Jump to content

Casa de Ajutor a Pensionarilor se extinde


dcp100168

Recommended Posts

Casa de Ajutor a Pensionarilor se extinde

* Arhitectura, materialele de construcţie şi finisajele vor trebui să se încadreze în peisajul urban * Se mai aşteaptă acum autorizaţia de construire pentru a se apuca de treabă

Aleşii locali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construcţia unei clădiri cu parter şi două etaje în curtea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), pe strada Domnească nr. 53. După cum ne-a mărturisit Ionel Hâncu, preşedintele CARP, pensionarii aşteaptă de multă vreme undă verde în vederea realizării unui corp cu funcţiuni mixte şi utilităţi aferente. Aici, spune preşedintele, vor funcţiona cabinete medicale, servicii sociale şi chiar cluburi pentru femei şi pentru bărbaţi.
Formalităţile au durat pentru că imobilul în care CARP îşi desfăşoară activitatea are statutul de monument istoric, amplasat în Ansamblul urban „Strada Domnească”. “Exploatarea intensă zilnică a acestei construcţii prin activităţile pensionarilor din Galaţi a condus la propunerea de realizare, în incinta proprietate, a unui corp separat urmărindu-se astfel protejarea construcţiei monument. Astfel cea mai mare parte a activităţilor se vor transfera în noua clădire, iar în actualul sediu se vor desfăşura activităţi de protocol şi culturale, fără un aflux mare de persoane. După finalizarea construcţiei noi, se va proceda la iniţierea lucrărilor de conservare şi restaurare a construcţiei monument, pe baza unei documentaţii de specialitate avizate şi aprobate conform legislaţiei în vigoare. Noua construcţie este amplasată pe latura de nord a actualului sediu al Regionalei C.F. Galaţi", se arată în documentele avizate de aleşi. Arhitectura, materialele de construcţie şi finisajele vor trebui să se încadreze în peisajul urban. CARP mai aşteaptă acum autorizaţia de construire pentru a se apuca de treabă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.