Jump to content

Recommended Posts

Posted

Turnul TV - cel mai "înalt" restaurant din ţară

* Accesul la restaurantul din turn se face doar cu liftul * Localul din Turnul de Televiziune din Galati se afla la o altitudine de 100 de metri

Turnul de televiziune din Galati are 108 metri si a fost ridicat in 1978. Este un punct de referinta al orasului si constituie o curiozitate mai ales prin forma lui aerodinamica, dar si prin cupola aflata imediat sub releul TV. Acolo, aproape de cer, a fost pana in urma cu cativa ani, o cofetarie, insa din 2001 sala circulara de la inaltime a fost transformata intr-unul din cele mai selecte restaurante din Romania. O provocare pentru cei care sunt curiosi sa admire Dunarea de la inaltime, in timp ce mananca o ciorba sau o friptura. "Turnul este cea mai rezistenta constructie din Galati. Are o structura flexibila, iar fundatia este jumatate din inaltimea turnului. Din punct de vedere al sigurantei, nu e nicio problema. La angajare, personalul este intrebat daca sufera de rau de inaltime. Sunt cazuri cand asta se intampla chiar si cu unii clienti", a spus patronul restaurantului, Ovidiu Batog.

La a treia altitudine din lume

Amplasat la cea mai inalta altitudine din Romania, restaurantul din Turnul de Televiziune are si o cotatie internationala. Doar la Berlin si Toronto se afla localuri situate la inaltimi mai mari. Si pentru ca este ceva unic pentru tara noastra vedetele autohtone care i-au calcat pragul nu sunt deloc putine. Patronul Ovidiu Batog, spune ca printre cei care au trecut in ultima vreme pe la restaurantul din Turnul de Televiziune se afla Andreea Esca, Mihai Morar, Dan Buzdugan, dar si membrii Teatrului Odeon sau ai trupei Voltaj.

http://www.cancan.ro/2008-06-24/Cel-mai ... -tara.html

  • 1 year later...
Posted

A cerut-o de nevastă la 108 m deasupra pământului!

* Restaurantul din Turnul de televiziune din Galaţi a devenit Raiul însurăţeilor

Ce poate fi mai romantic decât să-ţi ceri “jumătatea” în căsătorie deasupra capetelor tuturor? Acest lucru se întâmplă la Galaţi, unde a devenit o modă ca domnişoarelor să li se pună inelul de logodnă pe deget la 108 metri deasupra oraşului, în cel mai înalt restaurant din ţară. S-au cunoscut, s-au plăcut şi el a hotărât că ea este aleasa! Dar pentru a face gestul final şi a îngenunchea în faţa ei, cerându-i mâna, Daniel şi-a spus că trebuie să fie “la înălţime”. După ce au urcat cu liftul un minut şi treizeci de secunde, timp care pentru cei doi îndrăgostiţi a părut o veşnicie, tânărul şi-a luat inima în dinţi şi a căzut în genunchi în faţa iubitei. Emoţionată toată, fata a primit inelul cu diamant şi a îngăimat un “Da” abia perceptibil. Cei doi “porumbei” au gângurit tandru toată seara, luându-şi zborul imaginar în viaţă de la înălţimea celor 108 metri ai Turnului de televiziune din Galaţi.

Patronul restaurantului “Perla Dunării”, Ovidiu Batog, ne-a spus că multe cereri în căsătorie în acel loc, suspendat deasupra oraşului şi a cotului Dunării, au devenit o modă la Galaţi. “Aici vin foarte mulţi tineri care vor să înceapă o viaţă nouă, "la înălţime". Şi au şi motive. Restaurantul este cel mai înalt din ţară şi priveliştea e una cât se poate de romantică, mai ales seara, când Galaţiul este iluminat şi se vede perfect orice colţişor din oraş”, spune Ovidiu Batog.

http://www.click.ro/actualitate/a-cerut ... pamantului

Posted
Ce poate fi mai romantic decât să-ţi ceri “jumătatea” în căsătorie deasupra capetelor tuturor?

Nu stiu... S-o ceri la Paris, in timp ce te plimbi cu vaporasul pe Sena? :d

Chiar fetele, cum ati fost cerute in casatorie? A fost romantic pentru voi? Ati fi vrut sa fie altfel decit a fost? L-ati cerut voi pe el? :d:d

Posted
Ce poate fi mai romantic decât să-ţi ceri “jumătatea” în căsătorie deasupra capetelor tuturor?

