacie (80 candidaţi), Economie și Administrarea Afacerilor (40) şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (35)”, arată Biroul de Comunicare al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, care a transmis că în prima zi de înscrieri au fost 255 de candidaţi, care au depus 282 de fişe (diferenţă care rezultă din faptul că un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi).

Potrivit datelor afişate, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi-a propus ca cifră de şcolarizare nu mai puţin de 3.975 de locuri. Din acestea, locurile la buget sunt 1.908, la taxă - 1.789, iar 263 de locuri sunt destinate studenţilor străini din spaţiul non-UE - locuri CPV (cont propriu valutar). Din locurile de la buget, 17 sunt destinate tinerilor romi, 10 - tinerilor bursieri din Republica Moldova care au promovat examenul de bacalaureat în România, 5 - tinerilor care au dat bacalaureatul în aceleaşi condiţii, dar nu au bursă.

Înscrierile se pot face atât la sediile facultăţilor, cât şi pe platforma de preînscrieri, un avantaj pentru tinerii care vor să facă ceva economii, căci absolvenţii de Bacalaureat care vor să beneficieze de reducerea taxei de înscriere cu 10% (15 lei), pot profita şi se pot preînscrie la una dintre cele 13 facultăţi până sâmbătă, la ora 15.00. Deja de avantajul preînscrierilor se bucură 700 de tineri - câţi figurează în prezent în baza de date a platformei electronice special înfiinţată pentru această modalitate de înscriere.

Înscrierile vor continua până sâmbătă, 18 iulie, în intervalul orar 9.00-15.00. Secretarul comisiei de admitere, Vlad Ciprian, conferenţiar la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, a prezentat şi avantajele de care se va bucura un tânăr care va alege să facă la Galaţi o facultate şi nu la Bucureşti sau Iaşi: „Printre avantajele de a opta pentru una din facultăţile Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, avem cele mai mici taxe de şcolarizare din ţară, taxe care nu s-au mai majorat seminificativ în ultimii doi ani, dar şi o regie de cămin, de asemenea, extrem de mică, în comparaţie cu condiţiile de cazare - parchet în cameră, termopane, internet. În plus, s-au înfiinţat un centru de prim ajutor, un centru de consiliere pentru noii veniţi, astfel încât aceştia să se adapteze la viaţa de cămin, de student, să le facem uşoară tranziţia. Nu în ultimul rând, trebuie spus că avem condiţii foarte bune de cazare şi pentru perioada înscrierilor şi a probelor, iar cei înscrişi la noi nu mai plătesc cazarea pe perioada examenelor. Mai mult, însoţitorii acestora au o taxă de cazare de 10 lei pe noapte. Aşteptăm cât mai mulţi absolvenţi de bacalaureat să se înscrie”.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Specializari şi programe de studii de licenţă intrate în lichidare

"Anul acesta intra in lichidare 86 programe de studii de licenta", fie din cauza relevantei scazute pe piata muncii, care genereaza o atractivitate scazuta, fie din cauza calitatii nesatisfacatoare, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

...

12. Universitatea "Dunarea De Jos" din Galati

  • Specializarea Ingineria si protectia mediului in industrie (cu frecventa redusa) - de la Facultatea de Inginerie
  • Specializarea Fizica - de la Facultatea de Stiinte si Mediu
  • Specializarile Contabilitate si informatica de gestiune (cu frecventa redusa); Finante si banci (cu frecventa redusa) - de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

...

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

1.550 de candidaţi, după ziua a treia de înscrieri

Un număr de 1.550 de candidaţi au depus 1.824 de fişe de înscriere - un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi-, după ziua a treia de înscrieri la concursul de admitere de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, a anunţat astăzi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Angela Ribinciuc. Potrivit acesteia, cele mai căutate facultăţi sunt Arhitectura Navală, cu o concurenţă de doi candidaţi pe un loc, Educaţie Fizică şi Sport - 1,8 pe loc, Medicină şi Farmacie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, fiecare cu câte 1,5 candidaţi pe loc.

Numărul total al locurilor la buget este de 1.908 pentru sesiunea de admitere din iulie, la acestea adăugându-se încă 1.789 cu taxă. Există şi 263 de locuri destinate studenţilor străini din spaţiul non-UE - locuri CPV (cont propriu valutar).

