Jump to content

"D.N.A.", pe scena Dramaticului


dcp100168

Recommended Posts

"D.N.A.", pe scena Dramaticului

Un spectacol de teatru cu titlul „DNA - După Noi, Apocalipsa”, în care personaje sunt trei politicieni fără scrupule care încearcă să aranjeze o afacere în restaurantul Parlamentului, va fi pus în scenă vineri la Teatrul Dramatic din municipiul Galaţi.
„DNA - După Noi, Apocalipsa” este un spectacol care îl are ca autor pe directorul Teatrului Dramatic din Galaţi, Cristian Gheorghe, cel care a avut ideea de a schimba titlul piesei originale „Trei, Doamne, şi toţi trei”, aparţinând scriitoarei gălăţene Katia Nanu.

Cristian Gheorghe a declarat că atât contextul actual, cât mai ales ceea ce propune textul piesei l-au făcut să dorească schimbarea titlului original. „Titlul piesei propus de Katia Nanu şi anume - Trei, Doamne, şi toţi trei - nu mi s-a părut unul foarte provocator, foarte comercial, el neprezentând exact ceea ce se întâmplă în piesă, drept pentru care am optat de comun acord cu autoarea să schimbăm titlul piesei şi mi s-a părut foarte potrivit acest nou titlu ţinând cont de povestea propusă de text”, a declarat, contactat telefonic, Cristian Gheorghe.

El a precizat că în piesă este vorba despre trei politicieni care încearcă să aranjeze o afacere în restaurantul Parlamentului, dar discuţiile degenerează, iar unul dintre ei ameninţă că-i va denunţa la DNA pe ceilalţi doi. „Este un text actual, realist, sper să placă şi publicului pe cât ne-a plăcut şi nouă sa lucrăm la acest spectacol. Este vorba despre trei parlametari care se întâlnesc în restaurantul Parlamentului şi încearcă să aranjeze o afacere; la un moment dat unul dintre cei trei nefiind de acord cu ce se întâmplă acolo vrea să sune la DNA şi să-i denunţe pe ceilalţi doi, drept pentru care aceştia îl pedepsesc, iar spectatorii vor vedea în piesă despre ce este vorba”, a mai spus Cristian Gheorghe.
Piesa care se numeşte în original „Trei, Doamne, şi toţi trei” este inclusă în volumul „Ochiul de sticlă” lansat de autoarea gălăţeană Katia Nanu, pe 19 februarie, în cadrul Salonulul „Axis Libri” de la Biblioteca Judeţeană V. A. Urechia. „Este o mare şi plăcută surpriză pe care mi-au făcut-o actorii de la Dramatic prin montarea acestei piese. Spectacolul se va numi altfel, la sugestia lui Cristi Gheorghe, se va numi „DNA - După Noi, Apocalipsa”, lucru pe care l-am acceptat cu mare bucurie, pentru că se potriveşte cu subiectul piesei. Am fost la repetiţii şi sunt - pur subiectiv, bineînţeles - absolut uimită de ceea ce se întâmplă cu textul meu. E un sentiment incredibil să-ţi vezi gândurile jucate, sunt trei actori minunaţi şi sper că şi gălăţenii vor veni să vadă acest spectacol”, a spus Katia Nanu.
Spectacolul „DNA - După Noi, Apocalipsa” în care joacă actorii Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu şi Aureliu Bâtcă va avea premiera vineri, 6 martie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galaţi.
„DNA - După Noi, Apocalipsa”, este cea de-a patra premieră a stagiunii 2014-2015 de la „Fani Tardini” şi, totodată, a doua punere în scenă din acest an a unui autor gălăţean, după „Viaţă de schimb” de Victor Cilincă, care a avut premiera pe 17 ianuarie, tot în regia lui Cristian Gheorghe
.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.