Nu stiu... S-o ceri la Paris, in timp ce te plimbi cu vaporasul pe Sena? :d

Chiar fetele, cum ati fost cerute in casatorie? A fost romantic pentru voi? Ati fi vrut sa fie altfel decit a fost? L-ati cerut voi pe el? :d:d

Eu am pierdut un pariu..si uite-asa m-am trezit maritata.. :lol::lol:

Posted
Daca tot este reclama de ce nu se spune pretul plimbarii cu liftul si tot ce mai trebuie :?:

Ultima data cind am fost era 5RON de persoana (acum mai mult de un an). S-o mai fi scumpit...

Dar preturile la meniu erau decente, si oricum, privelistea merita. Mai ales noaptea.

  • 4 weeks later...
Posted

Restaurant la înălţime

Preferat adesea de delegaţiile din ţară sau din străinătate, restaurantul de la Turnul de televiziune este fără îndoială unic în pesajul restaurantelor din România. De la 86 de metri înălţime, preţ de câteva ore, chiar poţi privi pe toată lumea de sus!

Restaurantul Perla Dunării este unic în România. Este singurul restaurant care funcţionează pe două niveluri cu o diferenţă mare de înălţime între ele. Cu 220 de locuri la parter şi cu alte 84 la înălţime, restaurantul de la turnul de televiziune este unul dintre cele mai mari din Galaţi. “Toată lumea are tendinţa să spună că, deoarece este situat sus, la 100 de metri înălţime, şi preţurile sunt... sus. Vreau să vă spun că nu este deloc adevărat. Avem preţuri de multe ori mai mici decât la un restaurant obişnuit. Singura problemă este că vizitatorii trebuie să plătească o taxă de urcat cu liftul. Asta e, n-avem ce face, cheltuielile de întreţinere sunt mari şi nu ne putem permite să-i transportăm pe clienţi gratuit”, spune omul de afaceri Ovidiu Batog, patronul restaurantului.

Pe timp de vară, dar nu numai, la restaurantul din turn urcă foarte mulţi îndrăgostiţi. De multe ori, se leagă chiar logodne la una din mesele cârciumii. Nu de puţine ori, miresele furate de la nunţile din Galaţi au ajuns în restaurantul din turn, unde au aşteptat liniştite să fie răscumpărate. În ambianţa alb-albastră, corelată evident cu denumirea restaurantului, au petrecut de-a lungul timpului numeroase delegaţii străine. “De multe ori, oficialităţile din Galaţi i-au pus pe oaspeţi în faţa faptului împlinit. Deşi au strâmbat din nas în legătură cu urcarea în turn, mai toţi au rămas impresionaţi de priveliştea oferită”, povesteşte patronul restaurantului Perla Dunării. Chiar dacă aveţi rău de înălţime, nu ezitaţi să urcaţi la restaurantul de la etaj. Ne îndeamnă chiar unul dintre chelnerii restaurantului, Lucian Alexandru. “La început, am avut ceva senzaţii mai ciudate, dar acum mă simt perfect... la înălţime”, spune el. Pentru a intra în circuitul restaurantelor care organizezează tot felul de evenimente, Ovidiu Batog se pregăteşte să le ofere tinerilor care vor veni la Perla Dunării o nouă locaţie de karaoke. “Şi nu orice fel de karaoke, ci unul live. Ambientul va fi întreţinut de Puiu Adrian Stanciu şi instrumentiştii lui”, a adăugat omul de afaceri.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... ltime.html

Posted

oana sa inteleg ca l-ai cerut de sot in turn? da esti romantica fata...... :lol::lol::lol: daca acolo l-ai luat de o fi sa te dezmariti sa inteleg ca-l duci din nou la turn si-l inveti sa zboare? :lol::lol::lol: de aici te-am luat de aici te arunc....faina perspectiva.....te pupic ...azi fuse ziua pretinei lu' fiita.e cam suparata ca nu este delia la ziua ei

Posted

vaiiiii Gabiii, ce rusine imi e!!!! La multi ani din tot sufletul si sa creasca mare, sanatoasa si frumoasa!

Maine o pun pe Delia sa cante la multi ani...il stie pe de rost:D

Nu l-am cerut bre in turn, ce..ma stii cu siropuri si din astea?:P

deci miau am zis!

