Jump to content

Judecătorul Ioan Apostu, acuzat de incompatibilitate


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Judecătorul Ioan Apostu, acuzat de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că judecătorul Ioan Apostu, de la Curtea de Apel Galaţi, şi judecătoarea Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanţa, au fost în incompatibilitate.
Ioan Apostu este suspectat că, în perioada 1 octombrie 2011 - 4 martie 2013, ar fi deţinut, simultan cu funcţia de judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi, şi funcţia de conducere de Director de departament în cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]”.
În cazul judecătoarei Georgiana Pulbere, ANI a constat că aceasta s-a aflat în incompatibilitate întrucât, în perioada în care era magistrat, ar fi deţinut şi funcţia de formator în cadrul S.C. Omniatest Plus SRL.
Cei doi magistraţi au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Inspectorii ANI au precizat că aceştia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

„Războiul“ dintre judecătorul Ioan Apostu şi ANI va avea loc la Constanţa

Ioan Apostu, judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi, a chemat la judecată Agenţia Naţională de Integritate. Dosarul a fost înregistrat, ieri, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată. Potrivit ANI, Ioan Apostu „s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 01 octombrie 2011 - 04 martie 2013, a deținut, simultan cu funcția de Judecător în cadrul Curții de Apel Galați, și funcția de conducere de Director de departament în cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați“. „Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]”, potrivit ANI.

ziuaconstanta.ro

Link to comment
Share on other sites

Astăzi, la CSM, se discută cererea de pensionare a magistratului Ioan Apostu

Astăzi, 19 martie, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se află şi cererea de pensionare a magistratului Ioan Apostu. Acesta este judecător la Curtea de Apel Galaţi şi activează în cadrul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal.

viata-libera.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de judecător, prin pensionare, a lui Ioan Apostu, de la Curtea de Apel Galaţi. Acesta va ieşi din sistem începând cu data de 1 aprilie.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ioan Apostu - pensionar de la 1 aprilie 2015

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 27 martie a.c., următoarele decrete:
• Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Galaţi a domnului Ioan Apostu - pensionare, la data de 1 aprilie 2015;
(...)

presidency.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.