Jump to content

Mistreţi ucişi cu ajutorul câinilor de luptă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mistreţi ucişi cu ajutorul câinilor de luptă

Cinci tineri din judeţul Galaţi, zona Tg. Bujor, au fost reţinuţi în urma unor descinderi pe care poliţiştii de la Arme şi cei de la Crimă Organizată le-au făcut în baza unor informaţii care îi indicau drept suspecţi de braconaj cinegetic. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani, sunt acuzaţi că vânau mistreţi pe un fond de vânătoare fără a avea autorizaţii legale şi se foloseau, la uciderea animalelor, de pitbuli special antrenaţi în acest scop.

„În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat două piei întregi de porc mistreţ, doi colţi, mai multe bucăţi de piele de porc mistreţ, instrumente pentru antrenament canin, căptuşite cu bucăţi de piele de porc mistreţ şi 3 kilograme de carne de porc mistreţ.  De asemenea, poliţiştii au mai ridicat în vederea cercetărilor mai multe telefoane mobile, tablete, camere foto şi medii de stocare informatice”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Prejudiciul creat de cei cinci prin actele de cruzime este estimat la 5.000 de euro.

Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi, în cursul zilei de vineri, unui magistrat de la Judecătoria Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Patru suspecţi, arestaţi la domiciliu

* Animalele erau cumpărate de la o canisă şi antrenate special pentru a se deprinde să atace şi să ucidă mistreţi

Pasiunea vânătorii a fost dusă la un nivel extrem de cruzime de mai mulţi tineri din judeţul Galaţi care, fără a ţine cont de principiile acestei preocupări şi de faptul că activitatea trebuie să se încadreze în nişte norme legale, au pus la cale, timp de câţiva ani, o activitate sângeroasă, vecină cu barbaria.

Cel puţin asta susţin poliţiştii, care la finalul mai multor luni de urmăriri şi interceptări telefonice au ajuns la cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani, pe care îi acuză de organizarea de partide ilegale de vânătoare, în care, pe post de arme, foloseau câini de luptă. Pitbulii, căci despre această rasă este vorba, erau cumpăraţi de la o canisă din zona Tecuciului, preţul unui exemplar situându-se în jurul sumei de 2.500 de euro. Animalele erau antrenate pentru a se obişnui să atace mistreţi, la dresaj fiind folosite ustensile căptuşite cu blana acestor animale. Când ajungeau la maturitate, câinii erau scoşi la vânătoare, porcii sălbatici neavând nicio şansă în faţa pitbulilor agresivi. Mai multe astfel de vânători ilegale, derulate fără autorizaţiile legale, au putut fi dovedite de anchetatorii care au găsit în urma unor percheziţiilor pe care le-au făcut zilele trecute, destule dovezi incriminatoare.

„Poliţiştii au ridicat două piei întregi de porc mistreţ, doi colţi, mai multe bucăţi de piele mistreţ, instrumente pentru antrenament canin, căptuşite cu bucăţi de piele de porc mistreţ şi 3 kilograme de carne de vânat. De asemenea, poliţiştii au mai ridicat mai multe telefoane mobile, tablete, camere foto şi medii de stocare informatice”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Anchetatorii apreciază că prejudiciul cauzat de cei cinci prin actele de braconaj s-ar ridica la 5.000 de euro.

Pitbulii-arme, vedete pe Facebook

Cei cinci acuzaţi îşi promovau câinii fioroşi inclusiv pe paginile personale de Facebook, unde postau fotografii cu exemplarele deţinute şi filmuleţe de la antrenamente. În unele imagini, explicite, pitbulii erau înfăţişaţi, alături de mesaje fără echivoc, lângă animale moarte sau lângă piei de mistreţ, în plin proces de antrenare.

Patru dintre cei cinci tineri percheziţionaţi au fost duşi vineri, 6 martie, în faţa unui magistrat de la Judecătoria de la Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă pentru braconaj.

UPDATE. Pentru cei patru s-a decis arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.