  • 1 month later...
Posted

Perla Dunării din Galați e la înălțime. La propriu. La figurat, mai puțin

Restaurantul Perla Dunării din Galați stă ceva mai prost la mîncare și băutură, dar la înălțime nu are rivali. De nimerit este destul de simplu. Se vede cu ochiul liber din multe zone ale orașului. Din dreptul Sălii Sporturilor mai aveți de mers în linie dreaptă cam trei-patru sute de metri. Dacă dați într-un parc urît, înseamnă că sînteți aproape. Încă o sută de metri în sus și ați ajuns. Spun în sus pentru că Perla Dunării are mesele în turnul de televiziune. Acest lucru îl face să fie restaurantul aflat la cea mai mare înălțime artificială din România. Recomandat este să optați pentru lift. Ultima oară costa 50 de mii de lei vechi, între timp e posibil să se fi scumpit. Opțiunea scări aș recomanda-o numai în caz de incendiu. Pînă luați ceva elegant, cum ar fi o salată bulgărească și două halbe de bere, vă recomand priveliștea. De la o sută de metri înălțime, Galațiul pare de trei ori mai urît și de vreo patru mai mic. Dar, în zilele senine, se văd Munții Măcinului în toată splendoarea lor. Vă garantez că o să vă zgîiți ca boii pe geam și n-o să vă pară rău. Numai să nu întoarceți capul în partea opusă, că se vede combinatul siderurgic, o namilă înnegrită de fum. Nu vă supărați dacă totul durează mai mult ca de obicei. Să știți că e din vina liftului. Comenzile se transmit prin telefon (sau stație) bucătarilor de jos. Se spune că în zilele cu vînt puternic pe malul Dunării se apleacă restaurantul. Nu spun cu cît mi-au spus chelnerii, dar, dacă nu m-au mințit, e periculos. Cînd afli toate lucrurile astea, devii mai îngăduitor și chiar îți vine să lași bacșiș. Pînă la urmă, te afli în restaurantul cu cea mai înaltă servire din țară.

http://www.catavencu.ro/i_perla_dunarii ... 10640.html

  • 3 weeks later...
Posted

sincer? am fost acolo....esteticul de sus fatza de cel de jos nu se compara...adik arata jalnic si la ce preturi au.... :O) .... am fost acum vreo 2 ani... persoanele cu care am fost au mancat...li s-a parut buna mancarea...de bautura nush ce sa zic..daca aveau cocktailuri ..ca eu am baut bere..deci berea era buna :d ca toate celelalte de altfel..doar ca servirea era proasta.... mi-a varzat sticla de bere pe toata masa...eram vreo 12 persoane si a trebuit sa schimbe fata de masa.... si a deranjat destula lume care manca :))

  • 5 years later...
Posted

Turnul TV gălăţean, unic în România - un adevărat simbol al oraşului

  • Construcţia, folosită iniţial pentru telecomunicaţii speciale, ar putea fi un simbol al oraşului

Dacă ai să cauţi un simbol grafic al Galaţiului, pe care să-l pui pe o cană, pe tricouri sau într-un anunţ comercial, nimic nu poate fi mai potrivit decât Turnul de Televiziune din sudul cartierului Micro 21, pe partea cea mai înaltă a malului falezei, construcţie unică în România! Un turn Babel care urcă spre cer! Văzut de departe, de pe Dunăre şi de peste Dunăre, încă înainte de a intra în comuna I. C. Brătianu, şi de oriunde în oraş, Turnul te şi lasă să vezi, de la înălţimea celor o sută de metri, până departe. Să vezi un oraş mult mai fain decât de jos, adică fără crăpături în asfalt şi dale lipsă, cu maidanezi minusculi şi foarte verde, înconjurat de ape…

Construcţia cilindrică din vârf ar avea nevoie de niţică reabilitare, dar să nu fim cârcotaşi cu turnul care uneşte Galaţiul cu cerul! N-a fost iniţial turn de televiziune, ci pentru radiocomunicaţii speciale, iar aproape de Revoluţie de aici se retransmitea semnalul radio şi de televiziune de la Bucureşti către releul de la Văcăreni. Simbol niciodată exploatat al oraşului, se bucura de regimul de protecţie al obiectivelor militare. De altfel, la poale construcţia se învecina cu Comandamentul trupelor de grăniceri, iar jos, în unitatea militară de Marină, sub mal era adăpostit un depozit de muniţii. Turnul de Televiziune a fost finalizat în martie 1968.

Mai bine de un minut, cu liftul, spre cer!

Un fel de Empire State Building românesc, turnul presupune recorduri şi la… urcat cu liftul, scara fiind păstrată doar pentru situaţii speciale. Un minut şi 20 de secunde îi trebuie liftului să ajungă de la restaurantul de la baza Turnului în restaurantul de sus, diferenţa de nivel între cele două restaurante făcând unic obiectivul turistic gălăţean!

Dacă mai punem şi frumuseţea extraordinară a peisajului citadin şi dunărean văzut de sus, ba şi suspansul, căci elasticitatea turnului face ca acesta să vibreze uşor la vânt mai mare, putem fi mândri că avem la Galaţi o asemenea minune a construcţiilor moderne!

