Jump to content

Comercianţi de flori rămaşi fără marfă


dcp100168

Recommended Posts

Comercianţi de flori rămaşi fără marfă

Spectacol gratuit în această dimineaţă în zona standurilor cu flori din cartierul Micro 19. Mascaţii de la Poliţia Locală şi Poliţiştii de la Secţia 3 au luat la verificat actele şi casele de marcat de la tarabagii care erau în plin avânt şi aveau clienţi nenumăraţi. Cum nu a fost vorbă nici de case de marcat şi nici de facturi, în viciferările şi supărarea florarilor, poliţiştii şi mascaţii au confiscate flori în valoare de aproape 500.000 de lei.

„Eu m-am împrumutat de la cămătari cu 300.000 de lei pentru flori, că acum puteam să scot banii, că e sezonul. Când colo, au venit peste noi. Eu am acte, dar poliţiştii au venit că fac ură de rasă, că ieri am reclamat că ne-au bătut unii”, se plângea Anişoara Caramalău, una dintre comerciantele rămase cu taraba goală.

În urma verificării, s-a văzut că proprietarii spaţiilor comerciale au contractele de închiriere expirate sau nu au de loc. În dubele poliţiei, actele sunt verificate. Facturile pentru marfa expusă, lipsesc şi ele. „Poliţiştii secţiei 3 au verificat două societăţi comerciale, de unde au confiscat circa 6.000 fire de flori până acum. Proprietarii nu au putut arăta facturi de achiziţie şi nici bonuri, nu aveau registre de marfă”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Trecătorii sau cumpărătorii ocazionali îşi împart opiniile între vânzarea florilor, tradiţie ţigănească, şi stârpirea evaziunii fiscale, în care principalul exemplu este Elena Udrea. „Păi bine că pe Udrea nu o văd, ci pe ei. Asta e la ei tradiţia. Să îi înveţe, să le arate cum e cu asta, cu casele de marcat”, spunea Ana Achim, una dintre trecătoare.

UPDATE. Lipsa afişajului legat de obligaţia de a da bon fiscal şi repercusiunile neeliberării acestuia, lipsa unor acte contabile şi documente de achiziţie au fost cauzele pentru care poliţiştii au amendat administratorii celor două societăţi comerciale din Micro 19, călcate luni dimineaţa de mascaţi.

„Au fost date amenzi pentru ambele societăţi. Pentru una dintre ele comerciantul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru lipsă documente. Tot pe aceeaşi societate, a mai fost dată încă o amendă de 8.000 de lei pentru lipsa casei de marcat şi lipsa afişajului legat de obligativitatea de a da bon fiscal.

Cea de-a doua societate comercială a primit amendă cu 2.000 de lei pentru lipsa unor documente contabile şi alta de 5.000 de lei pentru că lipsea afişajul legat de obligativitatea de a da bon fiscal”, a declarat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Cele peste 6.000 de flori confiscate ai fost încredinţate unui comerciant autorizat. Acesta depune într-un cont al Trezoreriei suma de bani rezultată din vânzarea florilor confiscate.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.