Jump to content

A murit actorul şi regizorul George Motoi


dcp100168

Recommended Posts

A murit actorul şi regizorul George Motoi

George Motoi s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, după o lungă şi grea suferinţă, a relatat tvr.ro. Decesul a fost confirmat pe pagina de Facebook a artistului de către familie prin intermediul unui mesaj emoţionant.

George Motoi împlinise 79 de ani, pe 22 ianuarie.

În filmografie, a realizat roluri în peste 45 de filme. Cariera sa a fost recompensată cu premii şi distincţii, iar în 1986 primeşte Marele premiu al Festivalului de la San Remo, pentru filmul „Adela”, după G. Ibrăileanu.

Pe lângă actorie, desfăşoară şi o bogată activitate regizorală. Numele său se regăseşte pe afişul multor piese de teatru: "Doi pe un balansoar", de Gibson (la Petroşani), "Vlaicu Vodă", de A. Davila (la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), "Gaiţele", de Kiriţescu (la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), "Ultima oră", de M. Sebastian (la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), "Steaua fără nume", de Mihail Sebastian, la Teatrul Dramatic din Galaţi.

Actorul a fost căsătorit peste 20 de ani cu actriţa Cezara Dafinescu, cu care are o fiică. După divorţ, George Motoi s-a recăsătorit cu Gigliola Brăileanu, actriţă a Teatrului Naţional.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.