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

2.500 de candidaţi, după cinci zile de înscrieri

Un număr de 2.557 de candidaţi au depus 3.044 de fişe de înscriere - un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi -, după cele cinci zile de înscrieri la concursul de admitere de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Angela Ribinciuc, care a precizat că sâmbătă este ultima zi de înscriere.

Potrivit acesteia, cele mai căutate facultăţi sunt Educaţie Fizică şi Sport, cu o concurenţă de 3,4 candidaţi pe un loc, Arhitectura Navală - trei pe loc, Medicină şi Farmacie - 2,7 pe loc, Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, fiecare cu câte 2,2 candidaţi pe loc, Automatica, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Ştiinţe şi Mediu, 1,5 pe loc, Litere - 1,2 pe loc. Mai sunt doar câteva locuri la buget la următoarele cinci facultăţi: Inginerie - 0,6 candidaţi pe un loc, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 0,6 pe loc, Inginerie şi Agronomie Brăila - 0,7 pe loc, Istorie, Filosofie şi Teologie - 0,8 pe loc, Arte - 0,9 pe loc. Ribinciuc a precizat că platforma de preînscrieri rămâne în continuare activă în perioada înscrierilor, astfel că pentru a beneficia de reducerea taxei de înscriere cu 10% (15 lei), candidaţii se pot preînscrie la una dintre cele 13 facultăţi ale universităţii, până sâmbătă, la ora 15.00. Probele concursului de admitere vor începe luni după-amiază.

Numărul total al locurilor la buget este de 1.908 pentru sesiunea de admitere din iulie, la acestea adăugându-se încă 1.789 cu taxă. Din locurile de la buget, 17 sunt destinate tinerilor rromi, zece - tinerilor bursieri din Republica Moldova care au promovat examenul de bacalaureat în România, cinci - tinerilor care au dat bacalaureatul în aceleaşi condiţii, dar nu au bursă. Există şi 263 de locuri destinate studenţilor străini din spaţiul non-UE - locuri CPV (cont propriu valutar).

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Cel mai mare număr de candidaţi din ultimii patru ani

Un număr de 2.665 de candidaţi au depus 3.155 de fişe de înscriere - un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi - la concursul de admitere de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, înregistrându-se cel mai mare număr de candidaţi din ultimii patru ani, a declarat astăzi prorectorul Adrian Lungu.

"Este cel mai mare număr de candidaţi înscrişi în ultimii patru ani. Lucrul acesta ar putea avea o cauză dublă: pe de o parte fie că rezultatele de la examenul de bacalaureat din judeţul Galaţi şi din cele vecine au fost sensibil mai bune decât în anii precedenţi, fie din cauza faptului că potenţialii studenţi s-au obişnuit la nivelul mentalului cu faptul că la această universitate se susţine probă de examen la fiecare dintre programele pe care le oferim studenţilor”, a spus Lungu.

Potrivit acestuia, cele mai căutate facultăţi sunt Educaţie Fizică şi Sport, cu o concurenţă de 3,64 candidaţi pe un loc, Arhitectura Navală - 3,05 pe loc, Medicină şi Farmacie - 2,78 pe loc, dar sub media universităţilor de profil din ţară. La polul opus se află Facultea de Inginerie - cu 0,62 pe loc şi Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alimentelor - cu 0,68 pe loc.

Concurenţa pe programe de studii situează Kinetoterapia în frunte cu 5,83 pe loc, urmată de Finanţe - 4,35 pe loc, Pedagogie şi învăţământ preuniversitar şi preşcolar - patru pe loc, Contabilitate - 3,74 pe loc, Arhitectura Navală - 3,05 pe loc, Cibernetica - 2,64 pe loc.

Lungu a mai precizat că 10 olimpici au fost admişi fără examen şi s-au înscris la specialităţi ca inginerie electrică, educaţie fizică, arhitectură navală, medicină sau arte. De asemenea, la concursul de admitere din acest an participă şi o tânără din Franţa, care s-a înscris la sport.

