Jump to content

PMP vrea referendum pentru demiterea primarului


dcp100168

Recommended Posts

PMP vrea referendum pentru demiterea primarului

Filiala galaţeană a PMP a început strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum local în vederea demiterii primarului municipiului Galati, Marius Stan.

În acest sens s-a depus o solicitare de aprobare a unui miting de protest împotriva acestuia, a anuntat presedintele organizatiei, Catalin Cristache. Potrivit acestuia, mitingul de protest va fi organizat joi în fata sediului Primariei Galati. De asemenea, începând de luni, militanti ai partidului, împreuna cu reprezentanti ai cetatenilor, vor fi prezenti pe strazile Galatiului pentru a strânge semnaturi pentru organizarea unui referendum local în vederea demiterii primarului, informează site-ul stiripesurse.ro. Tot în acest scop, începând de miercuri, pe site-ul de internet www.demiteprimarul.ro va fi disponibil formularul de petiție online.

"Consideram ca domnul Marius Stan nu numai ca si-a încalcat toate promisiunile pe care le-a facut cetatenilor atunci când le-a cerut votul, dar a reusit în doi ani si jumatate sa coboare standardul de viata si civilizatie al galatenilor sub orice limita admisibila. În 2015, oamenii Galatiului traiesc fara apa calda si caldura, dar platesc taxe locale si tarife din ce în ce mai mari pentru servicii ce nu le sunt livrate, infrastructura rutiera a orasului este distrusa, reteaua de transport urban este data pe mâna <>, parcurile devin maidane, iar maidanele crescatorii de câini vagabonzi. În anul 2015, în vremuri de pace, în Galati sunt mai multe ruine si gropi decât dupa bombardament. În Galatiul primarului Stan, cel mai bun doctor este trenul, cel mai accesibil loc de munca este în strainatate si cea mai calda apa curge pe Dunare, odata cu banii si sperantele contribuabililor. Pentru toate acestea, chemam galatenii într-o actiune fara precedent local, aceea de demitere a primarului prin referendum (...)”, a declarat, potrivit Agerpres, Catalin Cristache.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Miting de protest şi referendum pentru demiterea primarului

Membrii filialei locale a Partidului Mişcarea Populară (PMP) organizează joi, 26 februarie, un miting de protest pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, nemulţumiţi că autorităţile locale nu au găsit o soluţie pentru ca gălăţenii să poată beneficia de căldură şi apă caldă. Acţiunea, îndreptată împotriva primarului Marius Stan, este programată să se desfăşoare la ora 11,00. Iniţial, PMP a solicitat municipalităţii aprobare pentru organizarea protestului la Primărie, însă edilul-şef a precizat, marţi, că a autorizat mitingul, dar "nu în faţa Universităţii, care este o instituţie de stat apolitică, ci la Păpădie".

Simultan, membrii PMP Galaţi au demarat, încă de luni, o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea edilului-şef. "Considerăm că domnul Marius Stan nu numai că şi-a încălcat toate promisiunile pe care le-a făcut cetăţenilor atunci când le-a cerut votul, dar a reuşit, în doi ani şi jumătate, să coboare standardul de viaţă şi civilizaţie al gălăţenilor sub orice limită admisibilă. În 2015, oamenii Galaţiului trăiesc fără apă caldă şi căldură, dar plătesc taxe locale şi tarife din ce în ce mai mari pentru servicii ce nu le sunt livrate, infrastructura rutieră a oraşului este distrusă, reţeaua de transport urban este dată pe mâna "pieţarilor", parcurile devin maidane, iar maidanele crescătorii de câini vagabonzi", a afirmat Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi.

Pentru ca la Galaţi să fie organizat un referendum cu scopul demiterii primarului este nevoie de strângerea de semnături din partea a cel puţin 25 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ba la Păpădie, ba la Primărie

În ciuda declaraţiilor primarului Marius Stan, conform cărora mitingul Partidului Mişcarea Populară (PMP) se va desfăşura la Păpădie, pe motiv că vizavi de sediul municipalităţii se află Universitatea „Dunărea de Jos”, „o instituţie de stat apolitică”, reprezentanţii Primăriei au dat undă verde membrilor partidului să manifesteze… la Primărie.

Cătălin Cristache, preşedintele filialei locale a formaţiunii politice, a făcut publică autorizarea obţinută de la municipalitate şi îl acuză pe primarul Marius Stan că a încercat să „deturneze” acţiunea de protest. „Conform procesului verbal al Comisiei de Avizare, mitingul va avea loc joi, 26 februarie, între orele 11,00 şi 12,30, în parcul din fata Universităţii, în lateralul Primăriei”, a afirmat Cristache.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

100 de gălăţeni au cerut demisia primarului Marius Stan

"Înarmaţi" cu pancarte şi bannere inscripţionate cu mesajele "Jos, jos, jos, primarul mincinos", "Demite primarul", "Stane, avem copii în spital" şi "Vrem căldură - noul Galaţi - noul Valea Jiului", manifestanţii au solicitat demisia primarului Marius Stan. Aproximativ 100 de persoane au scandat, joi, pe platoul Primăriei, împotriva primarului Marius Stan, la mitingul organizat de filiala gălăţeană a Partidului Mişcarea Populară (PMP). Cei mai mulţi dintre protestatari au fost persoane de vârsta a treia, doar câţiva tineri alăturându-se acţiunii organizate de PMP.

"PNL nu are cum să protesteze împotriva primarului, pentru că această catastrofă de primar este propus de ei, în urmă cu trei ani. PSD este aliat în Consiliul Local, are viceprimar, iar la PC, Durbacă nu mai poate. Cine ar mai putea să facă opoziţie în afară de noi?", a afirmat Cătălin Cristache, liderul local al PMP, care a precizat însă că "mitingul nu este electoral. Noi suntem doar organizatorii".

Întrebat dacă doar primarul se face vinovat pentru dezastrul din sistemul centralizat de termoficare, Cătălin Cristache, fost consilier local, a declarat: "În campania electorală, a făcut nu ştiu câte promisiuni. Noi l-am ales pe promisiunile lui. A spus că, la Galaţi, iarna va fi ca vara. Astăzi nu avem nicio soluţie, la trei ani de mandat. Vrea să facă un mare împrumut ca în ultimul an electoral să vină cu mită electorală. În vară, când a micşorat gigacaloria, ca să-l poată susţine pe Ponta în campania electorală, de ce nu a venit să spună: fraţilor, micşorăm acum gigacaloria, dar în luna februarie rămânem fără căldură?", a spus preşedintele PMP Galaţi.
Cătălin Cristache a anunţat că intenţionează ca, în luna martie, să organizeze o altă acţiune de protest.
Marius Stan nu a dorit să comenteze pe marginea protestului organizat de PMP.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.