Jump to content

Schimbare de antrenor la Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Schimbare de antrenor la Oţelul

Startul slab de retur al Oţelului aduce şi consecinţe în rândul băncii tehnice. Conform unor surse din interior, mâine va fi oficializată despărţirea de Tibor Selymeş, antrenorul venit în timpul turului de campionat!

Deja la antrenamentul de duminică echipa a fost pregătită de cuplul de antrenori secunzi Daniel Florea şi Emil Jula. Cel mai probabil, noul antrenor va fi prezentat lotului cel târziu marţi. Conducătorii Oţelului vizează un antrenor român cu experienţă în Liga I, printre variantele vehiculate fiind Petre Grigoraş sau Florin Marin.
Oţelul se află pe locul 17 în clasament, cu 12 puncte acumulate în 19 partide. Următorul meci este sâmbătă, pe teren propriu, cu FC Braşov, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării.

După ce şi-a agăţat ghetele în cui, Tibor Selymes s-a apucat de antrenorat în Ungaria, la FC Sopron, cu care a terminat pe locul 10 în prima ligă din sezonul 2005-2006. În anul următor însă, formaţia a retrogradat de pe ultima poziţie, iar Selymes s-a mutat la Liberty Salonta în a doilea eşalon al României. În primul sezon a terminat pe 9, pentru ca apoi să urce pe 6 în cel de-al doilea an. Urmează o promovare cu Sportul Studenţesc, care îl lansează în prima ligă la Astra Ploieşti, dar aici dă de problemele arhicunoscute cu patronul. Anul respectiv nu este cel mai bun pentru Selymes, care este dat afară de la Târgu Mureş şi de la Astra (în două rânduri!). După o pauză destul de lungă, preia satelitul lui Dinamo, cu care reuşeşte doar o victorie în 8 meciuri. În 2013, revine în Liga I, la nou-promovata Săgeata Năvodari, fiind dat afară după un tur mediocru în care are o rată a victoriilor de doar 23%, învingând totuşi Oţelul lui Badea pe parcurs. Începutul lui 2014 îl găseşte la Kaposvári Rákóczi pe care nu o poate opri din drumul ei spre retrogradare din prima ligă maghiară şi, după 6 meciuri fără victorie, rămâne fără echipă până în septembrie 2014 când vine la Oţelul, în locul lui Hans Michael Weiss. Cu el pe bancă, formaţia noastră nu a reuşit redresarea mult dorită având doar 1 victorie, 4 rgaluri şi 6 înfrângeri în Liga I. Tot sub conducerea sa, echipa a fost eliminată din Cupa Ligii şi Cupa României.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Florin Marin este noul antrenor al Oţelului

Fără niciun punct şi niciun gol marcat în primele două etape ale returului, Oţelul Galaţi îşi schimbă antrenorul principal. Înlocuitorul lui Tibor Selymeş este experimentatul Florin Marin (61 de ani), fostul secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională. Florin Marin a pregătit ultima dată formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, în turul actualei ediţii a Ligii I.

Oficializarea numirii lui Florin Marin ca principal la Oţelului va fi făcută în această după-amiază, când este anunţată  o conferinţă de presă

Obiectivul lui Florin Marin la Oţelul este evitarea retrogradării. Echipa gălăţeană este penultima în clasamentului Ligii I, cu 12 puncte, la o distanţă de şapte puncte de prima poziţie deasupra liniei care delimitează zona retrogradării.

Antrenorul Tibor Selymeş şi-a anunţat renunţarea la postul de principal la Oţelul, spunând că gestul său poate provoca un şoc benefic la echipă. „Am venit cu inima deschisă la Galaţi considerând că echipa poate fi salvată. Am avut o pregătire de iarnă care mi-a confirmat ceea ce mi-am propus. Din păcate, după o analiză a meciurilor din retur am decis să renunţ. Rezultatele negative sunt o consecinţă a problemelor de lot. Este imposibil să poţi câştiga atunci când ai un atacant accidentat, celuilalt nu i-a venit cartea verde, iar în defensivă, în loc să te întăreşti, eşti obligat să improvizezi. Consider că gestul meu de a renunţa poate provoca un şoc benefic la echipă. Oraşul şi oamenii din Galaţi merită o echipă în prima ligă şi le doresc suscces în lupta pentru salvarea de la retrogradare”, a declarat Tibor Selymes.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Noul antrenor al Oţelului, Florin Marin, prezentat oficial

Noul antrenor al Oţelului Galaţi, Florin Marin, a fost prezentat oficial astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul sportiv Ovidiu Burcă, team managerul Cristian Munteanu şi directorul de imagine Lucian Ionescu.

Ovidiu Burcă a declarat că despărţirea de fostul antrenor Tibor Selymeş s-a făcut la modul amiabil, oficialul mulţumindu-i pentru ceea ce a făcut la club în cele cinci luni de mandat. Directorul sportiv şi-a exprimat convingerea că noul antrenor Florin Marin va salva echipa de la retrogradare. „Ne-am despărţit în condiţii amiabile de Tibor Selymeş şi îi mulţumesc pentru munca depusă la club. El a făcut un pas înapoi tocmai pentru a trezi oarecum echipa şi poate că gestul lui, aşa cum a spus-o şi el, poate aduce şocul redresării echipei. Este un profesionist şi sunt convins că va avea rezultate în viitor. Îi mulţumesc domnului Florin Marin că a acceptat această provocare de a veni alături de noi într-un moment foarte greu, în care nu mai sunt mulţi care ne dau şanse de salvare de la retrogradare. A venit lângă noi pentru că este foarte convins şi optimist că echipa aceasta se poate salva”.