Probele concursului de admitere vor începe luni după-amiază.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Câţi bani scoate Universitatea "Dunărea de Jos" numai din taxa de admitere

Ce nu face un tânăr ca să se vadă student! Dacă i se dă posibilitatea să se înscrie la mai facultăţi, nu se mai uită la bani, deşi depunerea unei singure fişe de înscriere costă destul de mult: 150 de lei. Cum conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" se lăuda că anul acesta s-au depus un număr record de dosare la admitere, un simplu calcul demonstrează că instituţia de învăţământ chiar se pricepe la afaceri. 3.355 de fişe a 150 de lei fiecare, atât cât a fost taxa la "Dunărea de Jos", înseamnă peste 500.000 de lei, adică peste 100.000 de euro, câştigaţi în numai o săptămână, cât au durat înscrierile. Păi, o asemenea performanţă l-ar umple de invidie pe orice om de afaceri. Cifra exactă este 503.250 de lei, adică 111.833 de euro. Din aceasta se poate scădea discountul de 10 la  sută pe care l-au avut cei care şi-au făcut înscrierile pe platforma on-line, dar tot rămâne o sumă semnificativă.
La începutul lunii octombrie, toţi studenţii de anul I de la buget mai plătesc o taxă de înmatriculare, de 100 de lei. Cum sunt 1.900 de locuri bugetate, se vor încasa alţi 190.000 de lei, adică 42.000 de euro.

Reacţie din partea ANOSR

Reprezentanţii ANOSR au trimis, după încheierea admiterii, un comunicat prin care denunţă cuantumul mare al taxelor percepute de universităţi. "Sunt universităţi care percep taxe de admitere generoase. Deşi costurile procesului de admitere înseamnă doar plata personalului implicat şi a resurselor utilizate (care nu ar trebui să fie mai mare de câţiva lei sau zeci de lei per candidat), taxele de admitere sunt în medie de peste 100 de lei la toate universităţile din România, devenind o afacere mai mult decât profitabilă pentru universităţile cu cerere mare. Absurditatea valorii acestor taxe este demonstrată şi de diferenţele foarte mari între universităţi - de la 50 până la peste 300 de lei. Cea mai mare taxa este perceputa de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (350 de lei). Cum la taxa de înscriere se adaugă pe parcurs şi altele, deşi învăţământul din România este gratuit, numărul de studenţi s-a înjumătăţit în ultimii cinci ani, iar rata de abandon universitar a ajuns la 40 la sută. Sperăm ca aceste cifre să însemne ceva pentru Ministerul Educaţiei, pentru că aşteptăm de prea mult timp măsuri ferme pentru sprijinirea educaţiei şi a tinerilor cu potenţial, măsuri fără de care viitorul României va fi sumbru", se arată în comunicatul ANOSR, semnat de Vlad Cherecheş, vicepreşedintele educaţional al organizaţiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Patru facultăţi încă mai au locuri libere

După ce admişii şi-au depus diplomele în original, facultăţile de la “Dunărea de Jos” au tras linie. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor mai are jumătate dintre locurile bugetate disponibile, reiese de pe site-ul www.admitere.ugal.ro. La fel şi Facultatea de Inginerie, care va scoate la concurs 142 de locuri la buget neocupate, din cele 264. Cele mai multe locuri sunt la Ingineria materialelor (39) şi Ingineria mediului (38). Singura specializare care şi-a ocupat locurile e Ingineria autovehiculelor, un domeniu căutat, unde a fost o concurenţă de 1,7 pe loc. Şi Ingineria industrială sau cea a mediului mai au de completat jumătate de grupă (câte 16 locuri disponibile pentru fiecare specializare). Facultatea de Istorie mai are 15 locuri la buget disponibile la specializarea Sociologie, 15 la Istorie, şapte la Relaţii Internaţionale şi nouă la Teologie. Facultatea de Arte va mai scoate în toamnă la concurs cel puţin şase locuri bugetate disponibile, din care patru la Teatru şi artele spectacolului, unul la Arte vizuale şi unul la Muzică.

Reorganizări la SIA

La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) se va merge în toamnă doar cu două specializări din patru. Pentru că nu s-au ocupat locurile, cei care s-au înscris la Biotehnologii vor trebui să opteze pentru una din celelalte două specializări ce vor rămâne pentru toamnă: Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală. Asta nu înseamnă că biotehnologiile nu se vor mai face, ne asigură decanul facultăţii, prof. univ. dr. Petre Alexe. "Cei care doresc să facă cercetare şi să studieze biotehnologie, vor putea să o facă din anul III. Vom pune la dispoziţia studenţilor o grupă cu această specializare, la care nu renunţăm definitiv", explică Petre Alexe.
Absolvenţii de liceu care au optat pentru specializarea Ecologie şi protecţia mediului, în cadrul SIA, se vor putea transfera la specializarea similară de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu. "Ne păstrăm locurile, repartizate însă doar la cele două specializări. Suntem optimişti că se vor ocupa. Ştim că mulţi potenţiali candidaţi pentru ingineria alimentelor au optat acum pentru Medicină şi Farmacie, fiind atraşi de mirajul plecării în străinătate. Cred că nu va fi afectat numărul total de norme şi nu va fi nevoie să plece oameni din sistem. De la anul, vrem să reînfiinţăm zona de pescuit oceanic sau să ne îndreptăm către nutriţie şi asistenţă socială", a declarat decanul S.I.A.

