Jump to content

Studenţii care fug de educaţia fizică vor face şah


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Studenţii care fug de educaţia fizică vor face şah

Studenţii de la „Dunărea de Jos” vor avea ocazia să se iniţieze în sportul minţii. Dacă iniţial a fost gândit un program doar pentru cei care nu pot să facă sport din motive medicale, acum sunt aşteptaţi şi alţi studenţi pasionaţi de sportul minţii.

Cine nu ştie cât de uşor se poate obţine o scutire medicală? Studenţii sunt cei mai familiarizaţi cu astfel de „manevre” pentru a scăpa de educaţia fizică de la cursuri. Special pentru aceştia, conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a pus la cale un plan genial pentru a-i menţine „în priză” pe studenţi: ore de şah.

Activitatea a fost gândită iniţial doar pentru cei care aveau scutiri medicale şi care, la finalul semestrelor ar fi trebuit să primească note pentru cunoştinţele acumulate, evident de la profesorii universităţii, după consultarea instructorilor de şah.

Surpriză, însă! Sunt şi alţi studenţi care chiar dacă sunt apţi pentru educaţie fizică şi-ar dori să facă şah. Ca să nu mai vorbim de faptul că şi alţi studenţi sunt interesaţi de acest sport.

„Acum definitivăm orarul, am achiziţionat şi echipamentele, sperăm ca totul să decurgă bine”, spune decanul Facultăţii de Educaţie Fizică, Constantin Ploeşteanu. „Pentru pasionaţi, vor fi concursuri studenţeşti, iar Universitatea se va implica în organizarea unor competiţii omologate ce vor avea loc în holul mare al instituţiei de învăţământ superior în intervalele 12-15 martie şi 2-6 septembrie 2015”, spune Adrian Smărăndoiu, preşedintele unui club de şah din Galati.

Cum instructorii de şah nu vor putea pune note, aceştia vor discuta cu profesorii din cadrul facultăţilor şi vor stabili de comun acord notele pentru fiecare student la disciplina educaţie fizică. „Poate pe viitor, vom înlocui orele de educaţie fizică, unde studenţii nu se duc şi prezintă scutiri pe capete, cu ore de şah”, a mai declarat Adrian Smărăndoiu.

Studenţii sunt încântaţi şi spun că vor frecventa cu drag aceste cursuri, chiar dacă nu sunt neaparat interesaţi să facă performanţă în acest sport.

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.