Jump to content

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică are un nou şef

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, a anunţat, duminică, la Galaţi, numirea în funcţia de director executiv interimar al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi a dr. Costinela Georgescu, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Noua echipă managerială de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, este formată din dr. Călina Lazarovici, manager interimar, dr. Nicolae Bacalbaşa, director medical, şef al Secţiei de Terapie Intensivă şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, şi dr. Dorel Firescu, director de cercetare şi dezvoltare. ,,Acestea sunt numirile, sunt sigure şi nu pot să mai dea naştere la fel de fel de interpretări. Sunt sigur că această echipă managerială va merge, împreună cu mine, cel puţin până la sfârşitul anului”, a spus Aurel Nechita. Medicul Costinela Georgescu a fost timp de zece ani director adjunct medical al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi. În funcţia de director adjunct medical al DJSP Galaţi a fost numită dr. Mihaela Debita.

Reconfigurare la conducerea Sănătăţii gălăţene

După ce în presă au apărut tot felul de speculaţii privind structura conducerii Sănătăţii gălăţene, ieri ministrul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Aurel Nechita, a prezentat oficial directorii Direcţiei de Sănătate Publică, echipă ce îi va fi alături cel puţin până la alegerile prezidenţiale.

Dr. Costinela Georgescu, fostul director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a fost confirmată ieri de către Ministerul Sănătăţii, prin ministrul secretar de stat dr. Aurel Nechita, în funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică. Costinela Georgescu are o experienţă de 10 ani numai în conducerea DSP, unde activează din februarie 1999, şi unde a ocupat funcţia de director adjunct.

O altă confirmare în funcţie a unui profesionist cunoscut şi din activitatea anilor anteriori este cea a dr. Mihaela Debita, care este de acum înainte director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, care va lua locul ocupat dr. Mihaela Ghiurcă în fruntea Sanepidului gălăţean. Dr. Debita a mai fost director adjunct, respectiv director al Sanepidului, şi acum patru ani şi apoi a fost activat în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat ca şef serviciu.

La Inspecţia Sanitară de Stat, care va deveni un fel de departament de control, dr. Liliana Moise a fost reconfirmată pe funcţia de inspector şef.

Ministrul secretar Aurel Nechita a mai precizat şi numirea dr. Călina Lazarovici şi a dr. Nicolae Bacalbaşa în funcţia de manager, respectiv director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Totodată, dr. Aurel Nechita a mai precizat că până la sfârşitul anului şi în Galaţi ca în restul ţării toate spitalele vor trece în subordinea consiliilor locale. În Galaţi, de această măsură vor fi afectate spitalul TBC şi cel de Boli Infecţioase, care vor ajunge şi ele la CL. Deocamdată, cel puţin până la înfiinţarea spitalelor regionale, spitalele de urgenţă vor rămâne în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Dr. Liliana Moise – noul şef al Direcţiei de Sănătate Publică

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi are un nou şef: dr. Liliana Moise, fost director adjunct în cadrul instituţiei, până la momentul reorganizării organigramei. „De fapt, în cazul meu vorbim nu despre o numire în funcţia de director executiv, ci despre o delegare de sarcini manageriale. Eu sunt în continuare inspector de sănătate, dar am primit şi delegarea sarcinilor de director executiv al Direcţiei, până când postul va fi ocupat prin concurs. Pentru îndeplinirea sarcinilor de director executiv al DJSP nu voi primi salariu. Aş putea spune, deci, că este chiar mai puţin decât un interimat”, a precizat dr. Moise. Noua lideră a DJSP îi ia locul la conducerea instituţiei fostului director -coordonator, dr. Valentin Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dr_Liliana_Moise_%E2%80%93_noul_sef_al_Directiei_de_Sanatate_Publica_2.html

Probabil că Valentin Boldea plăteşte pentru "derapajele" anti-PDL din ultima vreme ale fratelui său...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Cine va conduce Direcţia de Sănătate?

Dr. Liliana Moise va fi director adjunct la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi. „Am promovat toate probele concursului, ne-a comunicat dr. Moise, ieri, la orele prânzului. Nu am primit încă numirea şi sunt în continuare delegat la conducerea instituţiei”. Postul de director economic va fi ocupat de ec. Angelica Pintilie.

Singura necunoscută (relativă) din ecuaţie rămâne numele celui care va ocupa postul de director executiv al DJSP Galaţi. Dr. Valentin Boldea a precizat ieri că i s-a comunicat, aşa cum se aştepta, că este respins la interviu şi că nu a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei.

În aceste condiţii, singurul medic gălăţean nerespins la concurs şi care şi-a exprimat intenţia de a ocupa cea mai înaltă funcţie din Direcţie rămâne dr. Carol Reves.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine_va_conduce_Directia_de_Sanatate__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi se vor desfiinţa

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile, informează Mediafax. De această nouă măsură este vizată Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, condusă de doctorul Valentin Boldea, dar şi Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi, director dr. Elena Vrabie.
Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate.
Declaraţiile au fost făcute la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

SP şi CJAS Galaţi: Nu am primit nimic oficial despre desfiinţare; măsura nu ar duce la eficientizare

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi spun că nu au fost informaţi oficial despre o decizie a Ministerului Sănătăţii privind desfiinţarea acestor instituţii şi că o astfel de măsură nu ar duce la eficientizare sau reducere a cheltuielilor.