Filosofia, în conservare

La Facultatea de Istorie se vor scoate la concurs doar locurile pentru specializările Sociologie, Istorie, Teologie şi Relaţii Internaţionale. "La Filosofie, unde au fost doar patru candidaţi, locurile vor fi redistribuite către Sociologie. Nu mai scoatem la concurs specializarea, va intra în conservare", a declarat prof. univ. dr. Ivan Ivlampie, decanul Facultăţii de Istorie.

Ingineria merge mai departe

La Facultatea de Inginerie, se va merge în toamnă cu toate cele şase specializări şi cu toate locurile puse la bătaie în prima sesiune. "Sunt optimist. Ingineria este un domeniu de viitor, există o tendinţă la nivel mondial de reîntoarcere a industriei din Orient către Europa. Iar noi le oferim studenţilor noştri o pregătire temeinică în domeniu, programe plătite de practică în întreprinderi mari din Galaţi şi din regiune, parteneriate pentru voluntariat şi burse pentru studenţii din anii terminali, care variază între 500 şi 1.000 de lei pe lună. În plus, venim în sprijinul viitorilor ingineri cu un curs facultativ de terminologie în domeniul naval, astfel încât cei care se angajează în şantierele navale să beneficieze de un minim de cunoştinţe în domeniu", a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie. Tot el a mai spus că, de la anul, se va înfiinţa în cadrul facultăţii un program de licenţă cu predare în limba engleză, pe Inginerie mecanică şi industrială, pentru a atrage studenţi străini, dar şi două masterate noi, unul în sudură şi un altul în domeniul criogeniei - instalaţii frigorifice. "Am avut o admitere mai bună anul acesta, cu 25 la sută, însă mulţi au optat pentru alte facultăţi. Vestea bună e că se reorganizează mica industrie şi tot mai multe firme ne solicită absolvenţi", a mai spus Cătălin Fetecău.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 2.000 de locuri la masterat, în septembrie, la Universitatea "Dunărea de Jos"

Universitatea "Dunărea de Jos" are disponibile la masterat 818 locuri bugetate şi 1.529 de locuri cu taxă, la 51 de programe, în 12 facultăţi. Cei care se gândesc să se înscrie pe locurile nebugetate trebuie să ştie că taxa anuală este de 3.000 de lei la orice specializare.

Cele mai multe locuri au fost alocate la Facultatea de Inginerie - 500, dintre care 133 sunt la buget. La Economie şi Administrarea Afacerilor sunt în total 400 de locuri, dintre care 104 la buget. La Automatică şi Calculatoare sunt 250 de locuri în total, dintre care numai 92 sunt bugetate. Ştiinţa şi Ingineria alimentelor are alocate în total 300 de locuri, dintre care 115 bugetate, iar Arhitectura Navală are 100 de locuri, numai 38 fiind bugetate. La Educaţie Fizică şi Sport sunt 150 de locuri, dintre care 41 la buget, la Litere sunt 217 locuri, dintre care 64 la buget, iar la Ştiinţe şi Mediu sunt doar 55 de locuri la buget din totalul de 100 alocate.

Istoria are tot 100 de locuri în total, dintre care doar 33 la buget, Inginerie Brăila - 100 în total, dintre care 50 la buget, iar la Ştiinţe Juridice şi Politice s-au alocat 110 de locuri în total, dintre care numai 40 fără taxă. Şi Facultatea de Arte a primit 20 de locuri, doar 15 fiind bugetate.

Înscrierea se face între 16 şi 19 septembrie, între 20 şi 23 se desfăşoară probele, se rezolvă contestaţiile şi se afişează rezultatele, iar pe 24 se fac redistribuiri şi se publică listele finale cu cei admişi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

818 locuri la master de la bugetul de stat!?? Astia o iau rara de la un an la altul si inca nu sunt in stare sa faca un studiu cu privire la nevoia de locuri de munca in domeniile pe ale caror specializari se tot scot sute de locuri.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Admiterea, etapa a doua: 270 de locuri bugetate la "Dunărea de Jos"
  • Cele mai multe locuri libere sunt la Facultatea de Inginerie

Patru facultăţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" mai au locuri pentru sesiunea de toamnă a admiterii, care va debuta pe 7 septembrie. În total sunt în jur de 270 de locuri, având în vedere şi redistribuirea de la unele specializări care nu au avut candidaţi suficienţi în prima sesiune.

