Jump to content

Război NATO - Rusia


dcp100168

Recommended Posts

Rece, rece, războiul ăsta, da' parcă se încălzeşte ca Făt-frumos, pe zi ce trece. O da în clocot, n-o da...

Doar azi - 100 de blindate americane au ajuns în Letonia; ruşii au început asaltul asupra Mariupolului; "Când se opreşte dolarul (din creştere), începe războiul" (Wesley Clark, ex-comandant NATO)

Link to comment
Share on other sites

Ştirile din ultimele zile...

- Statele Unite vor trimite drone de observatie "Raven" si 230 de vehicule de transport Humvee, dintre care 30 blindate, pentru a ajuta guvernul sa faca fata insurectiei separatiste din estul tarii.

- Manevrele NATO organizate in Marea Neagra sunt "o provocare", considera Rusia, avertizand ca va lua "contramasurile necesare", in contextul manevrelor la care participa nave din mai multe tari, inclusiv din Romania.

- Statele Unite au anuntat miercuri noi sanctiuni legate de conflictul din Ucraina care vizeaza 8 responsabili din regiunea separatista Donetsk, banca Russian National Commercial Bank, activa in regiunea Crimeea, si fosti ministri din precedentul guvern de la Kiev. Printre persoanele sanctionate se afla si Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin.

- Comandatul trupelor NATO in Europa, Philip Breedlove, a denuntat "militarizarea" Crimeii, peninsula care gazduieste in prezent rachete de coraziera care acopera toata Narea Neagra.

- Alianta Nord-Atlantica intentioneaza sa accelereze procesul decizional privind mobilizarea efectivelor militare, in cadrul planului de reactie fata de amenintari precum cele reprezentate de Rusia, afirma secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

- Marea Britanie a anuntat ca va furniza Ucrainei echipamente militare neletale, pentru a se apara in fata "agresiunii Rusiei".

Link to comment
Share on other sites

Ştirile zilei

- Un grup tactic de nave de război din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră a efectuat exerciţii în cursul cărora au tras cu rachete şi muniţie reale asupra unor false bombardiere şi nave inamice.

- Vladimir Putin este "absolut" sănătos, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Kremlinului, dezminţind zvonuri care circulă pe Internet, potrivit cărora liderul rus ar avea probleme de sănătate.

- Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria contra regimului nazist german în al II-lea Război Mondial.

- Serviciul ceh de informaţii externe a depistat recent trei agenţi ruşi de spionaj care operau în Praga, aceştia părăsind tacit Cehia.

- Uniunea Europeană se confruntă cu cel mai mare risc de securitate de după sfârşitul Războiului Rece, afirmă premierul Poloniei, Ewa Kopacz.

- Administraţia Barack Obama a cerut Vietnamului să nu mai permită alimentarea cu carburant într-o fostă bază aeriană americană a avioanelor militare ruse care pot transporta arme nucleare, pe fondul tensiunilor din regiunea Asia-Pacific între SUA, Rusia şi China.

- Fondul Monetar Internaţional a aprobat miercuri Ucrainei un program de finanţare în valoare de 17,5 miliarde de dolari, pe termen de patru ani, pentru a ajuta ţara să nu intre în incapacitate de plată.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului aflat în vigoare din 15 februarie, şapte militari ucraineni fiind ucişi în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente.

Alianţa Nord-Atlantică este "preocupată" de reizbucnirea confruntărilor armate în estul Ucrainei, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, somând Rusia să înceteze alimentarea conflictului.

Armata ucraineană şi insurgenţii separatişti se acuză reciproc de intensificarea atacurilor.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum, potrivit estimărilor ONU, cu cel puţin 6.100 de morţi.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Parerea mea referitoare la acest subiect este ca in momentul de fata Romania este cu un pas in groapa datorita faptului ca face parte din Alianta Nord-Atlantica, punctele benefice sunt ca avem protectie din partea NATO in caz de razboi, dezavantajele sunt ceea ce descurge din a fi intr-o astfel de putere si anume dusmanii Alinatei care nu sunt putini , numai punem ca sunt si acestia puternici.

Cel mai tare ma irita ca  primul nostru ministru cat si presedintele aduc vorbe total neavenite la adresa Rusiei, care sa nu uitam este o super-putere si mai ales are aliati precum China.

Romania in fata Rusiei dar cu Nato in spate este precum cainele pechinez in lupta cu un lup dar care are in spate un pitbull veritabil , latra la lup dar stie ca daca pitbullul nu are timp de reactie sau dispare va fi distrus de lup...cam asta este Romania.Deci politicienii lu peste prajit sa stea linistiti in a mai face afirmatii proaste o data ce ei nu au tras cu pistolul in viata lor si au fugit de armata, lor le vine bine daca se ascund prin bunkere, dar sa nu uite ca populatia este expusa atacurilor aeriene etc de aceea as vrea ca toti politicienii sa fie in linia 1 a frontului nu de alta dar ei sunt mari si tari; generalii din antichitate erau cei mai bravi soldati acestia nu puteau fi infranti in lupta cu dusmanul, acum generalii si cei care conduc armatele si statele sunt cei mai mari lasi pentru ca ei dau ordine baricadati.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.