"Deocamdată nu am primit la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică nicio informare în acest sens. Ce vă pot spune este că sunt total de acord cu reformarea sistemului de sănătate, dar revoluţia acestui sistem se poate face, din punctul meu de vedere, prin două aspecte şi ţinând cont că în centrul acestui sistem se regăseşte pacientul. În primul rând, ar trebui făcută complet informatizarea. Apoi, trebuie stabilit un pachet de măsuri de bază pentru toţi cetăţenii României. Doar astfel poate creşte finanţarea sistemului medical românesc", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

El consideră însă că Casa de Asigurări de Sănătate lucrurile ar putea sta diferit întrucât este vorba despre "monopolul unei singure case".

La rândul său, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Elena Vrabie, afirmă că nu a primit o notificare oficială legată de desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate din ţară şi că nu crede că se va face o economie dacă măsura s-ar aplica.

"Am aflat din presă despre acest lucru. Am verificat şi pe site-ul ministerului, dar nu era nimic. Ca om care este învăţat cu legile mi se pare normal să respectăm legea de bază a sănătăţii, care este o lege organică. Mi se pare normal să fie modificată întâi legea sănătăţii şi apoi să regăsim ordinele pentru aplicarea modificărilor. Nu cred că există ţară europeană care nu lucrează cu casa de sănătate. Poate se doreşte altă subordonare, nu ştim. N-aş crede că se face economie prin aceste desfiinţări, pentru că noi, la Galaţi, suntem 58 de angajaţi. Nu ştiu ce economie s-ar face de aici", a declarat directorul CJAS Galaţi, Elena Vrabie.

Aceasta a mai precizat că dacă o astfel de decizie este luată fără a fi puse la punct toate aspectele şi situaţiile ce pot apărea s-ar putea crea haos: "Se poate crea haos pentru că nu mai ştim cine eliberează reţete, cine supraveghează starea de sănătate...".

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul ar putea fi sediu regional al direcţiilor de sănătate şi caselor de asigurări

* Centrele universitare au prima şansă în a fi şi sedii centrale ale direcţiilor de sănătate şi caselor de asigurări

Regionalizarea Sănătăţii a început deja cu asistenţa medicală de urgenţă, sunt de părere experţii în domeniu. Din cele zece centre universitare, opt vor fi foarte probabil sediile centrale ale viitoarelor case de asigurări şi direcţii de sănătate judeţene. „Ideea de restrângere a caselor de asigurări şi a direcţiilor de sănătate la opt nu e nouă. S-a demarat deja regionalizarea pe asistenţa medicală de urgenţă. Nu se vor construi spitale noi, ci vor fi upgradate cele existente, mai exact cele din centrele universitare unde sunt concentrate resurse umane şi de aparatură (mai puţin Târgu Mureş şi Arad)”, este de părere expertul în sănătate al Societăţii Academice Române, Sorin Paveliu.
Mai concret, cele opt centre regionale care vor gestiona banii şi organizarea Sănătăţii vor fi în Bucureşti, Cluj (la concurenţă cu Târgu Mureş şi Arad), Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Galaţi. În zona centrală bătălia se dă între Sibiu sau Braşov. După consolidarea celor opt centre regionale, rolul Casei Naţionale de Asigurări aproape dispare. „Creşte însă rolul Ministerului Sănătăţii, care acum are rol strict legislativ. Însă o asemenea idee necesită sprijin politic şi sprijin uman: sunt 8.000 de oameni din comu nităţile locale afectaţi de această decizie”, completează Sorin Paveliu.
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi-a acreditat laboratorul

S-au finalizat procedurile de acreditare sau de extindere a acreditării laboratoarelor cu diverse specializări ale Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. „Am finalizat procedura privind acreditarea laboratorul propriu al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi sau extinderea unor acreditări. În cadrul acestui laborator propriu există mai multe specializări. Este vorba de laboratorul de igiena radiaţiilor, care este al doilea laborator din ţară ca dotare, competenţe şi număr de personal, apoi laboratorul de igiena mediului, a apei şi a celui specializat pentru alimente. O să luăm în discuţie şi dacă este cazul să acredităm şi un laborator pentru determinări toxicologice. Am putea astfel face contracte cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cu Medicina Legală”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
RENAR recomandă comasarea
Laboratorul propriu al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi funcţionează în două locaţii, una în zona str. Brăilei, la Potcoava de Aur, şi al doilea în zona străzii Roşiori. „La recomandarea celor de la RENAR, organismul care face aceste acreditări în toată ţara, ar urma să luăm în calcul dacă nu este mai bine să comasăm locaţiile în care funcţionează acum laboratoarele. Probabil că dacă vom comasa locaţiile vom alege drept unic loc în care îşi va desfăşura activitatea întregul laborator locaţia din zona Potcoava”, a precizat dr. Valentin Boldea.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Posturi desfiinţate la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi

Noua Ordonanţă de Guvern care prevede reducerea personalului din aparatul bugetar produce efecte şi asupra Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. „Noi avem 113 posturi, din care 15 sunt vacante. Aceste 15 posturi vacante vor fi desfiinţate ca urmare a ordonanţei Guvernului. Avem 98 de posturi ocupate, dar şi din acestea este posibil să renunţăm la patru posturi, asta dacă aplicăm procentul de 4% reducere  de posturi pe ramură, aşa cum stipulează ordonananţa. Oricum Direcţia de Sănătate Publică Galaţi are prea puţin personal, aşa că aşteptăm acum de la Ministerul Sănătăţii să vedem care este noul număr de posturi  care va fi alocat judeţului Galaţi. Atunci vom şti sigur şi dacă va trebui să disponibilizăm sau nu personal din cel care ocupă posturile care nu sunt vacante”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi se desfiinţează

MS propune înființarea a opt autorități teritoriale de sănătate publică, în București și în județele Iași, Cluj, Mureș, Timiș, Dolj, Prahova și Constanța, prin reorganizarea direcțiilor de sănătate publică și transferul activităților către administrația locală, conform unui proiect de HG.