Unde au rămas locuri la buget

La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) sunt în jur de 80 de locuri la buget neocupate. Conducerea universităţii anunţă că SIA va merge în toamnă cu doar două specializări din patru. Pentru că nu s-au ocupat locurile, cei care s-au înscris la Biotehnologii vor trebui să opteze pentru una din celelalte două specializări rămase pentru toamnă: Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală. Absolvenţii de liceu care au optat pentru specializarea Ecologie şi protecţia mediului, în cadrul SIA, se vor putea transfera la specializarea similară de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu.

Facultatea de Inginerie va scoate la concurs 142 de locuri la buget neocupate, din cele 264. Cele mai multe locuri sunt la Ingineria materialelor (39) şi Ingineria mediului (38).

La Facultatea de Istorie se vor scoate la concurs doar locurile pentru specializările Sociologie, Istorie, Teologie şi Relaţii Internaţionale. La Filosofie, unde au fost doar patru candidaţi, locurile vor fi redistribuite către Sociologie. Astfel mai sunt 15 locuri la buget disponibile la Sociologie, 15 la Istorie, şapte la Relaţii Internaţionale şi nouă la Teologie.

Facultatea de Arte va mai scoate în toamnă la concurs cel puţin şase locuri bugetate disponibile, din care patru la Teatru şi artele spectacolului, unul la Arte vizuale şi unul la Muzică.

Când se desfăşoară admiterea

Înscrierea candidaţilor se va desfăşura între 7 şi 10 septembrie. În perioada 11-13 septembrie, se vor desfăşura probele de concurs, iar pe 14 şi 15 septembrie se vor afişa rezultatele şi se vor depune contestaţiile. Până pe 16 septembrie, candidaţii declaraţi admişi trebuie să aducă diplomele în original, pentru a-şi putea păstra locurile. Pe 17 şi 18 septembrie vor avea loc redistribuirile şi afişarea rezultatelor finale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aproape 400 de locuri disponibile la admiterea de toamnă

Cum mai mulţi studenţi şi-au retras dosarele şi după încheierea admiterii din vară, Universitatea "Dunărea de Jos" pune la bătaie în sesiunea de admitere din toamnă nu mai puţin de 394 de locuri.

Cele mai multe sunt la Facultatea de Inginerie, unde sunt 145 de locuri doar la buget. Urmează Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cu 88 de locuri bugetate. Prorectorul Adrian Lungu a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că două dintre specializările acestei facultăţi - Biotehnologii şi Mediu - nu vor mai şcolariza studenţi anul acesta. Prorectorul susţine că în cadrul acestei facultăţi se va face o analiză pentru a vedea care sunt motivele pentru care studenţi din Brăila aleg să se înscrie la Braşov: "Cred că dincolo de faptul că industria alimentară e la pământ în Galaţi, mai există şi alte motive pentru care studenţii aleg să meargă în altă parte. Ar putea fi vorba de o exigenţă exagerată şi fisuri în politicile facultăţii. Vom analiza şi vom lua măsuri", a mai spus prorectorul.

altă facultate care nu mai şcolarizează anul acesta la două specializări este Istoria, Filosofia şi Teologia, unde nu se mai înscriu studenţi la Filosofie şi la Teologie ortodoxă didactică. La sesiunea din toamnă instituţia scoate la admitere 42 de locuri. Şi la Facultatea de Litere sunt libere 32 de locuri la buget, dintre care 20 sunt la franceză-engleză. La Agronomie Brăila sunt 59 de locuri la buget.

de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică are disponibile la buget numai trei locuri. Candidaţii pot opta aici şi pentru cele 110 locuri cu taxă. La Educaţie Fizică şi Spor a rămas un singur loc la buget, iar la taxă sunti 42. La Ştiinţe şi Mediu sunt disponibile doar şapte locuri la buget, specializarea Chimie, şi 35 la taxă.

