Jump to content

Gardian al Penitenciarului Galaţi, reţinut pentru trafic de influenţă


dcp100168

Recommended Posts

Gardian al Penitenciarului Galaţi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un gardian de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a fost reţinut, marţi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru 24 de ore. Gardianul, în vârstă de 47 de ani, este acuzat de trafic de influenţă. Din primele informaţii reiese că angajatul penitenciarului i-a cerut unui deţinut suma de 500 de euro, pentru a-l scoate la muncă, deşi acesta nu avea dreptul. Deţinutul, condamnat în dosarul scandalului de la Umbrăreşti, a fost cel care a anunţat autorităţile, iar procurorii au organizat un flagrant. Gardianul va fi prezentat în cursul zilei de miercuri instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gardianul care a făcut trafic de influenţă pentru 500 euro, arestat 30 de zile

Cristinel Ciprian Butuman, în vârstă de 47 de ani, gardian la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, reţinut pentru trafic de influenţă, este acum arestat preventiv 30 de zile. „Se admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi …se dispune arestarea preventivă a inculpatului Butuman Cristinel-Ciprian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 291 alin. 1 C.pen. pe o durată de 30 de zile, de la data de 25.02.2015 până la 26.03.2015 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Butuman Cristinel-Ciprian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea de şedinţă de pe site-ul Tribunalului Galaţi.

Bărbatul este acuzat de procurori că a primit 500 de euro de la un deţinut, care mai apoi l-a şi denunţat, pentru a-i schimba regimul  de deţinere, din închis în semideschis şi a-l scoate la muncă. Deţinutul denunţător este un condamnat din scandalul mafiei fierului vechi de la Umbrăreşti.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Un agent de penitenciar din Galaţi, cercetat pentru trafic de influenţă

A aruncat la gunoi 21 de ani de experienţă. Aşa s-ar putea traduce ceea ce a făcut gălăţeanul Cristinel Ciprian Butuman, care a lucrat ca agent în cadrul Penitenciarului Galaţi. Acesta a fost de curând trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care l-au anchetat pentru trafic de influenţă. Anchetatorii au stabilit că agentul de penitenciar avea ca atribuţii de serviciu supravegherea şi îndrumarea deţinuţilor care efectuează activităţi de întreţinere şi reparaţii în incinta penitenciarului. Deşi nu avea voie să selecteze deţinuţii care au dreptul de a afectua diferite activităţi, Ciprian Butuman i-a promis unui deţinut că îl va ajuta să iasă la muncă. Deţinutul respectiv nu avea însă dreptul, pentru că nu avea o condamnare definitivă. Cu toate acestea, inculpatul „a precizat că, dacă insistă, îl poate ajuta pe martor, în schimbul unei sume de bani, dându-i de înţeles acestuia că este vorba de suma de 1.000 de euro”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Agentul i-a spus deţinutului că va primi veşti de la soţia unui alt bărbat încarcerat, despre care se ştia că fusese ajutat, contra unei sume de bani, să iasă la muncă.

Aceste discuţii au avut loc în anul 2014. În februarie 2015, decizia de condamare a rămas definitivă, motiv pentru care agentul de penitenciar i-a transmis deţinutului "să se pregătească" şi să aibă 500 de euro pentru săptămâna următoare.

Banii au fost “pregătiţi”, mai ales că deţinutul a anunţat şi organele de cercetare penală că i s-a cerut mită. Banii au ajuns la Ciprian Butuman prin intermediul soţiei deţinutului, cei doi întâlnindu-se în faţa Penitenciarului Galaţi. Imediat după ce a primit cei 500 de euro, agentul a fost luat la întrebări de oamenii legii. Astfel, “cu ocazia efectuării controlului corporal, asupra inculpatului Butuman Cristinel Ciprian a fost găsită bancnota de 500 de euro, care în prealabil fusese tratată cu praf de culoare galben-fluorescent şi inscripţionată cu cuvântul TRAFIC”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

În faţa anchetatorilor, agentul de penitenciar nu a recunoscut faptul că a  primit mită, susţinând că banii i-a luat cu împrumut de la un deţinut, altul decât cel căruia îi promisese că va fi scos la muncă. Povestea sa nu a s-a dovedit însă adevărată, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Dosarul său a ajuns acum pe masa judecătorilor, care vor decide, pe 22 iunie, dacă rechizitoriul a  fost întocmit corespunzător pentru începerea judecăţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Agent de Penitenciar condamnat pentru trafic de influenţă

Tribunalul Galaţi l-a condamnat zilele trecute pe un agent de penitenciar din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Galaţi la un an şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere. Agentul Cristinel Ciprian Butuman a fost prins în flagrant pe când primea 500 de euro de la soţia unei persoane private de libertate, pentru ca acesta din urmă să beneficieze de drept la muncă.

Persoana încarcerată aflase că agentul Cristinel Ciprian Butuman ar avea atribuţii în stabilirea momentului şi a evidenţei deţinuţilor, care pot beneficia de acest drept. Agentul de penitenciar i-a transmis bărbatului că obţinerea dreptului la muncă în cazul său este complicată, pentru că sunt multe persoane, care vor acest lucru, dar şi pentru că împotriva sa nu fusese încă pronunţată o hotărâre definitivă de condamnare. Cu toate acestea, Cristinel Ciprian Butuman i-a precizat persoanei private de libertate că o poate ajuta, dar în schimbul a 1.000 de euro.

Obligat să presteze muncă în folosul comunităţii 

În cele din urmă, bărbatul încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi a fost condamnat definitiv şi a luat legătura, din nou, cu agentul Cristinel Ciprian Butuman, care i-a spus să pregătească 500 de euro, pentru a pune lucrurile în mişcare. Ce nu ştia agentul de penitenciar este că persoana încarcerată îl reclamase deja la Poliţie, iar când soţia deţinutului i-a înmânat pe 24.02.2015 o bancnotă de 500 de euro la poarta veche a Penitenciarului, oamenii legii îl aşteptau. De altfel, bancnota de 500 de euro fusese tratată cu praf galben fluorescent, pe care era scris „trafic”. Agentul de penitenciar a negat acuzaţiile şi a susţinut că banii reprezentau, de fapt, un împrumut, scuza clasică, de altfel, în astfel de situaţii. Cristinel Ciprian Butuman şi-a pus singur piedică, după ce a indicat şi un deţinut, care i-ar fi împrumutat banii. Surpriza a venit când deţinutul cu pricina nu numai că a negat că l-ar fi împrumutat vreodată pe agentul de Penitenciar cu vreo sumă de bani, dar a declarat că ştia şi de faptul că acesta îi ceruse bani persoanei încarcerate pentru a-i obţine dreptul la muncă.

Judecătorii i-au interzis lui Cristinel Ciprian Butuman să exercite funcţia de funcţionar public cu statut special în sistemul administraţiei penitenciare pe o perioadă de 2 ani. Totodată, instanţa l-a obligat pe bărbat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Galaţi ori a Şcolii Gimnaziale "Constantin Gh. Marinescu" Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Agent de penitenciar, condamnat definitiv pentru trafic de influenţă

Fostul agent de Penitenciar Cristinel Ciprian Butuman a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la un an şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere. Decizia a rămas definitivă, după ce nici Cristinel Ciprian Butuman şi nici Parchetul nu au mai atacat-o la instanţa superioară.

Agentul Cristinel Ciprian Butuman a fost prins în flagrant pe când primea 500 de euro de la soţia unei persoane private de libertate, pentru ca acesta din urmă să beneficieze de drept la muncă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.