Măsurile, propuse printr-un proiect de HG pus în dezbatere publică, vizează înființarea, organizarea și funcționarea autorităților teritoriale de sănătate publică (ATSP), ca servicii deconcentrate ale Ministerul Sănătății (MS), cu personalitate juridică, prin reorganizarea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și transferul activităților către consiliile județene și Consiliul General al Municipiului București.

În subordinea ATSP ar urma să funcționeze 42 de oficii județene de sănătate publică (OSP) și cel al municipiului București, unități fără personalitate juridică.

Potrivit proiectului de act normativ, ar urma să fie înființate opt ATSP-uri, care să funcționeze în Iași (având în structură oficiile județene de sănătate publică Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, și Vaslui), Cluj (cu oficiile județene de sănătate publică Cluj, Bihor, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj), Mureș (cu oficiile Mureș, Sibiu, Alba, Brașov, Hraghita și Covasna), Timiș (cu oficiile Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin), Dolj (cu oficiile Dolj, Mehedinți, Gorj, Olt și Vâlcea), Prahova (cu oficiile Prahova, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași), Constanța (cu oficiile Constanța, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila și Tulcea) și București (care va avea în structură oficiile județene București și Ilfov).

"ATSP și OSP se organizează și funcționează în sediile și locațiile în care funcționează în prezent direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București. Domeniile de activitate ale ATSP sunt: sănătatea publică, inspecția sanitară de stat, laborator de investigații și radiații. ATSP sunt finanțate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății. ATSP pot primi sume și din veniturile proprii ale Ministerului Sănătății pentru finanțarea acțiunilor și activităților, conform legii", se arată în proiect.

Din fondurile aprobate, ATSP-urile vor finanța activitatea proprie, precum și pe cea a oficiilor.

Principalele domenii de activitate ale Autorităților Teritoriale de Sănătate Publică sunt sănătatea publică și inspecția sanitară de stat.

Rolul acestor autorități va fi să pună în aplicare politica de sănătate publică pe plan local, să identifice problemele locale prioritare de sănătate publică, să elaboreze și să implementeze acțiuni locale de sănătate publică, se precizează în proiect.

Potrivit documentului citat, ATSP au, în principal, următoarele atribuții: coordonează și monitorizează respectarea și aplicarea unitară a reglementărilor din domeniul său de activitate, asigură activitatea de control și inspecție sanitară pentru verificarea aplicării reglementărilor din domeniul sănătății în unitățile aflate în aria administrativ - teritorială de autoritate, asigură depistarea factorilor de risc la adresa sănătății publice, evaluarea și analiza riscurilor reprezentate de acestea pentru sănătate, instituirea și/sau impunerea măsurilor de eliminare sau, după caz, de diminuare a riscurilor și asigură coordonarea tehnică și metodologică a rețelei de sănătate publică de prevenire a îmbolnăvirilor, supraveghere și controlul bolilor transmisibile și netransmisibile, sănătatea în relație cu mediu, sănătate ocupațională, promovarea sǎnǎtǎții.

Proiectul de act normativ mai prevede că se transferă de la direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, către administrația publică locală, mai multe activități, printre care: coordonarea unităților sanitare aflate în rețeaua autorităților administrației publice locale, evaluarea modului de asigurare a asistenței medicale curative și profilactice, monitorizarea aplicării normelor de funcționare a unităților medicale, indiferent de forma de organizare, și urmărirea aplicării criteriilor referitoare la calitatea serviciilor medicale

De asemenea, ATSP trebuie să organizeze și să coordoneze asistența medicală în caz de calamități, catastrofe și situații deosebite. Astfel, instituțiile și unitățile sanitare care asigură asistența de sănătate publică, în cazul apariției unui focar de boală transmisibilă, precum și în situația iminenței izbucnirii unei epidemii, au obligația să dispună măsuri specifice.

Structura ATSP cuprinde servicii, birouri și compartimente funcționale, în funcție de numărul de posturi.

Conducerea ATSP este asigurată de un director executiv, funcționar public de conducere, care este ajutat de un comitet director compus din directorul executiv, șef departement sănătate publică, inspectorul șef teritorial, șeful serviciului economic și coordonatorul centrului operativ de urgență.

Conform proiectului, conducerea oficiilor de sănătate publică județene și a municipiului București este asigurată de un șef serviciu.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul ATSP sunt împuterniciți pentru activitatea de inspecție sanitară de stat de către ministrul Sănătății, la propunerea inspectorilor șefi teritoriali și cu avizul conducerii structurii de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății.

Numărul maxim de posturi ale ATSP și OSP este de 2.880 posturi, iar repartizarea se face prin ordin al ministrului Sănătății, ținând cont de demografie, suprafața județului, numărul de unități sanitare și importanța din punct de vedere al stațiunilor turistice, punctelor de frontieră și al numărului de instituții de învățământ superior.

Salarizarea personalului ATSP se face potrivit prevederilor legale aplicabile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul administrației publice centrale, se mai menționează în proiect.

În proiect se precizează și că ATSP dispun, pentru activitățile specifice de inspecție sanitară, de autoturisme, cu un consum lunar de carburanți de 300 litri/lună/autovehicul.

Patrimoniul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, stabilit pe baza bilanțului contabil de închidere la data predării-preluării, însoțit de balanța de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situația fluxurilor de trezorerie, conturile de execuție întocmite pe fiecare sursă de finanțare și celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare, se preiau de către ATSP prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern.

De asemenea, în 45 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ, ATSP vor prelua, pe bază de protocol de predare-preluare, patrimoniul Direcțiilor de Sănătate Publică Județene arondate.