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor sunt libere doar opt locuri la buget şi 217 la taxă, iar la Ştiinţe Juridice n-au rămas decât locuri cu taxă - 31. Facultatea de Arte are disponibile şase locuri bugetate şi 67 la taxă.

Înscrierile se fac între 7 şi 10 septembrie, iar probele între 11 şi 13 septembrie. Ultimele rezultate se afişează pe 18 septembrie.

viata-libera.ro

 

115 locuri la frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă

Universitatea "Dunărea de Jos" are alocate 115 locuri la frecvenţă redusă şi la învăţămâânt la distanţă. Sunt 75 de locuri la învăţământ la distanţă la Litere şi 40 la fără frecvenţă la Drept.

Admiterea şi înscrierea se face doar pe bază de dosar cu notele de la bacalaureat, între 7 şi 18 septembrie. Rezultatele finale se afişează pe 24 septembrie.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Aproape 800 de locuri bugetate la masterat la "Dunărea de Jos"

Prorectorul Toader Munteanu a declarat că, la masterat, anul acesta sunt alocate 780 de locuri la buget şi peste 1.400 de locuri la taxă. "Avem peste 2.500 de absolvenţi în sesiunea din vară, mai există şi sesiunea de toamnă la licenţă, unde avem înscrişi aproximativ 400 de absolvenţi, prin urmare ar fi cam 3.000 de absolvenţi de licenţă pe aproximativ 2.200 de locuri scoase la concurs la masterat", susţine Toader Munteanu.
"Dunărea de Jos" pune anul acesta la bătaie 51 de programe de studii la masterat la 12 facultăţi. Taxele de şcolarizare pentru locurile nebugetate sunt de 3.000 de lei la toate cele 51 de programe de studii.

Înscrierile au loc în perioada 16-19 februarie, iar între 21 şi 23 septembrie, au loc probele, rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor. Ca şi la admitere la licenţă, fiecare facultate şi-a ales modalitatea proprie de admitere la masterat, informaţii despre probe putând fi găsite pe site-ul Universităţii.

"Sper să putem adăuga la lista specializărilor de masterat una nouă, care a fost aprobată de ARACIS în vară. Asta dacă va apărea o hotărâre de guvern cu suplimentări de locuri, altfel nu se poate, vom da admitere pentru această specializare anul viitor. Este vorba de Administrarea şi dezvoltarea afacerilor în turism, din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor", a declarat şi prorectorul Adrian Lungu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Admiterea 2015, etapa a doua. Aproximativ 500 de candidaţi la „Dunărea de Jos”

Dacă, la sesiunea de admitere din vară, candidaţii facultăţilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” stăteau la cozi obositoare, în sesiunea din toamnă lucrurile stau altfel. Admiterea din toamnă, care a început pe 7 septembrie, decurge lejer, fără a da prea multe bătăi de cap comisiei de admitere şi absolvenţilor de liceu.

„Am luat bacul în toamnă, acum vreau să fiu student”

Am fost curioşi să vedem cine sunt "beneficiarii" admiterii de toamnă. „Nu promovasem examenul de bacalaureat la una dintre discipline, aşa am ajuns să dau admitere acum. În sesiunea repetată a examenului am fost mai atentă şi m-am descurcat. Sper că voi fi admisă, chiar şi la taxă”, ne-a povestit Oana, candidată la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Printre puţinii candidaţi care mai mişună pe holurile facultăţilor se numără şi tineri care au fost admişi la buget, însă nu la facultatea pe care îşi doresc să o urmeze, motiv pentru care îşi încearcă norocul în a doua sesiune de admitere. „Într-adevăr, majoritatea candidaţilor sunt cu bacul luat în toamnă, dar nu toţi. Au fost absolvenţi de liceu care au luat bacul în vară, dar au intrat unde nu le convenea. Ca să nu facă ce nu le place, au luat-o de la capăt cu admiterea”, ne-a explicat Steluţa Stan, preşedintele comisiei de admitere de la Facultate de Litere.