Team managerul Cristian Munteanu a precizat că noul antrenor este convins că echipa are valoare şi-şi poate atinge scopul de a rămâne în Liga I. „Domnul Florin Marin dă dovadă de un curaj nebunesc. Trebuie să ai mare caracter şi să vii lângă doi foşti colegi, copii practic, pentru că noi am fost jucătorii dânsului, convins că echipa noastră are valoare şi împreună cu noi să fii aşa de optimist că poţi redresa situaţia”, a spus Munteanu.

Ovidiu Burcă şi Cristian Munteanu au fost elevii lui Florin Marin, amândoi afirmând că le-a „influenţat carierele în bine”.

Florin Marin a declarat la rândul lui că venirea la Oţelul este o nouă provocare, în condiţiile în care a mai trecut prin astfel de experienţe, şi şi-a exprimat opinia că retrogradarea poate fi evitată. „Este o nouă provocare pentru mine, m-am mai confruntat cu asemenea situaţii, am încredere mare în lotul de jucători, este o echipă cu un potenţial bun, o echipă cu jucători de calitate. Sigur, în acest moment situaţia nu este uşoară, este destul de grea, ne aşteaptă partide dificile, fiecare meci trebuie tratat şi jucat cu intensitate maximă, pentru că punctele sunt foarte importante pentru noi. Avem şanse să evităm retrogradarea şi eu sunt convins că împreună cu cei care sunt implicaţi în conducerea acestui club şi cu jucătorii, vom evita retrogradarea, care este un obiectiv cam îndrăzneţ în acest moment”, a spus Florin Marin.

Florin Marin a fost secundul lui Victor Piţurcă la echipa naţională între 2011 şi 2014 şi a antrenat în 2014, echipele Astra şi Ceahlăul.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Florin Marin s-a născut pe 19 mai 1953 la Bucureşti.

A jucat fotbal pe postul de fundaş central pentru echipe precum Rapid, Steaua, FC Argeş, Gloria Buzău sau Inter Sibiu. Din 1973 până în 1986 a strâns 281 de meciuri şi 3 goluri marcate la nivelul primii divizii din România, plus alte 9 meciuri în cupele europene. Ca jucător are 3 trofee în palmares: 2 Cupe şi un campionat. A jucat de 5 ori şi la naţionala de tineret a României.
Tehnicianul de 61 de ani a început antrenoratul ca secund la Steaua şi a terminat sezonul 1990-1991 pe locul doi, pierzând titlul la golaveraj în faţa Universităţii Craiova. În campionatul următor se mută pe acelaşi post la Rapid şi încheie pe locul 7.

Între 1992 şi 1994 primeşte o şansă de la Farul Constanţa care îl numeşte principal şi termină în ordine pe locurile 10 şi 6. Urmează o pauză de un an şi apoi un nou sezon la “marinari” cu care încheie sezonul 95-96 pe locul 8. Este adus la Ceahlăul Piatra Neamţ cu care încheie pe 6 campionatul următor, iar apoi revine la Bucureşti, fiind numit principal la Naţional (Progresul). Se clasează doar pe poziţia a 5-a şi este îndepărtat. Din acel moment devine un tehnician al cărui post este cam instabil schimbând foarte des echipele. Începe anul 1999 la mai vechea iubire Farul, continuă la Rocar, pentru a încheia sezonul la Universitatea Craiova. Niciuna dintre echipele menţionate nu încheie sezonul 1999-2000 mai sus de locul 11. Urmează alte trei echipe în 2001-2002: Ceahlăul Piatra Neamţ, Universitatea Craiova şi, pentru prima oară, Dinamo Bucureşti. Ia la rând apoi echipele ploieştene, Astra şi Petrolul, trecând şi la munca de jos de la Liga a II-a, cum face la Ceahlăul.

Neavând angajament în primul eşalon, este văzut ca o bună soluţie pentru naţionala de tineret unde antrenează timp de un an fără rezultate notabile.

Între începutul lui 2006 şi sfârşitul lui 2007, “Flocea” pregăteşte pe Dinamo, Jiul Petroşani, Ceahlăul (acestea două retrogradează) şi pe Dacia Mioveni reuşind doar 4 victorii în 40 de meciuri de Liga 1! Urmează promovarea din 2008-2009 cu Ceahlăul. În 2010 este secundul lui Piţurcă în mandatul din care începe dezastrul Universităţii Craiova.

Între 2011-2014 rămâne asistentul lui “Piţi” la naţionala României, dar echipa tricoloră ratează calificarea la Campionatul European sau Mondial.

Anul trecut a fost antrenor timp de două luni la Astra Giurgiu, iar sezonul acesta a pregătit pe Ceahlăul Piatra Neamţ cu care a avut o serie de rezultate surprinzătoare la început, ajungând însă imediat înapoi la retrogradare. De altfel, oţelarii antrenaţi de Selymes au învins nemţenii lui “Flocea”, aceasta fiind a doua victorie a echipei noastre în cele 19 etape disputate.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.