Proiectul de HG este în dezbatere publică până la 1 decembrie.

La începutul lunii septembrie, Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, referitor la reorganizarea DSP-urilor, că este nevoie de un sistem mai flexibil și de descentralizare într-un sistem care funcționează de 70 de ani, cu structuri "comuniste'.

"Este nevoie să transferăm multe activități de la Ministerul Sănătății, pentru că sunt specifice autorităților locale. Este un sistem comunist, de 70 de ani, cred că totuși ne-am cam săturat să rămânem cu structurile comuniste. Haideți totuși să ne ducem către structuri mai moderne, mai flexibile, mai normale, mai apropiate de comunitate. De unde să știu eu, de la București, cum se face autorizarea unui restaurant? De ce să o fac eu? Să o facă CJ, pentru că știe ce se întâmplă în județ", a spus Nicolăescu.

În martie, tot Nicolăescu anunța că direcțiile de sănătate publică județene și casele de asigurări de sănătate publică județene vor fi desființate, măsura urmând să aducă economii la buget.

reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

Sănătatea gălăţenilor se va hotărî la Constanţa

* Direcţia de Sănătate Publică a  judeţului Galaţi va fi desfiinţată la începutul anului 2014, locul ei fiind luat de un Oficiu Judeţean de Sănătate Publică

Cea mai mare parte a sarcinilor care în prezent sunt îndeplinite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi vor fi transferate de către Ministerul Sănătăţii către nou-înfiinţată Autoritate Teritorială de Sănătate Publică (ATSP) Constanţa. Restul atribuţiilor DSP Galaţi vor trece în curtea Consiliului Judeţului Galaţi, autorităţile centrale concretizând astfel în parte planul de descentralizare propus luna trecută de vicepremierul Liviu Dragnea. Alături de Galaţi, ATSP Constanţa va decide şi pentru problemele de sănătate publică din judeţele Vrancea, Brăila, Buzău şi Tulcea.

Ce trece la Constanţa

Potrivit documentului publicat pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii, ATSP Constanţa va prelua de la DSP Galaţi toate activităţile ce ţin de sănătatea publică,  de controlul şi inspecţia sanitară de stat şi de laboratorul de investigaţii şi radiaţii (depistarea factorilor de risc la adresa sănătăţii publice şi diminuarea acestora; prevenirea îmbolnăvirilor, controlul şi supravegherea bolilor transmisibile şi netransmisibile; promovarea sănătăţii; coordonarea la nivel local a sistemelor naţionale de alertă din domeniul sănătăţii; înregistrarea tipurilor şi a cantităţii de deşeuri medicale provenite de la unităţile sanitare gălăţene; coordonarea Serviciului de Ambulanţă Galaţi ş.a.). De asemenea, autorităţile vor muta la Constanţa şi compartimentul financiar-contabil al DSP Galaţi.

Ce preia Consiliul Judeţului

De la viitoarea proaspăt desfiinţată DSP Galaţi vor trece la autorităţile publice locale activităţile care privesc evaluarea factorilor de mediu şi Biroul de avize şi autorizaţii. Printre altele, Consiliul Judeţului Galaţi va hotărî în privinţa asistenţei medicale curative (de tratament) şi preventive, va monitoriza modul în care funcţionează unităţile medicale locale, va coordona asistenţa medicală a gravidei, lăuzei şi nou-născutului şi va colecta date privind sănătatea gălăţenilor.

Ce se va întâmpla cu angajaţii

Numărul maxim de posturi din autorităţile teritoriale de sănătate publică şi din oficiile judeţene de sănătate publică este de 2.880. În prezent, direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti însumează un număr mai mare de angajaţi. O parte dintre aceştia vor trece automat la consiliile judeţene, odată cu preluarea atribuţiilor de către aceste instituţii. O altă parte va rămâne în nou-formatele oficii judeţene de sănătate publică, în vreme ce alţi angajaţi vor fi plătiţi direct de către autorităţile teritoriale de sănătate publică. Problema este însă cu departamentele care nu-şi vor găsi corespondent în noua formă de organizare. Este vorba despre unităţi precum cea financiar-contabilă, juridică, de achiziţii sau de audit, care se vor restrânge, în ceea ce priveşte Galaţiul, la ATSP Constanţa. "Faptul că în momentul de faţă hotărârea de guvern se află în faza dezbaterii publice înseamnă că avem de-a face cu un proiect ce poate fi îmbunătăţit. Personal, cred că doar câteva posturi se află în pericol de a fi desfiinţate", este de părere directorul executiv al DSP Galaţi, doctorul Valentin Boldea.

Cine preia frâiele

ATSP Constanţa va fi condusă de un director executiv care va avea alături un comitet director. Funcţia de director executiv a DSP Galaţi, deţinută în prezent de doctorul Valentin Boldea va fi desfiinţată, OST Galaţi urmând să fie condus de un şef de oficiu. Numele şefilor oficiilor judeţene de sănătate publică vor fi aflate abia după ce hotărârea de guvern va intra în vigoare, cel mai probabil, potrivit unor surse neoficiale, după ianuarie 2014. Numirile vor fi făcute de către ministrul Sănătăţii, neştiindu-se momentan ce criterii vor fi luate în considerare. Pentru că este funcţionar public, autorităţile vor trebui să-i pună la dispoziţie doctorului Boldea o funcţie de execuţie. "Va depinde de mine apoi, dacă voi accepta sau nu propunerea care îmi va fi făcută", a declarat sursa citată.
Cei care vor să facă observaţii şi propuneri privind acest proiect de act normativ pot scrie până pe 10 noiembrie a.c. pe adresa de e-mail propuneri@ms.ro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi riscă să-şi piardă sediul

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi riscă să rămână fără sediul în care funcţionează, de la parterul Spitalului Judeţean, întrucât conducerea Consiliului Judeţului (CJ) a făcut demersuri pentru a prelua spaţiul.