Situaţia înscrierilor în penultima zi

Pe cele 394 de locuri la buget pentru sesiunea de toamnă, s-au depus aproximativ 450 de dosare. La unele Facultăţi, cum ar fi Arhitectura Navală, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Economia şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică sunt şi peste 10 candidaţi pe un loc. Situaţia, însă, este diferită la Facultatea de Ingineria Mediului, spre exemplu. Aici au fost înscrişi mai puţin de 20 de candidaţi, pe cele 35 de locuri. La Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie, care a pus la dispoziţia candidaţilor 42 de locuri, mai bine de un sfert au rămas încă libere. La Ingineria Materialelor, unde sunt 39 de locuri, dar şi la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, care are 88 de locuri disponibile s-au depus dosare pentru mai puţin de jumătate din numărul locurilor bugetate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Admitere 2015, sesiunea de toamnă. 28 de candidaţi pe loc, la Educaţie Fizică

La admiterea de toamnă de la Universitatea “Dunărea de Jos” s-au înscris 500 de candidaţi, cu 547 de fişe, pe 394 de locuri bugetate, deci putem spune că, cel puţin în scripte, instituţia de învăţământ superior şi-a acoperit locurile la buget, ba va mai avea şi studenţi la taxă. Cei mai mulţi înscrişi au fost la Facultatea de Inginerie (132 de candidaţi), unde erau şi cele multe locuri rămase libere din vară, în jur de 140.

La Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică sunt 54 de înscrişi pe 3 locuri rămase libere la buget, iar la Arhitectură Navală, pe tot atâtea locuri se bat 27 de candidaţi. La Educaţie Fizică sunt 28 de înscrişi pe un singur loc la buget, pentru Facultatea de Litere au mai optat 40 de absolvenţi cu bacalaureat, iar Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a prezentat interes pentru alţi 70 de candidaţi.

“Am avut un an bun, suntem mulţumiţi de admiterea din acest an. Vedem după susţinerea probelor ce locuri vor rămâne disponibile şi cum le vom redistribui”, a declarat Ciprian Vlad, secretarul Comisiei de Admitere din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos.”

Locuri libere au mai rămas la buget la trei facultăţi - Inginerie, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Istorie şi Filosofie, însă o decizie cu privire la situaţia acestora se va lua în cursul zilei de luni, 14 septembrie.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A treia sesiune de admitere la Universitatea "Dunărea de Jos"

Universitatea „Dunărea de Jos” organizează o nouă sesiune de admitere la licenţă, la următoarele trei facultăţi: Inginerie, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Inginerie şi Agronomie din Brăila. Sunt scoase la concurs atât locuri la buget, cât şi locuri cu taxă.

Înscrierile se fac în zilele de 21 septembrie (între orele 8,00-15,00) şi 22 septembrie (între orele 8,00-13,00) astfel: pentru primele două facultăţi, în Corpul D, pe strada Domnească nr.111, la parter, iar pentru Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila, la sala de lectură de la sediul din strada Calea Călăraşilor nr. 29.

Candidaţii se pot înscrie la o singură facultate şi trebuie să prezinte, obligatoriu, diploma de bacalaureat în original. Admiterea se face pe bază de test grilă, la Algebră (materia din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a). Concursul se va desfăşura marţi, 22 septembrie, începând cu ora 17,00, accesul candidaţilor în sală fiind permis începând cu ora 16.00.

Conducerea Universităţii susţine că locurile rămase libere vor fi comunicate abia vineri, 18 septembrie, după ce se vor definitiva listele etapei a doua de admitere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Locuri libere şi după a treia sesiune de admitere, la Universitatea "Dunărea de Jos"

La cea de-a treia sesiune de admitere, organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi la Facultatea de Inginerie, la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi la Inginerie şi Agronomie din Brăila, candidaţii nu  s-au prea înghesuit.

Cele mai multe dosare s-au înregistrat la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila, 18 candidaţi pentru cele 15 locuri bugetate. Doar 17 candidaţi s-au înscris la Facultatea de Inginerie şi numai patru la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Cele mai multe locuri neocupate au rămas la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în jur de 44,  iar la Facultatea de Inginerie sunt libere încă 23.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii „Dunărea de Jos”, Bogdan Nistor, rezultatele vor fi afişate mâine, iar locurile disponibile la buget vor fi redistribuite altor facultăţi, în funcţie de decizia Consiliului de Administraţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Care sunt cele mai căutate facultăţi din Galaţi

În acest an, cei mai mulţi absolvenţi ai ciclului preuniversitar din Galaţi au ales să-şi continue studiile universitare în domeniile economie, medicină, arhitectură şi inginerie.

Astfel, la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-au înscris peste 1.300 de candidaţi, urmând, în topul preferinţelor Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor cu aproximativ 750 de candidaţi, Facultatea de Arhitectură Navală cu 440 de candidaţi şi Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică,  la care au dorit să studieze în jur de 430 de candidaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.