Restaurantul „Perla Dunării”, cu 220 locuri la parter şi 84 în vârf, oferă o privelişte de la cei 86 de m înălţime faţă de cei 110 m ai turnului, la care se adaugă şi antenele înalte! Aici se ţin evenimente speciale, vin îndrăgostiţii şi delegaţii străine, iar diametrul acestei „punţi” aeriene este de 14 m, restaurantul de sus ocupând unul dintre cele nivele ale unei construcţii cilindrice, cam ca o capsulă de mac uriaşă. Celelalte două etaje adăpostesc relee şi instalaţii „pentru transmiterea sau captarea undelor de orice fel, centru de informaţii privind securitatea naţională (practic din acel turn se transmiteau informaţii la Centru despre posibilele nereguli de securitate ce vizau partea de Est şi Sud a ţării), informaţii meteorologice, baza militară şi altele. În continuarea acesteia este o construcţie din schele metalice pe care sunt montate emiţătoarele, antenele parabolice, radarul antiaerian” - sunt informaţii de ordin general accesibile şi pe wikipedia.

Un proiect rezistent, marca ISCAS Bucureşti

„Dacă în înălţime turnul are peste 100 de metri, şi fundaţia de sub pământ are o lungime comparabilă cu ce se vede deasupra. În plus, fundaţia este prevăzută cu nişte piloni mobili", declara acum câţiva ani în presă fostul arhitect şef al municipiului Galaţi,  Eleonora Marin. În cotidianul „Viaţa nouă” nu am descoperiri referiri la construcţia realizată de Ministerul Transporturilor şi Telecomunicaţiilor la Galaţi, cel puţin în ´78, a acestui obiectiv naţional, de altfel destul de secretizat ca activitate de transmisiuni speciale, chiar dacă restaurantul a funcţionat cu acces liber pentru oricine şi pe vremea comunismului. Am aflat însă cine a proiectat obiectivul construit: ISCAS Bucureşti, acum S.C. PRODOMUS S.A., societate prestigioasă, în care au lucrat arhitecţi de renume, firmă cu peste jumătate de secol de activitate în domeniul proiectării-cercetării-dezvoltării investiţiilor la nivel national şi international, timp în care a purtat mai multe nume: IPC, ISPROR, ICSOR, ISCAS, ISART, ISLGC, PRODOMUS. Acum, cu mari premii la bienale naţionale (în 2005 primea chiar International Award for Excellence and Business Prestige - Gold Category, acordat de BID- Business Initiative Directions- Spania), execută lucrări în ţară şi în lume, mai pe toate continentele. Notăm şi că în ´78 „se lansa şi programul de organizare pe structură ierarhică a reţelei naţionale de telecomunicaţii pe trei nivele (local, adaptare interurbană şi tranzit interurban), acţiune finalizată în 1988. Modelul a fost preluat şi pe plan internaţional fiind păstrat şi la ora actuală într-un format similar, LX – TX”, aflăm din „Scurtă istorie a telecomunicaţiilor în Eomânia”, editat de autoritatea naţională ANCOM.

Topul internaţional al turnurilor

Hai să vedem cum stăm cu înălţimea totală a turnului. La Galaţi avem deci 110 m, Turnul din Berlin - Berliner Fernsehturm (Poreclit Turnul Alex) -, construit în ´69, în fosta Germanie comunistă, avea 365 de metri şi a urcat după revoluţie la 368. E al patrulea însă ca înălţime, după Ostankino din Moscova, Kiev şi Riga.
Cu 634 m înălţime, proaspăt terminat după numai patru ani şi 820 mil. dolari, aşteptând 32 milioane de vizitatori anual, este „Copacul cerului” - „Tokyo Skytree” - deocamdată, cel mai înalt turn din lume, de două ori cât Turnul Eiffel (324 m). Este înconjurat de peste 300 de magazine şi restaurante, un planetarium şi un aquarium, nu de un părculeţ şi blocuri, ca la noi… Turnul Canton din Guangzhou, China, are 600 m, iar Turnul Eiffel din Paris, Franţa (324 metri).

Nu facem noi parte din federaţia turnurilor cele mai înalte din lume, dar am putea pune… de-o frăţie cu turnul chinez din provincia Hubei, care îl va detrona desigur pe cel japonez! Cel mai mare dintre cele două turnuri Phoenix roz, a căror construcţie este planificată pentru Wuhan, capitala provinciei Hubei din China, va ajunge în 2017 la 838 m!

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.