Dr. Valentin Boldea a tras un semnal de alarmă, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, de la Prefectură, cu privire la faptul că acţiunile întreprinse de CJ ar putea genera blocaje în sistemul de sănătate gălăţean.

"Am primit de la Ministerul Sănătăţii, în cursul săptămânii trecute, o adresă prin care suntem informaţi că CJ face demersuri pentru preluarea sediului de la Spitalul Judeţean. Evacuarea noastră din acest sediu ar însemna bulversarea şi blocarea activităţii noastre ca instituţie, ceea ce automat ar putea duce la blocaje în sistemul de sănătate, pentru că o parte din sistemul sanitar gălăţean este finanţat prin Direcţia de Sănătate Publică, respectiv Unităţile de Primiri Urgenţe şi programele de tuberculoză şi HIV-SIDA", a afirmat reprezentantul DSP Galaţi.

Reacţia lui Nicolae Bacalbaşa

În replică la intervenţia medicului, preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, care a condus lucrările ultimei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, a declarat că a demarat aceste acţiuni întrucât se doreşte extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean.

"În urmă cu doi ani, împreună cu doctorul Arafat, ne-am înţeles că reparăm UPU. Arafat nu avea bani la minister. Nici Consiliul nu este bogat, ci este de trei până la patru ori mai sărac decât oraşul (…) Acest spital, ca să se modernizeze, trebuie să se extindă. Este vechi de 40 de ani. Medicina modernă înseamnă scule performante. La Spitalul Judeţean, este o înghesuială de care îmi este jenă. Căutăm să facem spitalizare de zi pentru patologia oncologică. Între timp, Direcţia Sanitară s-a redus aproape de zece ori ca număr de personal, este o structură care se diminuează uşor, uşor. Are spaţii excedentare în alte locaţii, iar obligaţia noastră este ca omul bolnav să aibă unde sta omeneşte, nu spun civilizat. Asta încercăm să facem. Arafat a acceptat această extindere a spitalului, absolut necesară, domnul ministru Bănicioiu a acceptat şi el. Şi indiferent de presiuni, şmecherii şi alte lucruri, ne vom zbate ca oamenii să fie trataţi omeneşte la spital", a spus Nicolae Bacalbaşa.

Direcţia de Sănătate Publică funcţionează, în prezent, în trei sedii proprii, potrivit dr. Valentin Boldea. La parterul Spitalului Judeţean funcţionează compartimentele Programe naţionale, Avize şi Autorizaţii, Financiar-Contabil, Juridic, Promovarea Sănătăţii, Audit şi Resurse Umane, pe strada Traian nr. 19 funcţionează compartimentul de Supraveghere a stării de sănătate şi laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică, iar pe strada Roşiori este compartimentul de Control, precum şi cel de Igienă a populaţiei.

Conducerea DSP urmează să informeze şi Ministerul Sănătăţii cu privire la aspectele semnalate. "Dacă celelalte două sedii ar fi permis mutarea, acest lucru s-ar fi întâmplat demult, întrucât ar fi însemnat şi reducerea costurilor de funcţionare", a precizat dr. Valentin Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Are si Spiderman asta niste idei de te ingrozesti. L-a pocnit grija de pacienti (apropo, parca taman la Galati s-a refuzat - prin neimplicare - echiparea cu un accelerator de particule utilizat fix in terapia celor bolnavi de... cancer!!!) in situatia in care in "Judetean" e o mizerie crunta, cand lipsa de medicamente si toate celelalte e pe primul loc in grija bolnavilor, cand "atentiile" sunt la ordinea zilei etc., etc. 

 

PS:  Nici nu vreau sa ma gandesc la ce aglomeratie va fi (fix incentrul orasului) si nici la haitele de maidanezi care vor prospera in zona.

PPS: Parca "noul" Galati vroia sa inceapa un ditamai santierul in zoan aia, nu?!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Evacuarea DSP a generat scandal în şedinţa CJ/ Aleşii opoziţiei au părăsit plenul

Proiectul de hotărâre privind evacuarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de la parterul Spitalului Judeţean, despre care v-am informat la începutul acestei săptămâni, a stârnit scandal în şedinţa ordinară de ieri a aleşilor judeţeni. După un schimb dur de replici între unii dintre aleşii PNL şi preşedintele Nicolae Bacalbaşa, Tania Bogdan, liderul de grup al PNL, a anunţat că aleşii opoziţiei se retrag din şedinţă, lucru pe care l-au şi făcut. "Vă purtaţi abuziv! Grupul PNL se retrage din şedinţă", a spus liberala, făcând referire la faptul că preşedintele Bacalbaşa nu i-a permis dr. Liliana Moise, director al DSP, prezentă la şedinţă, să intervină pentru a-şi expune un punct de vedere cu privire la efectele pe care le va avea pierderea sediului de la Judeţean. Consilierul PNL Ion Ştefan a cerut retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi, motivând, printre altele, că nu era însoţit de un acord scris din partea Ministerului Sănătăţii, iar Nicolae Bacalbaşa s-a văzut nevoit, în final, să facă acest lucru. Motivul: proiectul risca să pice la vot, din lipsă de cvorum, întrucât cel mai probabil (nici măcar iniţiatorul, adică şeful CJ, nu era sigur) este o chestiune ce vizează patrimoniul şi, prin urmare, ar fi fost nevoie de două treimi din voturi pentru a fi declarat „adoptat”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 years later...

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a rămas fără şef. Noul director a contestat decizia de numire în funcţie a Ministerului Sănătăţii

Începând de astăzi, 20 mai, a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de director executiv al DSP Galaţi de către medicul Liliana Moise. Înlocuitorul acesteia, fostul şef al DSP Argeş, nu s-a prezentat la post.

Situaţie bizară la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. Dr. Liliana Moise nu a dorit să i se prelungească promovarea în funcţie, astfel că începând de miercuri, 20 mai, funcţia de director ar fi trebuit ocupată de dr. Sorina Honţaru, fostul şef al DSP Argeş, numai că aceasta din urmă a contestat numirea.

”Începând cu data de astăzi, 20 mai, doamnei doctor Liliana Moise îi încetează exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de director executiv al DSP Galaţi. Doamna doctor Liliana Moise şi-a exprimat dorinţa de a nu i se mai prelungi promovarea pe această funcţie. Dumneai a rămas şef serviciu control în sănătate publică în cadrul DSP Galaţi. Tot ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu evoluţia epidemiologică COVID-19 din judeţul nostru. Doctorul Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş, a contestat decizia Ministerului Sănătăţii de numire ca director executiv  la DSP Galaţi. Dumneai nu s-a prezentat la post”, ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. 

Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească zilele următoare o soluţie pentru ocuparea postului.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

DSP Galaţi a rămas fără conducere, după o decizie a Ministerului Sănătăţii

Situaţie hilară la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, după ce Ministerul Sănătăţii a numit un director nou. Mai exact, ministrul Nelu Tătaru a numit în funcţia de director al DSP Galaţi un medic pe care l-a suspendat, pe 16 aprilie, din funcţia de conducere pe care o ocupa la Direcţia de Sănătate Publică din Argeş. Cum suspendarea a fost doar pentru perioada stării de urgenţă, iar directoarea a revenit pe post, ministerul a decis să o detaşeze la Galaţi. O dată cu această numire, promovarea temporară a doctoriţei Liliana Moise în funcţia de director executiv a încetat, iar DSP Galaţi a rămas astfel fără conducere.

Iar asta pentru că medicul argeşean Sorina Honţaru, care a condus DSP Argeş din anul 2014, nu s-a prezentat la postul de la Galaţi. Decizia Sorinei Honţaru a făcut ca Direcţia de Sănătate Publică Galaţi să rămână fără conducere, pentru că, odată cu numirea acesteia, promovarea în funcţia de director a Lilianei Moise a încetat, aceasta revenind pe postul pe care îl ocupase anterior.
"A încetat promovarea temporară în funcţia de director executiv a medicului Liliana Moise. Doamna Moise şi-a exprimat dorinţa de a nu i se mai prelungi promovarea în funcţia de director. Dumneaei a rămas şef serviciu control în sănătate publică. Tot ceea ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu numărul de cazuri şi de decese din cauza coronavirusului din judeţul nostru", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
Aşadar, Liliana Moise s-a întors la funcţia ocupată anterior promovării, iar conducerea DSP ar fi trebuit să îi revină, de ieri, doctoriţei Sorina Honţaru, care însă nu a reuşit să ajungă la Galaţi. Mai mult decât atât, medicul argeşean nu pare să îşi dorească să vină în oraşul de la Dunăre nici în perioada următoare. "Dr. Sorina Honţaru, director executiv la DSP Argeş, a contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi nu s-a prezentat la post", a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
Iată că, din dorinţa de a scăpa de un om de la o instituţie, oficialii de la Bucureşti creează probleme mult mai mari. Şi asta pentru că, în plină pandemie de coronavirus, într-o ţară aflată în situaţie de alertă, DSP Galaţi a rămas fără conducere. Iar cei care pot să clarifice lucrurile sunt tot cei de la Ministerul Sănătăţii, care trebuie să numească, cel puţin până când se va lua o decizie privind contestaţia Sorinei Honţanu, un interimar la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, instituţie care are multiple îndatoriri în această perioadă.

viata-libera.ro

"Demiterea" Lilianei Moise de la şefia DSP Galaţi, pe înţelesul tuturor
1. Sorina Honţaru, şefa DSP Argeş, a fost suspendată din funcţie pe 16 aprilie, pe perioada stării de urgenţă, fiind acuzată că unui medic cu simptome de COVID-19 i-a fost permis să opereze. Plus multe "bube" politice.
2. Pe 15 mai, suspendarea Sorinei Honţaru s-a încheiat şi aceasta a revenit pe postul ocupat anterior.
3. Pe 20 mai, Sorina Honţaru a fost detaşată pe postul de director executiv al DSP Galaţi (varianta clasică de a înlocui din funcţie un şef nedorit este detaşarea sa cât mai departe de casă, pe o funcţie similară, pe care nu există titular. Galaţiul este în cazul de faţă doar o victimă colaterală).
4. Prin detaşarea Sorinei Honţaru, delegarea Lilianei Moise în funcţia de director executiv al DSP Galaţi a încetat automat.
5. Sorina Honţaru nu s-a prezentat la Galaţi şi a contestat în instanţă decizia Ministerului Sănătăţii.
6. Postul de şef al DSP Galaţi, teoretic ocupat, a rămas practic vacant.
7. Liliana Moise a refuzat o nouă delegare/ promovare temporară în funcţia de director al DSP Galaţi şi a rămas şef de serviciu în cadrul instituţiei. Ea a mai vrut să renunţe la funcţie, după scandalul cu internarea bolnavilor gălăţeni la Brăila, în urma căruia a primit ameninţări cu moartea.
8. La şefia DSP nu se află nimeni, până la o nouă delegare/promovare a Ministerului Sănătăţii şi o decizie a instanţei la contestaţia Sorinei Honţaru.
9. Vrea cineva să gestioneze epidemia de COVID-19 în judeţul cu al doilea cel mai mare număr de morţi din ţară?

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Şef-surpriză la Direcția de Sănătate Publică Galați

Medicul Liliana Moise a fost schimbat de la șefia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, printr-o adresă trimisă marți de Ministerului Sănătății. Decizia intră în vigoare de miercuri, 5 mai 2021. Până în momentul de față, autoritățile de la București nu au anunțat și cine este persoana care va prelua conducerea DSP Galați. De asemenea, nu se știe încă ce a stat la baza acestei demiteri.

Dr. Liliana Moise ocupa funcția de director executiv interimar al DSP Galați din aprilie 2014. Anul trecut, pe 20 mai, atunci când interimatul i-a expirat, dr. Moise a decis să nu mai continue în această funcție de conducere. Ulterior, pe 9 iulie, ea a fost din nou numită director executiv al DSP Galați.

Acum, după ce conducerea instituției va fi preluată de o altă persoană desemnată de Ministerul Sănătății, dr. Moise își va relua funcția pe care a deținut-o până în 2014, cea de șef serviciu Control în sănătate publică din cadrul DSP Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

O fostă directoare din Ministerul Sănătății, numită la conducerea DSP Galați

Gabriela Angheloiu va prelua de miercuri, 5 mai 2021, șefia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Noul director executiv a fost numit de Ministerul Sănătății, prin detașare, pentru o perioadă de jumătate de an. Presa centrală a scris că Angheloiu a ocupat unele funcții importante în minister, unde a ajuns cu susținerea PSD.

Până astăzi, Gabriela Angheloiu a condus Serviciul de Perfecționare în Sănătate Publică și Recunoaștere Profesională în Domeniul Sanitar din cadrul Direcției Generale Resurse Umane a Ministerului Sănătății.

Detașarea la Galați pare a fi una impusă de conducerea ministerului, iar situația este asemănătoare cu cea petrecută în luna mai a anului trecut. Atunci, după ce DSP Galați a rămas fără director, la conducerea instituției a fost numită, tot prin detașare, o doctoriță de la DSP Argeș, care a refuzat însă să vină la Galați.

Până astăzi, medicul Liliana Moise a fost directorul executiv al DSP Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Un nou director în fruntea DSP Galați

Instituția care în plină pandemie a fost supusă unor repetate experimente cu numiri bizare de directori interimari are, de la începutul acestui an, o nouă conducere. Este vorba despre funcția de director executiv, care i-a fost delegată, de la 3 ianuarie 2023, Monicăi Dănăilă, funcționar public în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Noul director executiv îi succede astfel dr. Liliana Moise, care a asigurat în mai multe rânduri interimatul la cârma DSP Galaţi. În 2020, în plină pandemie, dr. Moise a fost substituită, după ce îi încetase prima împuternicire, cu un medic din Argeș, numit de ministrul Sănătății de la acea vreme, Nelu Tătaru, dar care a contestat decizia de delegare și nu a venit niciodată la Galați, și mai apoi de fostul director executiv adjunct din cadrul DSP Galați, dr. Daniela Onofrei, care s-a pensionat între timp, fapt care a favorizat revenirea dr. Moise, temporar, la conducere.

De spus ar mai fi că Liliana Moise se întoarce astfel pe funcția deținută anterior, aceea de șef Serviciu Control al DSP Galați. Noul director executiv, Monica Dănăilă, este soția comisarului șef al Gărzii de Mediu Galați, Sorin Dănăilă, care ocupă această funcție din iulie 2022. La scurt timp după numire, acesta a fost protagonistul unui scandal alături de comisarul Daniel Tudorache, cu care s-ar fi agresat reciproc în birourile instituției.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Directorul DSP care a folosit electroşocuri pe un coleg a fost detaşat la Galaţi

Ministerul Sănătăți l-a detașat la Galați pe directorul economic al DSP Arad, Gheorghe Iulian Penzeş, care a folosit un dispozitiv cu electroşocuri pe un coleg cu care avea neînțelegeri. Decizia a fost luată în urma sesizărilor transmise la minister de către Direcţia de Sănătate Publică Arad şi sindicatul Sanitas. Gheorghe Iulian Penzeș a fost detaşat pe funcția de directorul economic al DSP Galați, pe o perioadă de şase luni. 

În urmă cu câteva zile, directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat: „M-ai curentat! Dom'le, vrei să mă omori?” Imediat, a intervenit directoarea instituţiei, Cecilia Irimie: „Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă şpreiaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”.

Un angajat care a fost martor la incident a sunat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt.

Pe numele lui Gheorghe Iulian Penzeş, poliţiştii arădeni au întocmit dosar penal. „Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre o stare conflictuală între doi angajaţi ai unei instituţii publice din Arad. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe”, a declarat la scurt timp după incident purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Totodată, sindicatul SANITAS Arad a cerut Ministerului Sănătății trimiterea de urgență a Corpului de Control. „La nivelul sindicatului am primit sesizări din partea a 5 membri de sindicat, angajați ai DSP Arad, privind comportamentul neadecvat la locul de muncă al directorului economic. Angajații acuzau o hârțuire verbală asupra lor. Am avut întâlniri cu conducerea, cu directorul executiv, pentru a lua măsuri, pentru a rezolva situația iscată. Conducerea ne-a relatat că a trimis către Ministerul Sănătății sesizările făcute de către angajați, așteptând soluționarea din partea ministerului”, a declarat Sandu Otinel, președintele SANITAS Arad.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Protest spontan la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi

Angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi au organizat un protest spontan, miercuri dimineaţă. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost incluşi la majorările de salarii aprobate de Parlament, la fel ca angajaţii din Casele de Asigurări de Sănătate. Protestul s-a desfăşurat până la ora 12.00, iar pe perioada manifestării, cei aproape 30 de angajaţii implicaţi în protest nu au lucrat. Salariaţii sunt nemulţumiţi că, după şase ani de la apariţia legii salarizării, ei nu au mai primit nicio majorare, nici măcar cu indicele inflaţiei. Situaţia este în opinia lor similară cu cea de la Casele de Asigurări de Sănătate şi se simt discriminaţi, pentru că fac acelaşi tip de muncă pe care o desfăşoară ceilalţi angajaţi din sistemul de sănătate. Un exemplu este efortul depus în timpul pandemiei COVID. Deja mulţi dintre funcţionari au plecat către salarii mai bune din administraţia locală, iar dacă nu se rezolvă situaţia, există riscul ca personalul specializat din acest sector să plece în domenii unde sunt condiţii de salarizare mai bune.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

A patra zi de proteste la DSP Galaţi

Angajaţii DSP Galaţi protestează din nou în această dimineaţă, luni, 20 noiembrie 2023. Este a patra zi de proteste, solicitările fiind aceleaşi, se simt discriminaţi şi vor salarii mai mari. Aceştia au oprit munca tot în intervalul 09.00 - 11.00.

Reamintim că angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi au organizat un protest spontan, miercuri dimineaţă, 15 noiembrie 2023. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost incluşi la majorările de salarii aprobate de Parlament, la fel ca angajaţii din Casele de Asigurări de Sănătate. Protestul s-a desfăşurat până la ora 12.00, iar pe perioada manifestării, cei aproape 30 de angajaţii implicaţi în protest nu au lucrat.

Salariaţii sunt nemulţumiţi că, după şase ani de la apariţia legii salarizării, ei nu au mai primit nicio majorare, nici măcar cu indicele inflaţiei. Situaţia este în opinia lor similară cu cea de la Casele de Asigurări de Sănătate şi se simt discriminaţi, pentru că fac acelaşi tip de muncă pe care o desfăşoară ceilalţi angajaţi din sistemul de sănătate. Deja mulţi dintre funcţionari au plecat către salarii mai bune în administraţia locală, iar dacă nu se rezolvă situaţia, există riscul ca personalul specializat din acest sector să plece în domenii unde sunt condiţii de salarizare mai bune. Protestul a continuat şi joi, dar şi vineri, când angajaţii au oprit lucru între orele 09.00 şi 11.00, având aceleaşi solicitări.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Angajații Direcției de Sănătate Publică Galaţi, a şasea zi de proteste

După ce salariaţii din mai multe instituții gălățene au declanşat, în ultima perioadă, acțiuni de protest, și angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați au demarat, la finalul săptămânii trecute, o acțiune similară, pe durată nedeterminată.

Angajații DSP Galaţi susţin însă că au fost asigurate serviciile celor care au avut nevoie, activitatea instituţiei nefiind perturbată de proteste. "Programul cu publicul la Direcția de Sănătate Publică Galați este în intervalul 9.00 - 11.00. Le-am solicitat îngăduință celor care au avut nevoie de autorizații sanitare de funcționare, avize sau servicii ale secretariatului, programul cu publicul fiind afectat cu o oră. În ceea ce privește programul de normalizare a calității apei în județ, acesta s-a desfășurat normal, alături de distribuția de vaccin către medicii de familie din teritoriu", ne-a declarat directoarea DSP Galați, Monica Dănăilă.

Aceasta susține că angajații instituției sunt nemulțumiți de salariile mici și de faptul că propunerile pentru îmbunătățirea legislației în domeniul în care activează nu au fost luate în considerare, fapt care le îngreunează munca. "Personalul de specialitate va rămâne ignorat la infinit, pe post de cenușăreasă a sistemului sanitar, trimis la colț cu fiecare ocazie legislativă. Salariații solicită o remunerare corectă, echitabilă și un tratament corect din punct de vedere al încadrării salariale pentru toți angajații, fie ei funcționari publici sau personal contractual", ne-a mai spus Monica Dănăilă.

Cei circa 30 de angajați ai DSP Galaţi s-au aflat, miercuri, în cea de-a şasea zi de proteste și vor continua să-şi exprime nemulţumirile până când mai marii statului vor da răspuns pozitiv solicitărilor lor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Angajații DSP, consecvenți în a-și cere drepturile

Joi, 23 noiembrie, a fost o nouă zi în care angajații Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galați au ieşit în curtea instituției pentru a-și exprima nemulțumirile față de actualele legi ale salarizării

Reamintim că aceștia au demarat protestele în urmă cu o săptămână și au anunţat că vor continua pe durată nedeterminată. Oamenii petrec câteva ore zilnic în curtea instituției, scandând lozinci împotriva noii legi a salarizării.

Printre nemulțumirile angajaților DSP se numără salariile mici și faptul că propunerile pentru îmbunătățirea legislației în domeniul în care activează nu au fost luate în considerare, aspect ce le îngreunează munca. "Personalul de specialitate va rămâne ignorat la infinit, pe post de cenușăreasă a sistemului sanitar, trimis la colț cu fiecare ocazie legislativă. Salariații solicită o remunerare echitabilă și un tratament corect din punct de vedere al încadrării salariale pentru toți angajații, fie ei funcționari publici sau personal contractual", ne-a spus Monica Dănăilă, directoarea DSP Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.